Welke Griekse/Romeinse god(in) ben jij?

De oude Grieken en Romeinen waren nog niet zo slim als we nu zijn. Als ze een bepaald verschijnsel wilden verklaren, zochten ze niet uit wat er precies aan de hand was, maar ze concludeerden dat het het werk van de goden was. Voor alles hadden ze wel goden: landbouw, oorlog, liefde, natuurrampen... Ook was de ene god(in) belangrijker dan de ander. Ze stammen allemaal van elkaar af en elke god(in) had zijn eigen verleden en attributen.

Op welke van deze goden/godinnen lijk jij?

Mogelijke uitkomsten

Zeus/Iuppiter - oppergod (33 x uitgekomen)

Jij bent de vader van alle goden, god van de bliksem en oppergod: Zeus, of in het Grieks: Iuppiter.

Minerva/Pallas Athena - Godin van de oorlog en de wijsheid (44 x uitgekomen)

Jij bent slim, strategisch en de dochter van Zeus/Iuppiter. Jij ben de beschermster van kunstenaars, handwerkslieden en Athene.

Venus/Aphrodite - Godin van de liefde, vruchtbaarheid en schoonheid. (103 x uitgekomen)

Jij bent liefhebbend en ijdel. Ook zorg je ervoor dat alle Griekse/Romeinse akkers vruchtbaar zijn, zodat ze niet zullen verhongeren.

Hera/Iuno - Godin van het huwelijk (24 x uitgekomen)

Jij bent de vrouw van oppergod Zeus/Iuppiter. Je bent dus als het ware een oppergodin! Jouw vader wilde je opeten, maar Zeus/Iuppiter heeft je gered. Wat een held is het ook... zucht... (H)

Dionysos/Bacchus (31 x uitgekomen)

Mijn persoonlijke favoriet: Dionysos/Bacchus!! Hij is de god van de feesten, druiven en de wijn. Hij was belangrijk voor het Griekse/Romeinse volk.

Mars/Ares - God van de oorlog en de krijgskunst (15 x uitgekomen)

Jij bent net als Ares: de god van de oorlog en de krijgskunst. Je bent de zoon van de oppergod en -godin.

Neptunus/Poseidon - god van de zeeën, aarbevingen en paarden (18 x uitgekomen)

Een god die iedereen kent: Neptunus, of in het Grieks: Poseidon. Hij was de god van het water, de aardbevingen en de paarden. Daarom rijdt hij ook met zijn coole zeepaarden en zijn strijdwagen over zee. Ken je de kleine zeemeermin nog? Haar vader had net zo'n drietand als Neptunus/Poseidon. Hoe zou dat nou komen...? ;)

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?