De sorteerhoed.

Hallo toekomstige leerlingen van Hogwarts. Vandaag gaan jullie worden ingedeeld bij een van de vier afdelingen. Gryffindor, Hufflepuff, Slytherin en Ravenclaw. Omdat ik in mijn jaartje niks doen niet de tijd vond om een liedje te schrijven heb ik dit gewoon verteld.
Veel plezier.

Mogelijke uitkomsten

Slytherin (16 x uitgekomen)

'Ohh, dus jij hoort thuis in Slytherin. Je bent slim en sluw! En je weet precies wat je wilt!' fluister ik zacht in je oor. Voor je ook maar iets terug kon trekken riep ik het door de zaal. 'SLYTHERIN' en jij sprong op en ging bij je afdeling zitten.

Slytherin.
Afdelings wapen: Slang
Afdelingssticher: Salazar Slytherin
Afdelings kleuren: Groen en zilver

Welcome in Slytherin.

Gryffindor (21 x uitgekomen)

'Zo zo, dus we hebben weer een moedig iemand.' Geschrokken keek je om hoog en in mijn hoofd slaakte ik een zucht. Ze worden met het jaar moediger en dapperder. 'Ja ik weet alles van je, je maakt het me wel moeilijk!' ik zuchte nog een keer. 'GRYFFINDOR' Ik wist niet of ik er heel goed aan deed, maar toen ik jou blij naar de tafel zag rennen wist ik wel degelijk dat je er hoorde.

Gryffindor.
Afdelings wapen: Leeuw
Afdelingsstichter: Godric Gryffindor
Afdelings kleuren: Rood en goud

Welcome in Gryffindor

Ravenclaw (8 x uitgekomen)

'Hmm ik zie het meteen, goede leerling, hardwerkend en nieuwschierig. Wat zou je van Ravenclaw vinden?' vroeg ik. Onzeker knikte je. 'Dat is dan makkelijk gedaan dit keer. 'RAVENCLAW' Mijn stem klinkt door de hele zaal, en vrolijk sta je op om te kijken naar de rest die nog gesorteerd moet worden.

Ravenclaw.
Afdelings wapen: Adelaar
Afdelingsstichter: Rowena Ravenclaw
Afdelings kleuren: Blauw en brons

Welcome in Ravenclaw

Hufflepuff (22 x uitgekomen)

'Oh, we zijn al weer bij de laatste aangekomen! Hmm je bent een harde werker zie ik al, maar het mist veel te veel voor Ravenclaw' toen moest ik even denken, terwijl je zenuwachtig op het krukje zit. 'Je bent niet dapper of moedig genoeg voor Gryffindor, maar je bent ook niet gemeen of sluw, zoals Slytherin.' Word ik nergens ingedeeld?Ik hoorde je gedachtes. 'Tuurlijk wel, doe niet zo gek! Je past precies in Hufflepuff, je bent een harde werker, hartstikke trouw en je bent ook nog geduldig' Ik voelde hoe je steeds minder zenuwachtig werd. 'HUFFLEPUFF' riep ik door de zaal, en snel liep je weg.

Hufflepuff.
Afdelings wapen: Das
Afdelingsstichter: Helga Hufflepuff
Afdelings kleuren: Geel en zwart

Welcome in Hufflepuff

Statistieken

Statistieken

Reageer (11)

  • Sisyphus

    Gryffindor :D

    1 decennium geleden
  • HalfBloodPrince

    Gryffindor...

    Volgens Pottermore in Ravenclaw xD

    1 decennium geleden
  • SongOfMyself

    Slytherin

    1 decennium geleden
  • Amiracle

    Slytherin

    1 decennium geleden
  • Yayde

    Gryffindor, nice!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?