how to dress? (for the lady's!)

aangezien ik erg veel mensen zie die niet precies weten hoe ze zich moeten kleden, ben ik maar eens gaan rond zoeken op internet heo je je moet kleden, met welk figuur. ik heb zelf een zandloper figuur dus voor mij is het erg makkelijk, maar hier zijn dus de tips voor dames met een ander figuur!

Mogelijke uitkomsten

driehoek/ peer (34 x uitgekomen)

Bij jou zit het gewicht automatisch iets meer bij je onderlichaam. dus je bent te vergelijken met een driehoek, dit klinkt erg, maar dat is het niet!

Je hebt precies genoeg vrouwelijke rondingen voor het creëren van een zeer mooi silhouet. De uitdaging is om jouw schouders iets breder te laten lijken zodat ze wat meer in verhouding tot je heupen zijn en je taille wat accentueren. Goed nieuws: dit is gemakkelijk te bereiken met wat simpele trucs!

Jurken & rokken
Laat de zoom net iets boven of net iets onder de knie eindigen. Er is dan voldoende stof om je wat bredere onderlichaam uit te balanceren.
Een empiremodel is ideaal voor jou omdat de stof, vanuit een hoge taille, vloeiend over je heupen valt. Doordat het accent bovenin de jurk ligt, wordt de aandacht vanzelf meer weggetrokken bij je onderlichaam. Bijkomend voordeel: je lijkt langer. En vergeet dan natuurlijk de hogere hakken niet. Langere benen lijken automatisch slanker! Enkelbandjes zorgen ervoor dat je been optisch pas boven het bandje begint. Dat doen we dus niet! Ga liever voor een pump met een zo laag mogelijk wreef zodat je het maximale aan beenlengte behoudt.

jassen & colberts
Een jasje is een handig hulpmiddel om wat meer nadruk op je bovenlichaam te leggen. Waar let je op?
- De schoudernaad. Deze moet altijd op en niet over je schouders vallen.
- Draag onder het jasje een contrasterend kleur hemdje of draag een opvallende ketting. Het accent komt dan op je bovenlichaam te liggen in plaats van op je onderlichaam. Top!
- Ga voor een getailleerd model. Wanneer het jasje te recht is, wordt je bovenlichaam te vierkant en hier lijk je al snel iets zwaarder door.
- Heerlijk de keuze die jij hebt in de lengte: kort, in de taille of drie kwart. Vrijwel alles kan, zolang het maar voldoende accent op je bovenlichaam legt. Uitzondering is een jasje dat op het breedste punt van je heupen eindigt want dat de ogen daar naar kijken wil je natuurlijk niet!

Topjes
Houd je broek of rok donker en draag hierop een opvallende of lichtere kleur top. Het accent ligt dan op je bovenlichaam met als resultaat een evenwichtig silhouet. Ook mooi is een outfit in eenzelfde kleur zodat er een lange verticale ononderbroken lijn ontstaat. Het oog heeft dan geen focuspunt. Zin om je op en top vrouw te voelen? Draag dan eens een top met een opvallende halslijn of borstdetails. Je stuurt het oog dan naar waar jij dat wilt (weg bij je onderlichaam!) Let extra goed op de hals- en schouderlijn. Wanneer deze een verbredend effect hebben op je bovenlichaam, geeft dit aan je iets bredere heupen de gewenste balans.

Broeken
Vind je het altijd een ramp een broek te passen? Hoeft niet meer! Houd deze adviezen in je achterhoofd en je voorkomt een heleboel pas-frustratie:
- Kies een lang recht model met iets wijdere pijpen. De broek mag niet te strak zitten rond je billen en de stof moet in een soepele lijn van je heupen langs je benen vallen.
- Toch graag een wat strakkere broek? Ga dan voor het bootcut model. Doordat er wat meer ruimte is beneden het dijgebied, lijken je heupen smaller en je benen slanker.
Hier gaat het vaak mis: de zakken! Hoe meer details op heuphoogte, des te meer accent je hierop legt! Opvallende stiksels of klepzakken helpen je niet maar laten je juist zwaarder lijken. Let ook goed op de kontzakken. Deze moeten in verhouding zijn tot de grootte van je billen en precies in het midden zitten. Ronde zakken accentueren je rondingen dus ga liever voor een wat rechtere variant. Succes gegarandeerd!
Ohoh, beter niet!
• Rokjes boven de knie.
• Kleine/ronde kragen en strakke sluitingen  je maakt je bovenlichaam dan juist smaller.
• Wijde, baggy broeken.

succes!

zandloper (43 x uitgekomen)

zandloper is de meest geliefde vorm! maar laat dat dan ook zien!
Jouw schouders en heupen staan mooi met elkaar in verhouding en zijn dan ook ongeveer even breed.

Hierdoor heeft jouw silhouet een natuurlijke balans. Daarbij heb je ook nog een duidelijk gedefinieerde taille, mooi! Het enige dat je hoeft te doen is jouw natuurlijke lichaamsvormen te accentueren (dus vooral niet te camoufleren!) en that’s an easy job!

Jurken & rokken
Super voor jou is de jurk of rok! Leef je uit! Probeer alleen in je achterhoofd te houden dat je steeds je taille moet benadrukken zodat je figuur haar vrouwelijke vormen behoudt. Getailleerde jurken zijn helemaal goed. De wikkeljurk, doorknoopjurk, corsetjurk... het kan bij jou allemaal! Alleen de empirejurk is niet geweldig en verdient eigenlijk alleen een plaatsje in het rek.

De kokerrok mag in jouw kast niet ontbreken. Deze volgt de vrouwelijke ronding van je heupen en hierdoor wordt de nadruk op je taille gelegd.
En hier draait het allemaal om bij jouw figuur!

Jassen & colberts
Met het juiste model jasje versterk je heel gemakkelijk jouw ultra feminien silhouet.

De trenchcoat legt het accent op de juiste plaats. Het heeft structuur bij de schouders, je taille is ingesnoerd en vervolgens waaiert deze mooi over je heupen uit.

Draag je graag colberts? Ga dan voor een wat lagere sluiting welke een lijn tekent die naar het centrum van je lichaam wijst: je taille dus! Een hoge sluiting laat je al snel hoekiger en dus zwaarder lijken. Hierdoor is een jas met dubbele knoopsluitingen ook niet geschikt. Een gestructureerd en getailleerd jasje is ook top maar een echte must-have is toch wel: een cropped jacket die eindigt in je taille. Een echte win-win situatie want deze is dit seizoen nog helemaal trendy ook!

Topjes
Besef jezelf dat je er het beste uitziet in een wat strakkere top. Je hebt echt de vormen ervoor! Een korsetblouse staat je fantastich. Het lift je borsten en geeft je een supertaille.

Een blouse met verticale baleinen of naden in de taille heeft hetzelfde effect. Ben je wat zwaarder? Kies voor een top met een wat lager uitgesneden halslijn en draag hieronder een beha die je borsten mooi ondersteund. Je lijkt direct kilo’s lichter.

Broeken
Wil je ook wel eens in één keer de goede broek uit het rek trekken? Dan is het handig om te weten wat mooi staat bij jouw figuur!

- Broeken met rechte pijpen zijn ideaal voor jou. Ze staan in contrast tot jouw rondingen en dat geeft een mooi effect. De breedte van de pijpen pas je aan naargelang van de dikte van je benen.
- Houd je van het baggy model? Draag hier dan een aansluitend topje op. Een losvallend topje in combinatie met een baggy broek laat je namelijk iets zwaarder lijken.
- Een bootcut model versterkt jouw natuurlijke silhouet. Omdat de pijpen wat breder uitlopen vanaf de knie geeft het aan jouw rondingen balans.

succes!

appel (20 x uitgekomen)

Bij het appelfiguur zit het gewicht rond de borsten, buik en billen, de benen en schouders zijn slank. Je kunt je lichaam vergelijken met een appel en dit komt door het bovenlichaam. De kenmerken van een appelfiguur zijn: je hebt brede schouders en grotere borsten, je hebt smalle heupen, je kunt een wat dikkere buik hebben en je hebt mooie slanke benen.

Kledingtips voor een appel:
Met een appelfiguur kun je het beste niet te veel nadruk op je buik leggen. Draag daarom ruimvallende blousjes, jurkjes en t-shirts met een v-hals. Dit breekt je bovenlijf en laat je romp langer en slanker lijken. Gebruik donkere kleuren, niet te veel prints en zachte stoffen. Kies rokken met prints en lichte broeken om de aandacht af te leiden van je middel en deze te verplaatsen naar je benen. Ook kun je kiezen voor broeken en rokken tot op de knie en broeken met wijd uitlopende pijpen zodat je onderaan extra volume creëert en het gewicht er boven op minder opvalt. Daarnaast zijn jeans met een brede tailleband perfect zodat je voorkomt dat er vetrolletjes over de rand zichtbaar zijn.

rechthoek (26 x uitgekomen)

Je lichaam heeft een figuur van een rechthoek wanneer je weinig taille hebt en je lichaam weinig vrouwelijke rondingen laat zien. De kenmerken van een rechthoek figuur zijn: je hebt bijna geen taille, je schouders en heupen zijn even breed, je hebt dunne armen en benen en je hebt meestal geen grote borsten.

Kledingtips voor de rechthoek:
Als je een rechthoek figuur hebt mis je de vrouwelijke rondingen, deze kun je creëren door een taille riem te dragen of door shirts, truien of jurkjes te dragen die tot de taille nauwsluitend zijn en daarna wijder uitlopen, zo krijg je een ronder figuur en meer lengte in je lichaam. Ook wikkeljurken of een blouse of vestje met knoopsluiting leggen een duidelijk accent op je taille. Je benen kun je slanker laten lijken door een wijduitlopende broek of rok, door juist een zeer strakke broek of door een rok met een band op taille hoogte. Tops met prints en donkere kleuren staan erg mooi bij je figuur, vooral prints die voor afwisseling zorgen door bijvoorbeeld kleine en grote vlakken. De enige print die je niet kan hebben is de verticale streep! Deze print benadrukt namelijk dat je weinig vormen hebt.

Statistieken

Statistieken

Reageer (12)

  • BeCreative

    Zandloper.. xD

    1 decennium geleden
  • xKittyCat

    banaan/rechthoek xd kudootje voor kledingadviseur (flower)

    1 decennium geleden
  • Fandom

    Zandloper.Ik ben echt wel rechthoek hoor!

    1 decennium geleden
  • myVida

    zandloper :D

    1 decennium geleden
  • Annuuh

    Een banana!xD

    Ik ben wel f*ckiing dun:$

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?