Welke griekse god(in) ben jij?

Zie hier welke god/godin het beste bij jou past!

Mogelijke uitkomsten

Athena (13 x uitgekomen)

De godin van de wijsheid. Ook was ze de godin van de handenarbeid, en de godin van de strategische oorlog. Ze was de beschermvrouwe van veel helden. Ze is dochter van Zeus (oppergod) en is nooit getrouwd.

Jij bent dus slim, goed in het bedenken van oorlogsstrategiëen, maar je blijft wel vrijgezel...

Aphrodite (6 x uitgekomen)

Aphrodite staat bekend als de godin van de liefde en schoonheid. Ze is ook de godin van de seksualiteit. Ze is ook bekend om haar vele buitenechteleijke 'avontuurtjes'...

Jij bent mooi en ijdel, maar niet erg betrouwbaar in een relatie.

Zeus (10 x uitgekomen)

Hij is de koning der griekse goden. Zijn wapen is de bliksemflits. Hij heeft zijn eigen vader vermoord om aan de macht te komen. Hij is getrouwd met zijn eigen zus, Hera, wie hij vaak bedriegt. Hij is de schepper van de mensheid.

Jij bent goed in het leiderschap, en houdt ervan mensen te helpen. Je bent dominant en je houdt er niet van bedrogen te worden.

Hera (13 x uitgekomen)

Vrouw en zus van oppergod Zeus. Godin van het huwelijk. Haar beschermdier is de pauw. Betrapte haar man Zeus eens toen hij vreemdging, maar bleef toch bij hem.

Jij lijkt goedgelovig, maar weet ondertussen precies wat er allemaal aan de hand is. Je bent betrouwbaar en een echt moederstype.

Apollo (29 x uitgekomen)

Apollo is een erg veelzijdige god. Hij was de god van het licht, de geneeskunde, de muziek en de kunst. Hij had een tweelingzus, Diana (godin van de jacht) en was een zoon van Zeus.

Jij bent creatief en neutraal. Je bent spontaan en houd van muziek.

Hades (4 x uitgekomen)

Hades was de broer van Zeus en machthebber van de Onderwereld. Hij kidnapte de dochter van Demeter (Godin van de landbouw) en maakte haar tot zijn vrouw.

Jij bent sluw en slim, maar kan af en toe een tikje egocentrisch zijn. Je hebt de gewoonte te krijgen wat je wil en je bent bereid daar hard voor te werken

Poseidon (22 x uitgekomen)

Als god van de zee was Poseidon een belangrijke god. Men geloofde dat als het donderde, poseidon met zijn paardenwagen over de bodem reed. Hij was een broer van Zeus en had nog wel eens ruzie met verscheidene half-goden en andere goden/godinnen.

Jij houdt van de koelte van het water. Jij bent neutraal en rustig, maar als je eenmaal boos bent, vergeef je niet zo gemakkelijk. Verder ben je redelijk onderdanig.

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?