Wat voor Alf ben jij?

Dit is een quiz voor een wedstrijd. Waarbij we een quiz moesten maken naar aanleiding van een wereld die we zelf verzonnen hebben.

In mijn wereld heb je verschillende wezens, Alfen genaamd. Er bestaan verschillende soorten Alfen, deze quiz is om er achter te komen welke Alf jij bent. Aangezien het een soort is, zal het niet om innerlijk gaan, maar puur om het uiterlijk.

Vanuit gaande dat de 'gewone' Alf er zo uitziet. (Het gaat hier puur om het wezen, niet de tekst).

Dus, beeld je een wezen in, en kijk wat voor soort Alf jij bent.

Mogelijke uitkomsten

Wateralf (13 x uitgekomen)

De Wateralf komt, zoals verwacht, alleen voor in het water. De Alf in het algemeen heeft best wel een vergelijkbare anatomie met die van de mens. Twee benen, twee armen, een rechte rug. Alleen is de schedel ovaal en is het hersengedeelte groter dan het gezicht.

Tussen de tenen en vingers zitten vliesjes, hiermee kan hij sneller zwemmen.
De staart heeft een beetje weg van een vissenstaart. Vlies achtig en sierlijk. Dit helpt hem om te sturen.
De kiewen bevinden zich in de nek.
De huid is blauw-paars met schubben.

De Wateralf kan in geen enkele mogelijkheid meer op het land leven.

Aardealf (7 x uitgekomen)

De Aardealf leeft in gebieden die vooral uit uitgestrekte vlaktes van steen bestaan. De Alf in het algemeen heeft best wel een vergelijkbare anatomie met die van de mens. Twee benen, twee armen, een rechte rug. Alleen is de schedel ovaal en is het hersengedeelte groter dan het gezicht.

Onder de handpalmen en voeten zitten een soort eeltkussentjes. Die heeft hij zodat hij z'n handen en voeten niet openhaalt tijdens het voortbewegen.
De staart is gewoon een verlengstuk van z'n ruggengraat. Een extra arm, om het zo maar even te zeggen.
De huid is bruin en ruw.

De Aardealf leeft alleen op stenen vlaktes, dit omdat hij zich zover heeft aangepast dat hij hier het beste kan overleven.

Bosalf (14 x uitgekomen)

De Bosalf leeft, zoals verwacht, in bossen. De Alf in het algemeen heeft best wel een vergelijkbare anatomie met die van de mens. Twee benen, twee armen, een rechte rug. Alleen is de schedel ovaal en is het hersengedeelte groter dan het gezicht.

De bosalf heeft goed ontwikkelde kuitspieren, zodat hij makkelijker in bomen kan springen.
Hun spieren zijn in het algemeen een stuk sterker. Ook zijn ze wat leniger dan de andere soorten Alfen, dit zodat hij overal makkelijker doorheen glipt en overleeft.
De huid is groen-bruin achtig. Hierdoor valt hij niet zo snel op tussen de bomen.
Hun gehoor en zicht is sterker ontwikkeld, zodat ze goed kunnen jagen in het donker.

De Bosalf bevindt zich natuurlijk het liefst in de bossen, maar je kan hem ook bij het water of op stenenvlaktes vinden.

Luchtalf (21 x uitgekomen)

De Luchtalf bevindt zich eigenlijk overal, maar beweegt zich voort door de lucht.
De Alf in het algemeen heeft best wel een vergelijkbare anatomie met die van de mens. Twee benen, twee armen, een rechte rug. Alleen is de schedel ovaal en is het hersengedeelte groter dan het gezicht.

De armen hebben vleugels van grote veren, waarmee ze dus vliegen.
Hun zicht is heel scherp en ze kunnen iets op de grond zien van mijlenver.
De huid is wit-grijs achtig.

De Luchtalf heeft z'n nest hoog geplaatst, zodat niemand behalve hij erbij kan. De Luchtalf kom je in principe overal tegen, hij kan immers overal landen.

IJsalf (4 x uitgekomen)

De IJsalf woont in gebieden waar ijs voorkomt.
De Alf in het algemeen heeft best wel een vergelijkbare anatomie met die van de mens. Twee benen, twee armen, een rechte rug. Alleen is de schedel ovaal en is het hersengedeelte groter dan het gezicht.

De IJsalf heeft een dikke witte vacht, hierdoor blijft hij op lichaamstemperatuur.
De IJsalf leeft ook bij water, dus kan hij ook onder water zwemmen. Hij heeft geen kiewen meer, maar toch kan hij nog een behoorlijke tijd onder water blijven.

De IJsalf leeft dus alleen in ijzige gebieden, hij is ook de enige soort die hier leeft, de andere zouden het niet overleven.

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)

  • Fainche

    Wateralf.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?