Welke superheld ben jij??

Iedereen, heeft wel een beetje een superheld in zich. Wil je weten welke superheld in jou verscholen zit, doe dan snel deze quiz.

Mogelijke uitkomsten

Superman (19 x uitgekomen)

Je kunt vliegen en je bent zo sterk als staal. Niemand weet dat jij naast je dagelijkste bezigheden ook een superheld bent. En wat voor één! Jij bent SUPERMAN!

Batman (4 x uitgekomen)

Je bent een vleermuisman. je bent geinspireerd door andere gemaskerde misdaadbestrijders als Zorro. Batman beschikt niet over superkrachten, maar heeft door jaren intensieve training het maximum van wat menselijkerwijs mogelijk is aan kracht en uithoudingsvermogen weten te bereiken. Hij is bedreven in zelfverdediging en een ervaren boeienkoning. Behalve fysiek is hij ook mentaal gezien bovengemiddeld sterk. Hij is bijvoorbeeld een meester detective en beschikt over voldoende kennis op het gebied van wetenschap om zich uit vrijwel elke situatie te redden. Door de combinatie van deze vaardigheden kan hij zelfs vijanden die wel over superkrachten beschikken aan.

Spiderman (2 x uitgekomen)

Toen Spider-Man zijn intrede deed in de strips was hij nog een tiener. Dit was vrij uniek aangezien tienersuperhelden in strips destijds vaak hulpjes waren van oudere, meer ervaren superhelden. Spider-Man daarentegen werkte alleen.
De grote aantrekkingskracht van Spider-Man als superheld is gelegen in het feit dat hij (in tegenstelling tot de meeste andere superhelden) bijzonder menselijk is. Hij was ondanks zijn superkrachten nog steeds de nerd-achtige tiener/student Peter Parker, iemand waar veel jonge lezers zich perfect mee konden identificeren. Zo moest hij tijdens zijn studie een bijbaantje nemen om aan geld te komen, had relatieproblemen en nam de zorg op zich van zijn tante.
Superkrachten:
Toegenomen kracht en uithoudingsvermogen:
Spider-Man beschikt over toegenomen kracht en uithoudingsvermogen. Hoe sterk hij precies is varieert per verhaal, maar wel staat vast dat hij zich tijdens gevechten moet inhouden omdat hij anders iemand zou kunnen doden. Verder geneest hij snel van verwondingen (niet zo snel als Wolverine, maar toch sneller dan een gewoon mens) en is al meerdere malen genezen van verwondingen die voor een normaal mens dodelijk zouden zijn. Daarnaast kan Spider-Man extra ver springen en op korte afstanden rennen met supersnelheid.
Spin-reflexen en lenigheid
Spider-Mans reflexen zijn ongeveer vijftien keer groter dan die van een gewoon mens. Het stelt hem in staat vrijwel elke aanval en zelfs kogels te ontwijken. Na “The Other” namen deze reflexen nog verder toe en reageerden direct op zijn spinnenzintuig.
Spinnenzintuig
Spider-Man bezit een extra zintuig (in de Engelse strips “Spider-Sense” genoemd) waarmee hij gevaar kan zien aankomen. Als er gevaar dreigt “voelt” hij dit aan een soort getintel in zijn hoofd. De mate waarin hij dit voelt bepaalt hoe direct het gevaar is. Als een vijand wel in de buurt is, maar geen direct gevaar vormt voelt Spider-Man slechts een licht getintel. Echter: als het gevaar enorm groot is kan het getintel zelfs pijnlijke vormen aannemen. Dit spinnenzintuig helpt Spider-Man eveneens om aanvallen te ontwijken en om via weblijnen rond te slingeren met slechts minimale concentratie.
In de loop de jaren zijn er een paar vijanden geweest die erin zijn geslaagd Spider-Mans spinnenzintuig te misleiden of zelfs te ontlopen. Voorbeelden zijn de Green Goblin (via een speciaal gas), Venom, Mysterio en Kraven the Hunter.
Muurkruipen
Spider-Man is in staat tegen muren en plafonds op te kruipen. Eerst kon hij alleen met zijn voeten en handen aan een oppervlak blijven hangen, maar later ook met zijn rug. De kracht van de hechting tussen hem en een oppervlak is zeker bij ruwe oppervlaktes zeer sterk. Als Spider-Man niet vrijwillig loslaat, maar van een muur wordt afgetrokken komen er vaak stukken muur mee. Echter: met gladde oppervlaktes heeft hij meer moeite. Deze aantrekkingskracht op muren werkt ook door dunne lagen kleding heen, zoals zijn kostuum

Hulk (1 x uitgekomen)

De Hulk is eigenlijk Dr. Robert Bruce Banner, een kernfysicus. Bruce is een groot genie. Als kind werd hij echter mishandeld door zijn vader, wat hem een gespleten persoonlijkheid opleverde. Hijzelf was altijd tamelijk timide, eigenlijk een nerd (hij bezat bijvoorbeeld tien identieke kostuums, zodat hij nooit een seconde zou hoeven nadenken over kledingkeuze). Op een dag werkte hij aan een nieuw type wapen genaamd de “gamma bom”; een nucleair wapen met hoge gammastraling. Op de dag dat de bom getest zou worden, ontdekte Robert op het laatste moment een tiener genaamd Rick Jones die wegens een weddenschap rondliep op het testterrein. Banner wist Rick te redden voordat de bom afging, maar werd daarbij zelf blootgesteld aan de ontploffing waarbij zijn lichaam een hoge dosis gammastraling absorbeerde. Rick bracht Banner naar het ziekenhuis, waar hij voor het eerst veranderde in de Hulk.

Statistieken

Statistieken

Reageer (3)

  • fackinghell

    Superman (vrouw) Vet coolll xD

    1 decennium geleden
  • FuckingYou

    Supermaaan! xd.

    1 decennium geleden
  • Inifinity

    Batman (...)

    Goede QUIZZZ
    Kudo 4 YOU!!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?