Welke Zwerkbal bal ben jij?

Zwerkbal speel je met drie ballen: de slurf, de beuker en de gouden snaai. Welke bal ben jij?

Mogelijke uitkomsten

Slurk (52 x uitgekomen)

De Slurk is een normale ronde rode bal. Hij wordt van leer gemaakt, en vroeger zat er ook vaak een lus aan. De Slurk wordt met één hand gevangen en gegooid. Daarom had hij vroeger ook wel vingergaten. Dit soort slurken werden in 1875 afgeschaft men voorzag hem van een houvastbezwering. Nu is de Slurk naadloos en heeft hij een doorsnede van dertig centimeter. Sinds een zwerkbalwedstrijd in 1711 is de slurk rood, aangezien hij anders niet te zien was als hij in de modder lag. De Jagers vonden het vervelend dat ze - als ze de Slurk misten - naar beneden moesten duiken om hem te vangen. Daarom behekste Spirulina Pasmoer de Slurk zo dat hij langzaam naar beneden viel. Dat gebeurt nu nog steeds.

Gouden Snaai (63 x uitgekomen)

De Gouden Snaai is een gouden balletje ter grootte van een flinke walnoot met vleugeltjes dat supersnel rondfladdert. Een Snaai heeft huidherinneringen. Dit betekent dat een Snaai zo is betoverd dat hij de eerste persoon die hem aanraakt naderhand kan identificeren. Hierdoor kan de Snaai uitsluitsel geven wanneer het niet zeker is wie de Snaai tijdens een Zwerkbalwedstrijd als eerste heeft gevangen. Daarom wordt een Snaai ook nooit met een blote hand aangeraakt voordat hij wordt gebruikt tijdens een Zwerkbalwedstrijd. Zelfs de maker raakt de Snaai niet aan, deze draagt tijdens de fabricage handschoenen.

Vroeger was er nog geen Snaai, toen werd er een vogeltje gebruikt (de "Smiecht"). Het diertje was heel klein en kon heel snel vliegen. Later werd de smiecht een beschermde diersoort en konden ze hem niet meer gebruiken, daarom werd er een Gouden Snaai ontwikkeld.

Beuker (14 x uitgekomen)

De Beukers waren eerst vliegende keien en werden 'Bonkers' genoemd. Het nadeel van vliegende keien was dat ze konden openbarsten als er met een Drijversknots uit de vijftiende eeuw op werd geslagen. Daarna ging men experimenteren met andere materialen en kwamen ze uit op lood. Na een poosje kwamen ze erachter dat lood te zacht was voor zwerkbaldoeleinden. Elk deukje beïnvloedt het vermogen van een Beuker om recht te vliegen. Tegenwoordig zijn de Beukers van ijzer en hebben ze een doorsnede van 25 cm. Beukers zijn behekst en achtervolgen ieder persoon, daarom hebben de Drijvers een knuppel zodat ze de Beukers naar een speler van het andere team kunnen slaan.

Statistieken

Statistieken

Reageer (5)

  • Water_Lupsonu

    snaai

    5 jaar geleden
  • dobbythefreeelf

    Snaai!

    9 jaar geleden
  • Katniss_Peeta

    De snaai
    Echt goed verzonnen deze quiz, hij is leuk

    9 jaar geleden
  • Jamiezx

    Ik snap 1 ding niet he, waarom proberen ze punten de scoren met de slurk, als je andere team toch altijd wint met de snaai? Ik bedoel, het spel eindigt pas als de snaai gevangen is, dus wat heeft punten scoren voor nut?

    9 jaar geleden
  • Scara

    Slurk xD

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?