favo film?!

er zijn veel leuke,gezellige,grappige,zielige films maar welke past het best bij jou??(H)

Mogelijke uitkomsten

Gooische vrouwen de film (0 x uitgekomen)

In het Gooi verlopen de levens van de vier vriendinnen alles behalve soepel. Cheryls man Martin gaat vreemd. Hij bespreekt zijn probleem met een psychiater: zijn penis heeft een eigen wil, en hij kan daar geen weerstand aan bieden. Voor Claire is het een grote schok dat dochter Merel met haar gezin voor drie jaar naar Burkina Faso gaat. Ze maakt zich zorgen over haar kleinzoon, en zal hem missen. Ze gaat hertrouwen, maar ziet er op het laatste moment van af. Roelien is erg begaan met het milieu. Ze protesteert tegen het omhakken van een grote oude boom. Bij vrijwilligerswerk slaat ze een bejaarde vrouw, en laat haar alleen achter op de hei. Anouk krijgt schilderijen van een schilder die op haar valt. Ze houdt hem af, maar haar dochter Vlinder noemt haar toch een slet. Anouk geeft Vlinder een klap, waarna Vlinder besluit bij haar vader te gaan wonen. Anouk claimt dat de schilderijen door haar geschilderd zijn, waardoor ze ten onrechte geprezen wordt. De fraude komt uit.

De vrouwen gaan in Parijs een cursus volgen, gericht op hun innerlijk. Ze stoppen ermee als blijkt dat bij een onderdeel de deelnemers zich uit moeten kleden. Ze gaan winkelen, samen met hun homoseksuele vriend Yari. Vervolgens gaan ze snel terug naar Nederland als blijkt dat Vlinder voor het eerst ongesteld is. Ook willen Cheryl en Martin het dringend goedmaken, onder andere omdat Martin optreedt met een liedje over hun liefde en nu hypocriet gevonden wordt.

8ste groepers huilen niet (36 x uitgekomen)

De stoere Akkie (Hanna Obbeek) zit in groep acht en is helemaal wild van voetbal. Tijdens schooltijd wordt haar klas door juf Ina (Eva Van der Gucht) klaargestoomd voor belangrijke zaken als de Cito-toets, het schoolkamp en de finale van het schooltoernooi. Na schooltijd gaat ze het liefst voetballen met haar klasgenoten. Het kan haar niets schelen dat Joep (Nils Verkooijen) voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze is er hartstikke goed in en kan Joep makkelijk aan. Maar dan wordt Akkie ziek. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar klasgenoten en Juf Ina. Ondanks het verdriet kan de optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Als het ernaar uit ziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar.

Lover of Loser (43 x uitgekomen)

De 15-jarige Eva (Gaite Jansen) woont bij haar moeder Katja (Susan Visser) en stiefvader Willem (Thomas Acda). Ze ontwerpt als bijverdienste T-shirts, die ze zaterdags in de printshop drukt, waar de 17-jarige Mees (Martijn Lakemeier) werkt. Ze zijn zonder dat van elkaar te weten verliefd op elkaar, maar Mees denkt dat ze Julia heet (in werkelijkheid de naam van haar vriendin), en als Eva hoort dat Mees op Julia verliefd is, is ze teleurgesteld. Verder wil Julia (Claire Bender) minder met haar omgaan, ze heeft het te druk met haar nieuwe vriend.

Eva vindt dat Willem klef doet, en heeft van zijn eigen dochter Roos (Carlien van Dijken) gehoord dat hij illegale dingen met haar deed. Eva is bang dat Willem dat ook bij haar zal doen. Die verdenking wordt versterkt als zij stiekem op zijn computer kijkt en ziet dat hij websites van illegale clubs heeft bezocht, en Willem boos wordt en zegt dat er geheimen op de computer staan. Ze sluit zich op met de computer, en verlaat vervolgens het huis via het raam.

Ze wil niet terug naar huis en zwerft wat rond. Bij een muziekoptreden van Mees en zijn vriend Sem (Lucas Hamming) toont de jonge man Ricardo (Ruud Feltkamp) interesse voor haar. Hij geeft haar geld voor een hotel; ze mag ook wel met hem mee, maar hij zou het begrijpen als ze dat niet wil. Ze doet het toch maar, en mag in de logeerkamer slapen. De volgende dag koopt hij veel kleren voor haar. Als Eva bij hem thuis is komt de vrouw Maritza (Afra Margeridon) aan de deur. Ze beschouwde Ricardo als haar vriend, hoewel hij haar aanzette tot prostitutie, en is boos dat hij nu Eva als nieuwe vriendin heeft. Ricardo laat haar niet binnen en zegt tegen Eva dat de vrouw in de war en verslaafd is, en dat hij om haar te sparen de politie niet belt.

Ricardo gaat met Eva zogenaamd op weg naar Parijs om haar voor te stellen aan een bekende Parijse modeontwerper, maar hij rijdt in werkelijkheid naar een bordeel waar Eva samen met andere meisjes en vrouwen gevangen wordt gehouden en als prostituee moet werken. Onderweg moet Ricardo tanken. Eva wordt gebeld door Maritza en neemt de telefoon van Ricardo op als hij in de rij staat. Maritza vertelt dat ze moet ontsnappen. Eva vlucht met de hulp van een aantal vrachtwagenchauffeurs en wordt afgezet bij het treinstation. Helaas staat Ricardo Eva daar op te wachten en wordt ze alsnog bij de club ontvangen. Mees krijgt van Maritza na aandringen het adres en gaat er met Julia naar toe om Eva te redden. Ze denken dat als hij zich voor zou doen als klant hij geweigerd zou worden omdat hij te jong is, daarom doet hij zich voor als vriend van Ricardo. Als blijkt dat dat niet klopt doet hij of hij komt solliciteren voor muzikant, en mag hij wat laten horen. Tot zijn schrik ziet Willem Eva. Om haar te spreken te krijgen kiest hij haar uit om zogenaamd seks mee te hebben. Omgekeerd schrikt Eva ervan dat Willem hier klant lijkt te zijn, het bevestigt voor haar wat een viezerik hij is. Hij blijkt echter undercoverpolitieagent te zijn. Ricardo vraagt intussen aan Mees wat hij hier komt doen. Mees spreekt zijn afkeuring uit over het bordeel, waarop Ricardo een pistool trekt. Mees schakelt hem echter uit door de gitaar waar hij op aan het spelen was kapot te slaan op Ricardo's hoofd. Willem waarschuwt een stand-by staande arrestatie-eenheid, en de bordeelhouders en Ricardo worden gearresteerd.

Eva en Mees krijgen verkering. Willems relatie met zowel Eva als Roos is weer goed. Dat hij illegale dingen zou hebben gedaan berustte op een misverstand als gevolg van het geheime karakter van zijn werk.

Minoes (1 x uitgekomen)

De film begint wanneer er midden in de nacht in het diepste geheim een geheimzinnige vrachtkar door het stadje Killendoorn rijdt, afgeladen met vaten vol chemicaliën. Eén van de vaten valt in een woonwijk uit de kar. Achter de struiken zit een poes, die het gebeuren met argwaan bekijkt. Ze gaat op onderzoek uit en besluit een likje te nemen van het spul dat uit het lekkende vat komt.

De volgende dag ontmoeten we de journalist Tibbe. Tibbe schrijft voor de Killendoornse Courant, maar omdat hij een beetje verlegen is, en niet gehaaid op allerlei groot nieuws af durft te gaan, schrijft hij eigenlijk alleen maar stukjes over katten. De hoofdredacteur roept Tibbe bij zich, en waarschuwt hem dat hij nog één kans krijgt. Als hij de volgende dag geen goed stukje kan inleveren, moet hij helaas ontslagen worden. Tibbe verlaat het gebouw van de krant terneergeslagen, en haalt als troost wat visjes bij de viskar op het plein. Dan ziet hij plotseling iemand in een boom zitten. Het is een juffrouw in een net groen mantelpakje. Ze is geschrokken van een hond, en zo hoog mogelijk in de boom geklommen. Maar nu de hond weg is, durft ze eigenlijk niet meer naar beneden. Tibbe probeert haar te helpen, maar tegen de tijd dat hij zover is, is de juffrouw alweer uit de boom gesprongen. "Wat een nieuws!", denkt Tibbe verheugd, en hij wil haar interviewen voor de krant, om een artikeltje te schrijven over de juffrouw in de boom. De juffrouw is echter alweer verdwenen voordat hij er erg in heeft.

Wanneer Tibbe 's avonds thuiskomt, en met een schrijversblok door zijn kamer ijsbeert omdat hij nog steeds geen goed artikel weet te schrijven, zit de rare juffrouw ineens voor zijn raam. Ze is op zoek naar eten en een warm plekje om de nacht door te brengen. Hoewel Tibbe er eigenlijk gemengde gevoelens over heeft, laat hij haar toch binnen. Hij vertelt de juffrouw, die Minoes blijkt te heten, dat hij een stukje moet schrijven voor de krant, maar dat hij geen inspiratie heeft. Dan vertelt Minoes hem dat mevrouw pastoor (voor haar is dat de kat van meneer pastoor) een pot gouden munten heeft gevonden. Tibbe gaat er meteen op af, en staat de volgende dag eindelijk met een goed verhaal in de krant.

Om Tibbe te helpen met zijn stukjes, wordt de "kattenpersdienst" opgericht: Via de katten uit de buurt vangt Minoes allerlei nieuwtjes op, die ze aan Tibbe doorspeelt om in de krant te kunnen zetten. In ruil voor de nieuwtjes mag Minoes bij Tibbe in huis blijven eten en slapen, en krijgt ze af en toe een lekker visje.


Dit gaat een hele tijd goed, totdat de katten vinden dat Tibbe eens een stukje moet schrijven over meneer Ellemeet. Meneer Ellemeet wordt algemeen beschouwd als ereburger van de stad, die een deodorantfabriek heeft aan de rand van Killendoorn. Door zijn geregelde financiële bijdragen aan verscheidene stadsprojecten is hij alom geliefd. Op de dag dat hij benoemd wordt tot erevoorzitter van de vereniging van dierenvrienden, ontdekken de katten in de stad dat meneer Ellemeet eigenlijk helemaal niet zo'n lieverdje is. Aanvankelijk durft Tibbe het artikel niet te schrijven: het zou een grote schok teweegbrengen in de stad. Minoes en de (andere) katten zijn diep teleurgesteld in Tibbe, dat hij de waarheid niet durft te vertellen.

En dan komt het moment dat Tibbe besluit een knoop door te hakken, en te schrijven over de schurkenstreken van meneer Ellemeet. Hij publiceert het artikel "Ellemeet: Weldoener of boosdoener", waarin hij vertelt over de chemicaliën die Ellemeet 's nachts door de stad vervoert, over de poging om de burgemeester om te kopen met een zwembad, in ruil voor een vergunning ten bate van fabrieksuitbreiding, en over de manier waarop de zogenaamde dierenvriend in werkelijkheid omgaat met de dieren in de stad. Alle katten in de stad zijn blij dat Tibbe dit gedurfd heeft, zo ook Minoes. De rest van Killendoorn keert Tibbe echter de rug toe: Tibbe wordt alsnog ontslagen bij de krant, zijn huisbaas geeft hem een week om uit de zolderkamer te vertrekken, en niemand is nog langer bereid om hem te helpen, na al die beledigingen aan het adres van weldoener Ellemeet.

Minoes en Bibi (het dochtertje van de huisbaas van Tibbe, die overigens in het boek een veel kleinere rol heeft) besluiten Tibbe uit dit lastige parket te helpen. Samen met alle katten van Killendoorn lokken ze meneer Ellemeet in de val, en filmen meneer Ellemeet stiekem wanneer hij op hardhandige wijze probeert af te rekenen met een stel Killendoornse katten die hem een dag lang achtervolgen. Wanneer meneer Ellemeet die avond een goed bezochte lezing houdt om de geplande uitbreiding van zijn chemische fabriek toe te lichten, zorgen Bibi en Minoes ervoor dat niet het filmpje van Ellemeet, maar het filmpje van de katten op het projectiescherm verschijnt. Alle aanwezigen zijn geschokt en de publieke opinie keert zich in één keer tegen Ellemeet. Wanneer Tibbe uit het publiek opstaat om te roepen dat er op de deodorantfabriek misschien nog wel meer bewijzen tegen Ellemeet te vinden zijn, weet hij in één klap de hele stad te mobiliseren om naar het fabrieksterrein te vertrekken. Op het fabrieksterrein ontdekt de woedende menigte het vrachtwagentje, waarmee meneer Ellemeet zijn chemicaliën 's nachts in het geheim door de stad transporteerde, en weet de burgemeester meneer Ellemeet bij de lurven te grijpen, nog voor hij met zijn vrouw naar Chili kan vluchten.

De volgende dag is Tibbe de held van de stad. Op de krant wordt hij weer aangenomen, en ook zijn huisbaas trekt zijn bezwaren onder veel excuses in. Het enige waar Tibbe echter aan kan denken, is dat Minoes is verdwenen. Ze blijkt weer terug te zijn naar de Emmalaan, waar haar zus een zeldzame goudvink voor haar gevangen heeft. Wanneer Minoes deze goudvink opeet, wordt ze weer een poes, net als vroeger. Tibbe en Bibi zijn erg verdrietig, en Tibbe verzucht, eenmaal terug op zijn zolderkamertje, dat hij maar wou dat ze weer terug was. En dat gebeurt ook, want plotseling staat Minoes weer voor het raam. Ze bleek al zo menselijk geworden te zijn, dat ze de goudvink niet op had willen eten, maar weer vrij wilde laten, uit medelijden met het vogeltje.

Alles is liefde (0 x uitgekomen)

De acteur die jaarlijks Sinterklaas speelt overlijdt vlak voor de intocht op televisie. Een mysterieuze nieuwe Sinterklaas (gespeeld door Michiel Romeyn) vervangt hem. Tijdens de intocht redt hij een klein meisje dat in het water valt en verdwijnt dan. Wanneer hij door de productieassistente van de televisie-uitzending weer gevonden is doet hij na aandringen, tegen verdere betaling, meer televisieoptredens. Door zijn alternatieve manier van doen is hij populair.

Klaasje (Wendy van Dijk) leeft gescheiden van Dennis (Peter Paul Muller), die haar heeft bedrogen met de schooljuf (Chantal Janzen). Dennis wil haar terug, maar zijn kansen lijken verkeken als zij een jonge minnaar (Valerio Zeno) tijdens de begrafenis van haar vader (de acteur die Sinterklaas speelde) ontmoet en in huis haalt. Deze blijkt pas 16 jaar, dat vindt zij toch wel erg jong.

Klaasjes beste vriendin Simone (Anneke Blok), de moeder van het geredde meisje, is de spil in haar gezin. Haar man Ted (Thomas Acda) voelt zich vaak overbodig. Dat hij is ontslagen, durft hij haar niet te vertellen, maar zij komt er toch achter. Ook steelt hij een halsketting die hij Simone cadeau doet.

Badmeester Victor (Paul de Leeuw) verheugt zich op het huwelijk met zijn grote liefde Kees (Daan Schuurmans), de begrafenisondernemer die ook de vader van Klaasje heeft begraven. Maar Kees twijfelt en slaat zijn angsten van zich af tijdens weekendjes larpen. Tijdens de huwelijksplechtigheid loopt hij weg zonder het jawoord te hebben gegeven.

Victors zus Kiki (Carice van Houten), verkoopster bij de juwelenafdeling in de Bijenkorf, droomt van een prins op het witte paard. Een echte prins, kroonprins Valentijn (Jeroen Spitzenberger), droomt van haar. Tijdens de intocht van Sinterklaas ontmoeten zij elkaar wanneer het paard waar Kiki op zit (Kiki is verkleed als cadeautje vanwege een reclamecampagne van de Bijenkorf), regelrecht naar Valentijn toeloopt. Prins Valentijn is op slag verliefd. Als hij de volgende morgen op de stoep van de Bijenkorf staat wordt hij afgewezen door Kiki; omdat hij nog nooit ergens iets voor heeft hoeven doen en alles hem is komen aanwaaien weigert zij in zijn armen te vliegen. Om alsnog met haar in contact te komen gaat hij als zwarte Piet bij de Bijenkorf werken. Nu ziet Kiki in dat hij wel degelijk wat voor haar over heeft en een wilde nacht is het gevolg. De volgende morgen sluipt hij echter zonder gedag te zeggen weg, via de daken. Kiki is boos, maar vergeeft hem.

De "inval-Sinterklaas", de zwerver Jan, blijkt de vader te zijn van Kees. Ze waren elkaar kwijt, maar door een tv-optreden van Sinterklaas vinden ze elkaar.

Statistieken

Statistieken

Reageer (8)

  • Fem

    8ste groepers huilen niet, maar die heb ik al 100 keer gezien want ik heb hem op DVD!!! :)

    1 decennium geleden
  • iloveGTST123

    Hebben jullie al deze films gezien?

    1 decennium geleden
  • Carameja

    8ste groepers huilen niet

    damnit.. had gehoopt voor Minoes >.>

    1 decennium geleden
  • Nouika

    Lover of loser. Neh niet echt my type film. Meer Marvel films en lord of the rings ofzo

    1 decennium geleden
  • Eula

    lover of loser. Uhm nee niet echt mijn films sorry (flower)
    Ik ben meer van het type: Harry Potter, Twilight en Lord of the rings.

    Maar toch een leuke quiz :)

    -xxx-

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?