In welke eeuw leef jij?

We leven met z'n allen in het jaar 2011, maar in welk jaar heb jij net zo goed ook kunnen leven? Is dat bijvoorbeeld in de Prehistorie of misschien ben je wel een Ridder uit de Middeleeuwen! Ontdek hier je eigen Gouden Eeuw!

Mogelijke uitkomsten

De Prehistorie (11 x uitgekomen)

In de prehistorie hadden ze bijna niks, alles moest met de hand gemaakt worden. Jij bent vast en zeker heel handig en geniet van de vrijheid die je hebt. Jagen op vissen, bessen plukken en rondtrekken waren hun dagelijkse bezigheden. Wat is dat een time ago.

De Ijstijd (40 x uitgekomen)

Dit is echt een heeeele lange tijd geleden, jagen op rendieren enzovoorts. Er leefden zelfs nog mammoets. Brrr..

Middeleeuwen (69 x uitgekomen)

Ridders, Kastelen, Jonkvrouwen, Paarden en Monniken. Vechten met zwaarden, schilden en alles wat los en vast zit. Prachtige grote kastelen, lenen en vlaggen. Een beetje gewelddadig maar ook een hardwerkersbestaan. Als jij je eigen hier thuis voelt, zit je goed in de Middeleeuwen.

Gouden Eeuw // VOC (26 x uitgekomen)

De tijd van de ontdekkingsreizigers, de VOC en de kolonialisatie. Een heel rijk jaar voor Nederland, een tijd wat alles zo'n beetje deed veranderen. Piraterij, de VOC, de WIC, Indonesië als kolonië en veel scheepvaart. Als jij je als een vis in het water voelt op een schip, dan zit je goed.

Oorlogstijd jaren 40 (21 x uitgekomen)

De oorlogstijd was zeker niet de makkelijkste tijd om in te leven. Het was een barre tijd, velen moesten schuilen en er werd gevochten. Maar vergeet niet de jaren na de oorlog, met de bevrijding en de wederopbouw. Hopelijk overleef jij het wel, met je doorzettingsvermogen moet dat wel lukken.

Hippietijd // Jaren 70 (7 x uitgekomen)

Alles gaat zijn eigen gangetje, en niemand maakte zich ergens druk om. De flowerpower is aan zet, wijde broekspijpen en nog meer van die fratsels. Peace man, en jij bent vast een zeker de eigenaar van een groen volvobusje.

Discotijd // Jaren 80 (56 x uitgekomen)

Een zeer muzikaal jaar, vele kleuren, grappige films, jukeboxen en gezelligheid. Ook zijn dit de jaren van het uitgaan want wie kent de bekende discovloer nou niet?

Nineties (19 x uitgekomen)

De jaren negentig was zeker het jaar van de aparte kleding, leuke bands, leuke muziek, telekids, grappige kindertvprogramma's zoals boesboes, (wie kent hem niet) en noem het maar op. Ook het mobieltje kwam op rond de helft van deze jaren. Zekers te weten een gezellige tijd.

Foto- Take That

Moderne Tijd // het Nu (84 x uitgekomen)

De moderne tijd is eigenlijk de tijd van nu. Rond het jaar 2010. Jij bent bij de tijds en houdt niet van die oude fratsels, misschien een beetje maar je kijkt ook uit naar de toekomst. Die gadgets bevallen je wel, en misschien heb je er zelf ook wel een.

De toekomst (41 x uitgekomen)

Iets waarvan we níets weten is de toekomst. Althans, als we dat nog mogen meemaken. De techniek krijgt zeker de overhand en er zal heel wat veranderd worden. De moderne tijd gaat verder dan modern. Nieuwe uitvindingen waarvan we nu alleen nog maar kunnen dromen. Wordt het ooit werkelijkheid? Jij zou het moeten weten.

Statistieken

Statistieken

Reageer (62)

  • UnicornMikey

    nineties omg dat van die leuke bands klopt wel....

    1 decennium geleden
  • Dreamss

    toekomst? nope totaal niet

    1 decennium geleden
  • GoldDustSara

    Jaren 80:Y)

    1 decennium geleden
  • StarXKaulitz

    moderne tyd

    1 decennium geleden
  • Greyback

    haha discoo :Y)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?