Welke godin ben jij?

Als je een beetje geschiedenis kent kan je enkele Griekse goden opnoemen.
Het leuke aan deze goden was dat ze erg op mensen leken. Zo hadden ze in tegenstelling tot andere goden ook gebreken.
Welke Griekse godin ben jij?

Mogelijke uitkomsten

Artemis (671 x uitgekomen)

Godin van de jacht en de maan.
Artemis (Romeinse naam Diana) was de lange, mooie dochter van oppergod Zeus en natuurgodin Leto. Gewapend met een zilveren boog zwierf ze met haar gezelschap van bosnimfen en jachthonden door de wouden en bergen. Ze was de boogschutter die nooit miste. Je bent dus geen katje om zonder handschoen aan te pakken. Zelfverzekerd en sterk. Artemis was de eerstgeboren tweelingzuster van Apollo, de god van de zon. In de mythen trad ze snel en krachtig op om degenen die haar hulp vroegen te redden en te beschermen. Maar wekte iemand haar woede op, dan aarzelde ze niet om meedogenloos te straffen. Ze werd aangeroepen om te helpen geconcentreerd te blijven op een (ver) doel.

Athena (221 x uitgekomen)

Godin van de wijsheid en het handwerk.
Athena (Romeinse naam Minerva) was een mooie, statige krijgsgodin en de beschermster, raadgeefster en bondgenote van mannelijke helden en de stad Athene. Zij is de enige Olympische godin die in volle wapenuitrusting werd afgebeeld: een schild over haar arm, een speer in haar hand en een helm met het vizier omhooggeschoven. Als godin van het handwerk werd ze ook wel afgebeeld met een schaal of weefklos. Haar geboorte was dramatisch. Ze kwam als volwassen vrouw uit het voorhoofd van Zeus tevoorschijn. Athena beschouwde zichzelf dan ook als een kind van een ouder, Zeus, met wie ze een permanent bondgenoodschap had. Ze was vaders rechterhand en de enige aan wie hij zijn bliksemflits en schild (symbolen van macht) toevertrouwde. Ze werd aangeroepen om te helpen goed na te denken in moeilijke situaties.
Dat beteknt dat je wijs bent en altijd iemand weet te helpen.

Hestia (135 x uitgekomen)

Godin van de haard en de tempel
Hestia (Romeinse naam Vesta) is de minst bekende Olympiër. Ze is de oudste van de drie maagdelijke godinnen en in plaats van de wereld in te trekken om de wildernis te verkennen of een stad te stichten, bleef ze altijd binnenshuis. Anders dan de andere godinnen had Hestia haar bekendheid niet te danken aan mythen of afbeeldingen, maar aan haar belangrijke rol in talloze rituelen, waarin ze door een heilig vuur gesymboliseerd werd. Hestia wordt door Homerus beschreven als de eerbiedwaardige godin die niet te ontwerpen, overtuigen of te verleiden was. Zo liet Aphrodite zowel Poseidon (god van de zee) als Apollo (god van de zon) verliefd worden op Hestia, maar zij wees beiden af en zwoer eeuwig maagd te blijven. In plaats van een huwelijksgeschenk gaf Zeus haar een bijzonder voorrecht: ze mocht voortaan in het hart van ieder huis zitten. Hestia was zowel een heilig vuur dat licht, warmte en kookgelegenheid verschafte als een invloed waarvan de aanwezigheid als een spiritueel werd ervaren. Ze werd aangeroepen om vrede en sereniteit te geven.
Je bent vastberaden en zet door tot het bittere einde. je bent wel vredelievend en houdt van sereniteit en rust.

Hera (79 x uitgekomen)

Godin van het huwelijk.
De statige, koninklijke en mooie Hera (Romeinse naam Juno) was de echtgenote van de oppergod Zeus of Jupiter die over de hemel en de aarde heerste. Als huwelijksgodin werd Hera zowel aanbeden als bespot en vernederd. Van alle godinnen had ze het duidelijkst positieve en negatieve kenmerken. Ze werd door Homerus afgeschilderd als een twistzieke, wraakzuchtige en jaloerse feeks. Hera was een dochter van Rhea en Kronos, en werd net als vier van haar broers en zusters direct na haar geboorte door haar vader verslonden. Toen er een eind kwam aan haar gevangenschap in Kronos, viel Zeus voor haar schoonheid en beloofde met haar te trouwen. De wittebroodsweken duurden 300 jaar, maar toen ze voorbij waren, vertoonde Zeus weer hetzelfde promiscue gedrag als voor zijn huwelijk. Zeus was Hera keer op keer ontrouw en zij reageerde daarop met een wraakzuchtige jaloezie. Haar woede was echter niet op hem gericht, maar op de vrouw in kwestie of op de bij haar door Zeus verwekte kinderen. Ze werd aangeroepen om te helpen om trouw te zijn.
Je bent een sterke meid die weet wat ze wilt en daarvoor door het vuur gaat.
Je laat niet over je heen lopen en men weet dat.
Jij bereikt je doel koste wat kost, ook als je daarvoor anderen moet kwetsen.

Aphrodite (307 x uitgekomen)

De godin van de liefde en de schoonheid
Aphrodite (Romeinse naam Venus) was de mooiste van alle godinnen. Haar gouden of naar hand wie het verteld chocoladebruin haar, stralende ogen, zachte huid en prachtige borsten zijn door veel dichters bezongen. in de strijd om de wereldheerschappij tussen Oeranos en zijn zoon Kronos, castreerde Kronos zijn vader en gooide zijn geslachtsdeel in de oceaan. Zo werd de zee bevrucht en Aphrodite geboren als oceanische godin. Vele goden waren onder de indruk van haar schoonheid en dongen naar haar hand. Aphrodite's keuze was verassend: ze koos uitgerekend Hephaistos, de kreupele god van het vuur. Hun huwelijk was een vereniging van de schoonheid van de ambachtelijke vaardigheid waaruit de kunst voortkomt. Aphrodite had veel affaires met andere goden o.a. met Ares (god van de oorlog), Hermes en de knappe jongen sterveling Adonis. Ze werd aangeroepen voor hulp bij de liefde.
je bent dus een dromerig type. Je gelooft in liefde en bent erg verleidelijk.
je bent echter wel kieskeurig en kan voor jezelf keuze's maken.

Statistieken

Statistieken

Reageer (110)

  • Ally22

    ARTEMIS
    BEN ER BLIJ MEE(yeah)

    1 jaar geleden
  • nase0812

    athena eerder artemis

    7 jaar geleden
  • Elsketjee

    Artemis girl power (H)

    9 jaar geleden
  • ChestHair

    athena.. niet verwacht eigenlijk.. ik dacht eerder aan artemis

    1 decennium geleden
  • Chuchote

    Artemis, ookal dacht ik eigenlijk dat ik Aprodite zou zijn (:

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?