Welke achtbaan van de Efteling past bij jou?

de titel zegt het al:
Dit zijn de mogelijke uitkomsten:
De Python
Joris en de Draak
Vogelrok
De Vliegende Hollander.
Enjoy!

Mogelijke uitkomsten

De Python (276 x uitgekomen)

Oké, dit is het echte werk! Voor je ligt de Python. Je recht je schouders, haalt eens diep adem. De kriebels slaan in je benen. Maar je gaat ervoor. ‘Yes, Python here we come!’ Je loopt naar boven en bent bijna bij het treintje. Je kunt nog terug… Whoooooooooh!!! Heb je die loopings gezien? Vast niet, waarschijnlijk knijp je je ogen stevig dicht. Wedden? Kijk straks zelf maar op de foto!

De Python past perfect bij jou!

Uitleg De Python:



De Python is in 1981 geopend in de Efteling. Bij de opening was de attractie de langste achtbaan op het vasteland van Europa. De Python is 750 meter lang en 29 meter hoog. De achtbaan heeft twee loopings en twee kurkentrekkers. In 140 seconden neemt de Python je mee met een snelheid van 85 km/u. De val is 22 meter. Het maximaal aantal G-krachten dat je hier ervaart, is 3,5 positief (in je stoel) en 0 negatief (uit je stoel).

Joris en de Draak (66 x uitgekomen)

Klaar voor een spannende strijd tegen de draak? Een draak, de heerser van Water en Vuur, bedreigt het koninkrijk… De koning roept alle moedige burgers op om dit monster te verslaan. Kom naar de Efteling en strijd tegen de draak én tegen elkaar in de nieuwe houten racer-achtbaan Joris en de Draak. Treed in de voetsporen van de legendarische Joris die op slimme wijze de draak versloeg!

Joris en de Draak past perfect bij jou!

Uitleg Joris en de Draak:

Joris en de Draak is de eerste houten racer-achtbaan in Noordwest Europa.
De achtbaan heeft een capaciteit van 1.750 personen per uur. Elke baan is 810 meter lang en de maximale snelheid is 75 km/u. Het hoogste punt van de attractie is 25 meter hoog.

De Vliegende Hollander (227 x uitgekomen)

“Ik zal vaeren, al is het tot in den eeuwigheid.” De Vliegende Hollander is vervloekt en veranderd in een spookschip. De reis begint in een prachtig kasteel aan de kade. Maar al snel zul je merken dat dit geen sprookjeskasteel is. Je houdt je adem in terwijl het schip wordt opgetild naar een hoge golf… Je voelt dat er iets gaat gebeuren… Nog even… En dan, splash!! Alleen met een spookachtige vaart kun je nog ontkomen aan de vloek van De Vliegende Hollander. Kriebels in je maag en kans op een nat pak!

De Vliegende Hollander past perfect bij jou!

Uitleg Vliegende Hollander:

De Vliegende Hollander is gebaseerd op het verhaal van Willem van der Decken, kapitein van Den Hollander, één van de schepen uit de vloot van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Willem van der Decken tartte alle regels, het fatsoen en de elementen. Daarmee riep hij het noodlot over zich af. Zijn schip veranderde in een mysterieus, vurig spookschip dat werd gedoemd om voor eeuwig de zeven wereldzeeën te bevaren als ‘De Vliegende Hollander´. De Vliegende Hollander heeft, met 11 sloepen voor elk 14 personen, een capaciteit van
± 1.900 personen per uur en de vaartijd bedraagt 3,43 minuten. De toren is maar liefst 22,5 meter hoog en heeft een lift van 45°! De totale oppervlakte bedraagt 17.000 m2 en de lengte van de coaster is 420 meter waar je met een snelheid van ruim 70 kilometer per uur overheen raast. Er spelen heel wat G-krachten tijdens de rit: maximaal 2G (2x je eigen lichaamsgewicht) en minimaal 0,2G (bijna gewichtsloos).

Vogelrok (130 x uitgekomen)

Wat is het donker! Is dat nu eng of leuk? De machtige Vogel Rok strekt zich uit. Hij spreidt zijn vleugels en slaakt een ijselijke kreet… KKraaaaaa… Hij gaat recht op een grote slang af. Dan vervolgt hij zijn huiveringwekkende vlucht door het duister. En jij mag mee…

De Vogelrok past perfect bij jou!

Uitleg Vogelrok:

In 1998 landt Vogel Rok in de Efteling. Deze overdekte achtbaan in het donker gaat 65 km/u en je vliegt in 1.41 minuten naar het einde. De G-kracht die je ervaart is 3,5 positief (in je stoel).

Statistieken

Statistieken

Reageer (59)

  • Dubaifreak

    Vliegende Hollander!

    1 jaar geleden
  • Dubaifreak

    Vogelrok, mag wel, maar ik wil toch in iets spannenders dan Vogelrok, zoals Python of Joris & de Draak!

    1 jaar geleden
  • Kyonakoenen

    vogelrok. Het was mijn eerste achtbaan en ik vind hem nu wat saai... Ik hoopte op de Python.
    MAAR WEL EEN SUPER LEUKE QUIZZZZ xD

    6 jaar geleden
  • zwadderaartje

    Vogelrok

    6 jaar geleden
  • MrsFitz

    De vliegende Hollander, helemaal waar!

    6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?