Hoe veilig zon jij?

De titel zegt het al.
Kan het je niet zoveel schelen of je verbrandt of blijf je liever binnen zitten met de angst op huidkanker of zonneallergie?

Mogelijke uitkomsten

Onveilig (7 x uitgekomen)

Jij hebt een vrij makkelijke huid. Je verbrand niet zo snel en zit snel in de buitenlucht, maar pas op! Ook als je nooit verbrandt moet je een zonnebrandcrème gebruiken. ALs je als kind veel in de zon heb gezeten vergroot de kans op huidkanker en de zon droogt je huid uit en zorgt dat deze veroudert.

Scroll nog even naar de weetjes, je weet maar nooit of iets je nog kan helpen om veiliger te zonnen.

Redelijk veilig (15 x uitgekomen)

De ene keer denk je er wel aan om je in te smeren en de andere keer vergeet je het helemaal. Het ligt er een beetje aan hoe warm het is. Maar ook als het niet zo warm is als het lijkt, bijv. als er een windje staat of je gaat ergens heen met de auto (met opendak) op die momenten is het gevaarlijker, want dan voel je de warmte niet, dus denk even na, en smeer je lekker in:)

Scroll nog even naar de weetjes als je dat leuk vindt;)

Veilig (13 x uitgekomen)

Je let goed op! Je wilt niet verbranden en je zorgt goed voor je huid. Soms baal je effe dat het allemaal zoveel moeite kost, maar je ziet het resultaat. Reinig je huid elke dag en blijf smeren met een hogere factor. Dan komt het helemaal goed! Vergeet niet elke 2 uur opnieuw te smeren. De werking van de zonnebrand vervaagt namelijk doordat je bijv. het water in gaat.

Scroll als je het leuk vindt, nog even naar de weetjes:)

Gewoon helemaal niet! (5 x uitgekomen)

Jij houdt niet zo van de zon. Je gaat hem liever uit de weg, je weet maar nooit. Als je toch naar buiten moet, trek je lange mouwen aan voor evt. zonneallergie en een lange broek. Denk je wel een beetje om jezelf? Een gezond bruin kleurtje misstaat niemand, zelfs jou niet!:)

Scroll evt. nog even naar de weetjes, misschien dat je daar nog wat nuttigs vindt;)

Weetjes/ Wist je dat... (0 x uitgekomen)

- Zonlicht zorgt voor de aanmaak van 'gelukshormonen' die je pijnappel en schildklier stimuleren, waardoor je je fitter en vrolijker voelt?

- De zon witte bloedcellen aanmaakt zodat je immuunsysteem beter is?

- Als je zwanger wilt worden je best een half uurtje kan zonnen? De zon verhoogt de vruchtbaarheid bij de vrouw en de kwaliteit van het sperma bij de man.

- Dagelijks 5 tot 30 minuten onbeschermd zonnen wel goed is voor je? Daarna is insmeren noodzakelijk.

- Het oppervlak van de zon zo'n 6000 graden Celsius is en de kern van de zon wel 15000 graden Celsius kan halen.

- Dat de zon ong. 5 miljard jaar oud is.

- Veel zonneproducten die iedereen gebruikt, niet altijd voldoende zijn om je helemaal te beschermen? Zelfs producten met een hoge SPF zijn vaak niet in staat om je helemaal te beschermen.

- Je het beste op het warmste moment van de dag toch beter uit de zon kan gaan? Vanaf 12 uur (soms wordt 11 uur zelfs al aangehouden) tot 3 uur in de middag (volgens sommigen zelfs 4 uur) is de zon op zijn heetst en dus het meest schadelijk voor je huid. Op die momenten is het dan ook beter om je huid wat beter te beschermen, bijvoorbeeld door dunne en wijde kleding aan te hebben die je huid bedekt.

- Zand en sneeuw de UVstraling reflecteert? Extra smeren met een hoge factor is daarbij dus echt geen overbodige luxe want sneeuw en zand kunnen het risico op het verbranden behoorlijk verhogen.

- Mensen die vaak in de auto of vrachtwagen zitten, krijgen ook vaker huidkanker op de linkerkant van hun lichaam. Omdat dat altijd extra is blootgesteld aan de zon.

- Zonnebrandmelk is beperkt houdbaar, koop daarom elk jaar een nieuwe. Zonnebrandmelk die over de datum is verliest zijn werking.

- Het nuttigen van alcohol verwijdt de bloedvaten en versnelt het verbranden.

- Cosmetica en parfum kunnen huidreacties oproepen in de felle zon.

- Voor mensen met acne of psoriasis is verantwoord zonnen vaak een uitkomst. De huid knapt hierdoor meestal goed van op.


Weet jij nog leuke en interessante weetjes, plaats even een reactie:) is altijd leuk om meer te lezen.

Statistieken

Statistieken

Reageer (8)

  • Oblivisci

    Veilig. XD

    1 decennium geleden
  • Unknownxxx

    Veilig (dance) gelukkig... Ik zie er echt niet uit als ik verbrand ben :(
    En daarna word ik pas bruin -_-'

    1 decennium geleden
  • Vulgrim

    Veilig, lol. Sorry, maar dat klopt geloof ik niet echt bij me. :x

    1 decennium geleden
  • Hyonyeo

    Hahah, nice Quiz, Aman. <3
    Ik heb de uitkomst dat ik de zon haat, lol. (AA)

    1 decennium geleden
  • perzikje7

    neem een parplu mee als het ong 30 graden is.want mischin word je nat door een water piesool als je de paraplu mee hebt an je ook zonder zonnenbrand naar buiten!(Y)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?