Antelopes. Find out which one you are.

"Een antilope is de benaming voor een lid van de familie van de holhoornigen, waartoe o.a ook de schapen worden gerekend. Antilopen staan bekend om hun uitzonderlijke snelheid en wendbaarheid. Hoewel de Afrikaanse gazelles het bekendst zijn, komen er wereldwijd vele soorten voor".
Ben jij een Duiker of een Koedoe? Een Elandantilope of een Springbok? Maak deze grappige quiz en je komt erachter. Nog niet klaar met antilopen? Klik hier -> http://nl.wikipedia.org/wiki/Antilope voor meer informatie. Veel plezier!

Mogelijke uitkomsten

(Indische) Hertegeitantilope (3 x uitgekomen)

De Indische Hertegeitantilope, ook wel Indische antilope genoemd, is een van de bijzonderste dieren in zijn leefomgeving. Op de steppes van het exotische India paraderen de mannetjes met hun prachtig zwart-witte vacht en sierlijk geschroefde horens. Vrouwelijke Indische antilopen hebben het maar voor het uitkiezen; ze bekijken alle mannetjes grondig en kiezen dan de leukste uit.
Jij bent een redelijk heetgebakerde persoonlijkheid, maar maakt je keuzes met zorgvuldigheid. Je kan goed tegen droogte en ook atletiekonderdelen als hoogspringen zijn jou op het lijf geschreven. Jij bent een Indische hertegeitantilope!

Springbok (11 x uitgekomen)

De Springbok is een van de kleinste, maar meteen ook een van de behendigste gazellen van de Afrikaanse savanne. Ze hebben hun naam niet voor niets; voortgestuwd door hun benen, die wel springveren lijken, stoten ze hun lichaam een paar meter hoog de lucht in. Springbokken zijn erg sociale dieren, die vooral tijdens droge maanden samenklitten tot kuddes die gemakkelijk uit een paar duizend dieren kunnen bestaan.
Jij bent niet al te groot van stuk, maar maakt dat ruimschoots goed door je persoonlijkheid; waar je komt, val je op. En iedereen zal dat merken ook! Je bent goed in allerlei sporten, maar het meeste houd je van teamsporten. Je houd sowiso van gezelschap; je hebt veel vrienden, maar die hoeven niet allemaal 24/7 voor je klaar te staan. Jij bent een Springbok!

Elandantilope (54 x uitgekomen)

De Elandantilope is de grootste en meest zwaargebouwde antilope. Hoewel ze net als alle andere antilopen erg snel en behendig zijn, doen ze het vaak wat rustiger aan... Omdat ze zo groot en sterk zijn, hebben ze minder last van roofdieren dan die kleine springerige gazellen. en als ze dan tóch lastig gevallen worden... Die korte, geschroefde spiezen zitten niet zomaar op hun kop natuurlijk!
Veel mensen vinden jou lui, maar je houd er gewoon van om de tijd te nemen voor dingen... Je bent zwaarder gebouwd en sterker dan de meeste van je leeftijdsgenoten, maar al met al ben je vooral een aardig, kalm persoon. Je bent goed te vertrouwen, en mensen moeten het maar niet wagen aan jouw vrienden te komen... Je bent een Elandantilope!

Blauwe Duiker (22 x uitgekomen)

De Blauwe duiker is een van de vele duikersoorten die in de tropische regenwouden van Afrika voorkomen. De naam 'duiker' heeft dit kleine antiloopje gekregen vanwege zijn neiging bij ieder gevaar de struiken in te duiken. Terwijl de meeste antilopen graag in groepen leven, tref je duikers meestal alleen of als paartje. ook bijzonder: duikers zijn de enige antilopen, de enige holhoornigen zelfs, die af en toe ook vlees eten.
Je bent klein van stuk, energiek en schichtig. Je hebt lange, dunne benen en bent in staat bij gevaar gelijk in actie te komen. Je bent redelijk avontuurlijk aangelegd, vooral als het op eten aankomt... Inkvisringen? Dat moet jij zeker eens proeven! Tegelijkertijd ben je redelijk schuw en maak je neit zo makkelijk contact. Maar in je eentje kan je net zo goed lol beleven! Jij bent een Blauwe Duiker!

Grote Koedoe (17 x uitgekomen)

De Grote Koedoe is een van de meest indrukwekkende antilopen. De grote schroefhoorns en de sierlijke maar krachtige bouw zorgen ervoor dat de koedoe overal waar hij komt opvalt. Helaas voor dit dier wordt het ook door roofdieren gezien... Omdat koedoes minder goede zintuigen hebben dan andere antilopen, zijn zij toch een gemakkelijkere prooi. Gelukkig kunnen ze alsnog wel heel hard rennen!
Jij bent groot, vooral lang qua lichaam. Je bent niet zwaar voor je lengte en ook niet bovenmatig gespierd. Je hebt een verfijnd gezicht en je haar is lang en veel. Je bent niet supergoed in sport, maar het zal jou niet gebeuren dat je ergens de slechtste in bent! Je kent je eigen krachten goed en vindt het leuk je vaardigheden toe te passen. Je kan goed werken, zowel in een groep als alleen. Jij bent een Grote Koedoe!

Saiga-antilope (6 x uitgekomen)

De Saiga, of Saiga-antilope, is misschien wel de raarste van alle antilopen. Niet alleen heeft deze bewoner van de Russische taiga rechte, rozig gekleurde horens, de Saiga heeft ook een slurf als neus! Door dit nogal opvallende aanhangsel kan het dier leven op plekken waar het te koud zou zijn voor de ademhalingssystemen van de meeste antilopen. Door de grote neus kan de kille winterlucht extra goed verwarmd worden voordat deze in de longen van de Saiga-antilope terechtkomt. Helaas wordt dit bijzondere dier met uitsterven bedreigd, vooral door de jacht op zijn vlees en horens voor traditionele medicijnen.
Je bent niet al te groot, niet al te klein... Alles aan je is eigenlijk normaal. Behalve je grote neus dan... Je wordt er vast ook regelmatig om geplaagd, maar daar trek je je niet zoveel van aan. Je geeft sowieso niet echt om de meningen van anderen. Als jij in de winter in een T-shirt wilt lopen, mag je dat toch zelf wel weten?! Ja, je kan beter tegen kou dan de meeste mensen. En dat komt handig van pas in de winter. Net als je goede evenwichtsgevoel trouwens. Jij bent een Saiga-antilope!

Statistieken

Statistieken

Reageer (20)

  • Kieran

    Elandantilope! (:

    9 jaar geleden
  • Disgrace

    Elandantilope
    oooooh
    eland antilope
    teeeheee

    het klopt wel echt super goed!
    originele super quiz!

    9 jaar geleden
  • Seiko

    Blauwe duiker, klopt eigenlijk wel, :O helderziend

    9 jaar geleden
  • Shanx_x

    Elandantilope
    Grappige quiz!!

    Xx

    9 jaar geleden
  • Lugano

    Elandantilope!
    Leuke quiz (:

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?