Betekenis - kleur rozen.

Rozen, liefde. Een prachtige bloem die vooral romantiek uitstraalt. Maar wist jij dat de kleur ook een betekenis heeft? Read and find out!

Mogelijke uitkomsten

Betekenis - kleur rozen. (73 x uitgekomen)



Dieprode kleur roos - Ik wil je, ik ben vol van verlangen en hunkering.


Rode roos - Ik hou van je, ben verliefd op je. Liefde en respect. Als de rode roos nog in de knop is, staat dit voor puur en liefdevol of soms dat de liefde nog geheim moet blijven. Een open rode roos, bijna op het hoogtepunt van bloei, is symbolisch voor een liefde die gerijpt en in volle wasdom is.


Witte roos - Vertrouw me. Een witte roos staat voor echte liefde en geestelijke puurheid en waardigheid ten aanzien van elkaar. Als een witte roos nog niet tot volle bloei is gekomen, dan staat dit voor een bepaalde mate van afhankellijkheid, of in een wat negatievere betekenis, een sfeer van onderdanigheid.


Roze roos - Mijn hart behoort aan jou. Een roze roos staat voor volmaakt geluk, plezier hebben samen en kan ook voor heimelijke liefde staan. Als de roze roos bijna in volle bloei is, is dit een symbool voor geloven in elkaars daden en woorden. Als de roos donkerroze is, symboliseert dit dankbaarheid.


Gele roos - Kies voor mij. Een gele roos staat voor innige vriendschap en verbondenheid. Als de roos net geopend is, staat dit voor de vraag of je vriend(in) of geliefde nog van je houdt. Als een gele roos in volle bloei staat, kan dit jaloezie symboliseren of een verlangen c.q. wens dat iemand bij je terugkomt.


Blauwe roos - Hemelse liefde. Een blauwe roos staat voor goddelijke liefde, het gevoel in vervoering te zijn. Als de blauwe roos nog in de knop zit, staat dit voor de wens de diepte in te gaan. Is de blauwe roos in volle bloei dan kan dit staan voor intense spirituele beleving


Zwarte roos - Het is uit, het ga je goed. Een zwarte roos symboliseert een afscheid, een vaarwel. Als de roos nog in de knop zit, staat dit voor een defintief afscheid. Als de roos open en in volle bloei staat, zal het afscheid minder rigoreus zijn en mogelijk een tijdelijke afstand of rustpauze c.q. een andere invulling van de vriendschap of relatie.


Witte en Rode roos samen - Ik wil voor altijd samen met je zijn. Een witte en rode roos tezamen staan voor eenheid, verbondenheid en eeuwig samen zijn. Ook geeft wit aan dat de liefde en het gevoel van samenzijn de dood en de tijd of plaats overstijgt.

Statistieken

Statistieken

Reageer (6)

  • xHappyend

    echt leuk nu weet ik alle betekennisen van de verschillende rozen alleen heb ik niet echt iemand om een roos aan te geven(flower)(huil)

    1 decennium geleden
  • dayxdreamer

    (flower) (flower) ;)

    1 decennium geleden
  • Lemontree

    leuk, alleen heb ik niemand meer om een roos aan te geven(huil)

    1 decennium geleden
  • Fandom

    Wauw,goed uitgelegd!

    1 decennium geleden
  • myVida

    awesome quiz ;)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?