Wat is jou totemdier? (geboortendatum)

Hallo,
Als je je geboortedatum invult past daar een totemdier bij.
Test hier, wat jou totem is.

Mogelijke uitkomsten

Valk. (108 x uitgekomen)

Edelsteen: Opaal.
Plant: paardenbloem.
Kleur: rood.

De valk is de boodschapper onder de dieren, ongeveer vergelijkbaar met de godenbode in de Griekse mythologie. De kreet van een valk kondigt altijd een bijzondere gebeurtenis aan, die zowel met vreugde als angst of verdriet kan betekenen. Het is belangrijk de huidige situatie nauwkeurig te observeren, moed te tonen en dapper op te treden.

Mensen met de kracht van een valk zijn scherpe waarnemers, aan wie zelfs het kleinste detail niet ontgaat, maar zonder dat ze daarbij het overzicht over het geheel verliezen.

Bever. (92 x uitgekomen)

Edelsteen: Heliotroop (Bloedsteen)
Plant: Rode Klaver
Kleur: Rood

Bever is de doener in het dierenrijk. De kracht van Bever is verwant met de energie van water en aarde, en omvat een sterke betrokkenheid bij familie en vrienden.
Als je zou kijken naar de dammen in bosriviertjes, zou je verscheidene in - en uitgangen zien.
Bij het bouwen van zijn huis legt Bever altijd vele alternatieve ontsnappingroutes aan. Deze handelswijze is een les voor ons allemaal om onszelf niet in een hoek te (laten) drukken.
Een doener wordt gekenmerkt door hard werken, een Bever weet dat productiviteit door beperking vernietigd wordt.

Hert. (99 x uitgekomen)

Edelsteen: Agaat
Plant: toorts of koningskaars
Kleur: Oranje

Als je tussen 21 mei en 20 juni geboren bent, en in de westerse astrologie een Tweelingen bent, is je totemdier het Hert. Je bent geboren in de periode van de bloeitijd, vergelijkbaar met de levensfase van de jeugd, waarin we opgroeien tot volwassene.

Hert leert ons de kracht van zachtheid te gebruiken om de harten en zielen te raken van gewonde wezens.
Om zachtheid en veiligheid te scheppen voor hen die vrede zoeken, dienen zowel het licht als het duister, gesymboliseerd door de lichte en donkere vlekken op de huid van Jong Hert, bemind te worden.

Specht. (101 x uitgekomen)

Edelsteen: Rozenkwarts
Plant: Wilde Roos
Kleur: Roze

Als je een Specht kent in je naaste omgeving kun je het beste als volgt met hem of haar omgaan: realiseer je dat ze uiterst emotioneel en wispelturig zijn en in hun schulp kruipen zo gauw ze denken dat iets of iemand uit haar familiebezit bedreigd wordt. Wees positief in hun gezelschap. Denk eraan dat jouw persoonlijke zorgen de zorgen van de Specht worden. Spechten worden net zo gemakkelijk door zorgen en gepieker aangestoken als anderen door een verkoudheid. Ze laten zich leiden, maar ze laten zich nooit opjagen.

Zalm. (111 x uitgekomen)

Edelsteen: Carneool
Plant: Framboos
Kleur: Rood

Als je andere mensen kent die een Zalm of Leeuw zijn, kom dan snel ter zake. Zalmen haten gezeur. Hoor hun standpunt aan - het is het enige dat voor hen telt. Ze hebben er een gruwelijke hekel aan in de rede te worden gevallen. Moedig zalmen aan maar niet door gevlei. Als ze vermoeden dat je onoprecht bent, verlies je al vlug hun respect.

Bruine beer. (120 x uitgekomen)

Edelsteen: Topaas
Plant: Viooltje
Kleur: Bruin & Violet

Mensen die een Bruine Beer kennen kunnen het beste aan hun praktische kanten trekken. Toon belangstelling voor hun werk en wees begaan met waar ze mee bezig zijn. Wees ook vooral logisch. Bruine beren houden niet van onzekerheid of niet op tijd zijn of zonder afspraak binnenvallen. Ze reageren op oprechte vriendschap . Wordt je echter te vlug emotioneel, dan slaan ze op de vlucht.

Kraai. (112 x uitgekomen)

Edelsteen: Azuriet
Plant: Klimop
Kleur: Blauw

Als je andere mensen kent die een Kraai zijn:
vat de vriendelijkheid van Kraaien niet op als genegenheid. Blijf in gesprekken met hen en wees zakelijk. Kraaien hebben graag dat dingen hun duidelijk of logisch uitgelegd worden en hebben een hekel aan teveel gepraat. Vermijd het om in groepen waar een kraai deel van uit maakt gesprekken de grove kant te laten uitgaan. Kraaien gruwen van vulgariteit, hoewel ze vaak te diplomatiek zijn om hun gevoelens te laten blijken.

Slang. (108 x uitgekomen)

Edelsteen: Amethist
Plant: Distel
Kleur: Violet

En voor andere mensen die slangen kennen een tip hoe je met deze mensen het beste om kunt gaan: wees oprecht. Slangen hebben een hekel aan achterbaksheid. Wees precies. Slangen vervelen zich met lange verhalen. Houd je aan je woord. Slangen maken zich uit de voeten als ze denken dat je niet te vertrouwen bent. Wek nooit hun woede. Slangen hebben geen goed geheugen, maar een belediging vergeten ze nooit.

Uil. (98 x uitgekomen)

Edelsteen: Obsidiaan
Plant: Maretak
Kleur: Bruin - Aardkleuren

En als je een Uil kent, de beste manier om met ze om te gaan is zeker te zijn van je feiten. Bespreek dingen uitvoerig met Uilen. Ze laten zich niet gemakkelijk overreden, zodat een stelling wel waterdicht moet zijn. Laat trouwens nooit blijken dat je aan de goede bedoelingen van de Uil twijfelt.

Gans. (104 x uitgekomen)

Edelsteen: Peridoot
Plant: Braam
Kleur: Wit

Ganzen hebben vele dromen - en bij de Indianen gold de gans ook als een grote dromer. Dromen in de zin van plannen hebben op de lange termijn, dromen willen verwerkelijken. Hun grootste frustratie ligt er in dat dat niet snel genoeg gaat.
Hoe kunnen andere mensen het best met een gans omgaan?
Blijf nuchter en zakelijk. En stoor ze nooit als ze hard aan het werk zijn. Ganzen reageren zelden als je een beroep op hun gevoel doet en hebben een gruwelijke hekel aan liegen.

Otter. (80 x uitgekomen)

Edelsteen: Turkoois
Plant: Varen
Kleur: Hemels blauw

Otter is altijd in beweging en zeer nieuwsgierig. In tegenstelling tot andere dieren zal Otter nooit als eerste een gevecht beginnen. Ze verdedigt zich slechts.
Dit vrolijke kleine schepsel is dol op avontuur; ze gaat ervan uit dat alle andere schepselen vriendelijk zijn – totdat het tegendeel is bewezen. Deze karaktertrekken vormen de schoonheid van een evenwichtige vrouwelijke kant, de kant die ons in staat stelt anderen in ons leven toe te laten zonder vooroordelen of achterdocht jegens hen te koesteren. Otter leert ons dat evenwichtige energie niet jaloers of hatelijk is.
Het gaat om zusterschap, om plezier hebben en om delen in het geluk van anderen

Wolf. (105 x uitgekomen)

Edelsteen: Jade
Plant: Weegbree
Kleur: Groen.

De wolf is dol op ideeën, een ware ontdekker.
Hij deelt zijn/haar kennis graag met andere mensen, en zal altijd trouw zijn.
Zo trouw als een hond, hij/zij zal maar ware liefde voelen voor één persoon.

Statistieken

Statistieken

Reageer (51)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?