Welk paardenras hoort bij jou ?

Iedereen die houd van een paard kan hier kijken welke bij jou uit komt (Y)

Mogelijke uitkomsten

Fjord (22 x uitgekomen)

Het Fjordenpaard is een sterk en sober paard dat hard kan werken en dan ook op heel veel manieren wordt ingezet. De rechtopstaande manen en de wildkleur geven het Fjordenpaard zijn kenmerkende uiterlijk.

Fries (0 x uitgekomen)

De Fries heeft een hoge knieactie in draf, de galop is vaak wat vlak. De Fries beweegt zich statig en vloeiend.

Arabier (1 x uitgekomen)

De Arabier of Arabische volbloed is één van de oudste raszuivere gefokte paarden ter wereld. De bloedlijnen zijn dus puur en zuiver, zonder inmenging van enig ander ras

Appaloosa (0 x uitgekomen)

De Appaloosa is een bekend paardenras dat vooral opvalt door zijn gestipte vacht. De appaloosa is het meest bekende gestipte paardenras. Daarom worden vaak alle gestipte paarden appaloosa's genoemd, dit is echter niet juist. Er zijn namelijk meer gestipte rassen

Schetlander (6 x uitgekomen)

De Shetlander is een veel geziene pony in Nederland. Ze zijn afkomstig van de noordelijke Schotse eilanden, en om te overleven in het ruige klimaat daar zijn ze klein en zeer robuust. Vanwege hun formaat en kracht zijn ze in het verleden als mijnpony ingezet. Tegenwoordig doen ze in uiteenlopende takken van sport mee.

Halfinger (1 x uitgekomen)

De Haflinger is een populair paard dat in Nederland veel voorkomt en opvalt door zijn voskleur met lichte vlaskleurige manen en staart. Met zijn kleine stokmaat valt hij qua grootte onder de pony's maar is toch een paardenras. Het is een veelzijdig paard dat in vrijwel alle vormen van de paardensport in Nederland zijn beste beentje voorzet.

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?