goede doelen wijzer.

hier kun je een goed doel kiezen die goed bij je past en waar je dan actie voor kunt ondernemen.

Mogelijke uitkomsten

VUmc Fonds (4 x uitgekomen)

dit is het goede doel dat het best bij jou past.
Over VUmc Fonds:

Stichting VUmc Fonds, de fondsenwervende instelling van VU medisch centrum, zet zich met hart en ziel in om voorzieningen en wetenschappelijk onderzoek te realiseren. Door een terugtrekkende overheid is hiervoor helaas onvoldoende ruimte binnen het ziekenhuisbudget. Het VUmc Fonds werft middelen, zowel geld als in natura, om de patiënten en hun familie ontspanning en een vriendelijke sfeer in het ziekenhuis te bieden. Ook werft het fonds geld om hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en onderwijs te realiseren. Het VUmc Fonds heeft een onafhankelijke status en werkt aan de aanvraag voor het keurmerk van het CBF. Dit garandeert een goede besteding van uw gift aan VU medisch centrum.

CliniClowns (0 x uitgekomen)

dit is het goede doel dat bij jou past.
Over CliniClowns:

Stichting CliniClowns Nederland biedt kinderen met een ziekte en/of handicap afleiding en plezier. De CliniClowns laten hen weer even baas zijn over hun eigen situatie. Momenteel spelen meer dan 60 speciaal opgeleide professionele CliniClowns in ruim 110 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Wanneer de CliniClowns niet in het ziekenhuis aanwezig zijn, kunnen kinderen nog steeds in de clownswereld terecht. Door de interactieve CliniClowns Speelkoffer in het ziekenhuis, de spannende online belevingswereld Neuzenroode.nl voor kinderen die thuis worden verzorgd en door verschillende clowneske evenementen voor kinderen en hun gezin.

Avante Educação Brasil (Stichting) (4 x uitgekomen)

dit is het goede doel dat bij jou past.
Over Avante Educação Brasil (Stichting):

De Stichting Avante Educação Brasil Steunt Casa do Caminho in Brazilië

Beschrijving Casa do Caminho

”Casa do Caminho” heeft als missie om kinderen, tieners en alle kwetsbare families uit Xerem te helpen. De kinderen reïntegreren bij hun familie en het garanderen van kwalitatief goed onderwijs zijn de centrale aandachtspunten. Verder wil ”Casa do Caminho” projecten op het gebied van gezondheidzorg, cultuur, sport en vrije tijd aanbieden en stimuleren.

”Casa do Caminho” bestaat 24 jaar en huisvest nu 40 kinderen en tieners verdeeld over 3 centra Zij biedt gezondheidszorg en onderwijs aan met als doel de kinderen een kans te geven op een betere toekomst. De kinderen worden via de kinderrechter (Conselho Tutelar) doorgestuurd. Verder is ”Casa do Caminho” voor de lokale bevolking in de omgeving een ontmoetingsplek.

Beschrijving situatie Xerem

Het lokale district Xerem ligt aan de rand van het biologische reservaat Tingua en huisvest 53.359 inwoners. Hiervan wonen ongeveer 2.791 mensen op het plattelands in de directe omgeving van ”Casa do Caminho”. Van deze 2.791 inwoners zijn 82% (2.288) arme boeren of werkloze families die in extreme armoede leven. Deze arme boeren en werklozen families behoren tot de doelgroep van het sport- en gemeenschapsproject. Zo’n 1200 mensen wonen op loopafstand van “Casa do Caminho” . Verder is 26% analfabeet, is het werkloosheidscijfer 69% en het gemiddelde inkomen per familie is ongeveer 250 R$ (ong. 90 Euro) per maand. De gemiddelde leeftijd is 27 en de gemiddelde familiegrootte is 6. Het geboortecijfer is zeer hoog. Er is geen rioleringssysteem en het verontreinigde afvalwater wordt direct in de rivier geloosd. De huisvuilsituatie is niet veel beter, want 79% van de bevolking verbrandt het huisvuil. Deze gegevens zijn geleverd door “Instituto Brasileiro de Geografia e Estatística”

Nationaal MS Fonds (0 x uitgekomen)

dit is het goede doel dat bij jou past.


Over Nationaal MS Fonds:

Bewegen
Iedereen kan het, iedereen doet het.
Vanaf het moment dat je op de wereld komt.
Bewegen is gezond en hoort bij het leven. Maar
wat als je te horen krijgt, dat je Multiple Sclerose hebt?
Dan kan de beweging stoppen, stukje bij beetje.
Het MS Fonds helpt mensen die MS hebben met coaching, voorlichting en financiering van wetenschappelijk onderzoek.

Het Nationaal MS Fonds heeft 3 kerntaken:
1. Voorlichting
2. Coaching
3. Onderzoek

Het Nationaal MS Fonds doet er alles aan om mensen met Multiple Scleriose onafhankelijk te houden. Niet alleen fysiek maar ook mentaal.
Zo coacht het MS Fonds mensen met MS waar ze kunnen én doen dat ook persoonlijk.
Er wordt geholpen om de vele dagelijkse knelpunten waar tegenaan gelopen wordt, het hoofd te bieden en zo goed mogelijk op te lossen.
Het Nationaal MS Fonds geeft ook uitgebreide voorlichting aan mensen met MS, hun omgeving, het algemene publiek en de behandelaars.

Onbekend maakt immers onbemind!

Veel symptomen van MS zijn minder zichtbaar en dus stuiten mensen die MS hebben vaak op onbegrip!
Verder levert het MS Fonds aanzienlijke bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met MS centra, MS neurologen en andere professionele hulpverleners in Nederland.

ALS Nederland (Stichting) (1 x uitgekomen)

dit is het goede doel dat bij jou past.

Over ALS Nederland (Stichting):

In Nederland lijden tussen de 1000 en 1500 patiënten aan de dodelijke spierziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose). Jaarlijks komen er zo'n 500 nieuwe ALS patiënten bij en sterven er ook zoveel. Er is geen medicijn en geen therapiedie de ziekte kan stoppen of genezen. De ziekte tast alle spieren aan, behalve de hartspier en het uitvallen van de ademhalingsspieren is de fatale factor. Dit gebeurt gemiddeld 3 jaar na de eerste verschijnselen. Hoewel er in Nederland jaarlijks meer mensen aan ALS overlijden dan aan AIDS is het een onbekende ziekte. Er wordt er maar weinig onderzoek naar verricht. Het duurt gemiddeld 16 maanden voordat de definitieve diagnose gesteld kan worden en de symptomen verergeren snel. Het inzetten van bepaalde voorzieningen en hulpmiddelen moet dus snel gebeuren. Het komt echter veel te vaak voor dat de aanvragen van voorzieningen en hulpmiddelen niet snel genoeg in behandeling worden genomen vanwege de onbekendheid met ALS van artsen en instellingen.

Female Cancer Foundation (9 x uitgekomen)

dit is het goede doel dat bij jou past.
Over Female Cancer Foundation:

Ieder jaar krijgen 500.000 vrouwen wereldwijd baarmoederhalskanker. Dagelijks overlijden 600 vrouwen in de wereld aan baarmoederhalskanker, met name in ontwikkelingslanden. Baarmoederhalskanker is een armoedegerelateerde ziekte en de eerste doodsoorzaak onder vrouwen met kanker in ontwikkelingslanden. Over het algemeen worden juist vrouwen met jonge kinderen getroffen die een cruciale economische en sociale rol spelen in hun gezinnen en gemeenschappen.

Anders dan de meeste kankers kan baarmoederhalskanker echter gemakkelijk voorkomen worden. Door vrouwen te screenen en waar nodig te behandelen, kan deze verwoestende ziekte gestopt worden. Terwijl de meeste vrouwen in geïndustrialiseerde landen toegang hebben tot preventieve diensten ter voorkoming van baarmoederhalskanker, hebben vrouwen in ontwikkelingslanden dit meestal niet.

De Female Cancer Foudnation ondersteunt het gevecht tegen deze ziekte in ontwikkelingslanden. Samen met lokale partners in Suriname, Indonesië en diverse landen in Afrika helpt de FCF met het opzetten van kosteneffectieve screeningsprogramma’s in arme en moeilijk toegankelijke gebieden.

Naast de preventieve screeningsprogramma’s in steunt de Stichting FCF aanvullend wetenschappelijk onderzoek naar een duurzame oplossing in de vorm van een vaccin.

Mercy Ships Holland (0 x uitgekomen)

dit is het goede doel dat bij jou past.
Over Mercy Ships Holland:

Sinds 1978 werkt Mercy Ships met ziekenhuisschepen die bemand worden door vrijwilligers. Op uitnodiging van regeringen van ontwikkelingslanden wordt hulp en ontwikkelingswerk geboden. Operaties aan boord omvatten herstel van gespleten lip en verhemelte, tumorverwijdering, oogoperaties, orthopedie en VVF (fistula) operaties. Aan wal wordt door teams van ontwikkelingswerkers in samenwerking met de plaatselijke bevolking gewerkt aan een breed scala aan ontwikkelingsprojecten.

Wereld Natuur Fonds (16 x uitgekomen)

dit is het goede doel dat bij jou past.

Over Wereld Natuur Fonds:

Het WNF is de grootste onafhankelijke natuurbeschermingsorganisatie ter wereld. Met meer dan 600 projecten in bijna 100 landen werken we aan:
De bescherming van tropisch bos en ander oerbos;
Het veiligstellen van ernstig bedreigde diersoorten;
Het terugdringen van het broeikaseffect;
Het beschermen van waterrijke natuurgebieden.

Ondernemersklankbord (Stichting) (0 x uitgekomen)

dit is het goede doel dat bij jou past.
Over Ondernemersklankbord (Stichting):

Wij weten uit ons actief ondernemersleven hoe belangrijk het is dat u op bepaalde momenten of tijdens kritieke processen de juiste persoon ontmoet die met u mee wil denken en u met raad en daad terzijde kan staan.

Zit u als ondernemer in een dergelijke situatie en wilt u met iemand klankborden die op dezelfde golflengte zit, een grote ervaring heeft en u op een deskundige en praktische manier zal begeleiden?

Wij staan voor u klaar in geheel Nederland met 22 regionale Teams.

Met onze ervaring, daadkracht en ondernemerskracht kunnen wij een positieve bijdrage leveren aan uw bedrijf, uw ondernemerschap.

Trombosestichting Nederland (0 x uitgekomen)

dit is het goede doel dat bij jou past.
Over Trombosestichting Nederland:

Trombose kan iedereen overkomen, jong en oud. Trombose kan een trombosebeen, longembolie of hart- of herseninfarct veroorzaken. Aandoeningen die levensbedreigend kunnen zijn. Bijna de helft van alle sterfgevallen is direct of indirect het gevolg van trombose. De Trombosestichting Nederland financiert al meer dan 30 jaar (medisch) wetenschappelijk onderzoek naar het ontstaan en de behandeling van trombose.

We moeten trombose bloedserieus nemen.

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)

  • Sodium

    Female Cancer Foundation

    Kan nog klopen, want ik heb al eens een bandje tegen borstkanker gekocht. Wil ook graag mijn vrijwilligerswerk bij iets in die aard doen.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?