Welke tarot kaart ben jij?

Elke tarotkaart heeft zo zijn betekenis, maar welke kaart uit de grote arcana past het beste bij jou?
Test het hier <3


Betekenis van alle kaarten op: http://www.kaartensterren.nl/pagina's%20tarot%20kaarten/pagina%204-500.html

Mogelijke uitkomsten

0, De dwaas (40 x uitgekomen)

Algemeen
De Dwaas is het kind in je en staat voor verwondering, ontvankelijkheid, naïviteit en een levenslustige zorgeloosheid. Hij staat voor de chaos waaruit al het nieuwe ontstaat en voor zorgeloze openheid, vrij van vooroordelen. De Dwaas is de onbekommerde, vol onschuld en reinheid en is nog helemaal blanco. Wanneer De Dwaas zich voordoet betreed je vaak met verbazing en zonder verwachtingen een nieuw levensterrein. Hij kan ook wijzen op idiote, wonderlijke en bijzondere gebeurtenissen of onverantwoordelijk gedrag. De Dwaas wijst op vernieuwende ervaringen die meestal chaotische trekjes hebben maar die, zelfs als je valt, geen echt gevaar inhouden. De kracht van de Dwaas ligt in het vertrouwen op je instincten, wat je voor de grootste gevaren beschermd. Gedreven door nieuwsgierigheid kan je weg dan leiden naar hogere doelen die nog niet gezien worden.

Werk
In je werk geeft De Dwaas aan dat je aan het begin staat van een nieuwe opdracht of dat je nieuwe werkterreinen betreed. Je doet dit zonder kennis vooraf maar wel met grote nieuwsgierigheid om te leren. Ook ben je daarbij bereid om je overal voor open te stellen en zonder voorbehoud vertrouwd te maken met de nieuwe taken.

Liefde
In relaties staat de Dwaas vooral bekend voor zijn levenslustige, vrolijke kant. Ook hier kan hij op onverantwoordelijk gedrag wijzen maar meestal is het toch een verwijzing naar een vreugdevol, ongecompliceerd en zorgeloos samenzijn en speelse avonturen.

1, De magiër (13 x uitgekomen)

Algemeen
De Magiër staat voor zelfbewustzijn, slimheid, bewust en actief handelen, impulsiviteit en het nemen van initiatieven. De Magiër heeft de kracht en vaardigheid om iets in beweging te zetten en te realiseren. Hij staat voor problemen die overwonnen worden en uitdagingen die tot een succesvol einde gebracht zullen worden. Hij is bereid een taak op zich te nemen en hier diep in door de dringen.
De Magiër heeft een grote intuïtie, harmonie tussen geest en gevoel, het bewuste en het onbewuste en heeft daarmee het bijzondere vermogen tot beïnvloeden.

Werk
In je werk geeft De Magiër aan dat je in staat bent om initiatief te nemen. Je krijgt het besef van je vermogen tot beïnvloeden en gaat deze energie gericht gebruiken. Dit kan financieel succes op leveren, je kan een stap hoger op de ladder komen of moeilijke of vervelende zaken tot een goed einde brengen. Daarnaast geeft de Magiër aan dat je een beter totaalbeeld krijgt van het geheel.

Liefde
In relaties wijst de Magiër op een periode van grote aantrekkingskracht. De creatieve en scheppende kracht van de Magiër zorgt ervoor dat remmingen en andere moeilijkheden overwonnen worden. De Magiër heeft het besef van de kracht van eenheid en de wisselwerking tussen beide partijen, die in een goede relatie heel belangrijk is.

2, De Hogepriesteres (164 x uitgekomen)

Algemeen
De Hogepriesteres staat voor je onbewuste krachten, je intuïtie, fijngevoeligheid en een diepgewortelde zekerheid en het vertrouwen in het leven. De Hogepriesteres is de sleutel tot de verborgen waarheid die voor het logisch denkend verstand niet te bevatten is.
Eigenschappen die bij deze kaart horen zijn o.a. geduld, begrip, consideratie, goedheid en vergevingsgezindheid. De Hogepriesteres staat, met geduld, open voor nieuwe impulsen. Bij het nemen van beslissingen is het belangrijk dat je jezelf laat leiden door je innerlijke stem.
De Hogepriesteres is, samen met de Hogepriester en De Ster, één van de drie beschermende kaarten van de Tarot die het verloop van een gebeurtenis gunstige vooruitzichten geeft.

Werk
In je werk geeft De Hogepriesteres aan dat datgene wat je doet met het onderwerp van deze kaart te maken heeft. Dit kan bijvoorbeeld zijn op esoterisch of therapeutisch gebied. Ook kan De Hogepriesteres je laten zien dat je deze houding zou moeten innemen ten opzichte van je werk: geduldig en met een ontvankelijke geest en je laten leiden door je innerlijke stem.

Liefde
In relaties staat De Hogepriesteres voor begrip, diepe genegenheid, intimiteit en zielsverwantschap. Er is ook een sterke fijngevoeligheid en de zekerheid dat een onzichtbare band je met je partner verbindt. Bij het geduldig wachten weet je dat er verborgen krachten aan het werk zijn. Wanneer je alleen leeft ben je intens tevreden met deze levensstijl of je wacht geduldig en staat open voor een nieuwe ontmoeting waarbij je naar je innerlijke stem luistert en jezelf tot niets laten dwingen.

3, De keizerin (169 x uitgekomen)

Algemeen
De Keizerin is de natuurlijke kracht die steeds weer nieuw leven schept. Ze staat voor groei en vruchtbaarheid op lichamelijk niveau, voor artistieke creativiteit op geestelijk niveau en voor een veelheid aan ideeën en vindingrijkheid op het niveau van je verstand. De Keizerin heeft een scheppend vermogen om uit impulsen iets nieuws te laten ontstaan. Ze is de bron van al het leven en staat dan ook symbool voor kracht van de natuur, levendigheid, vruchtbaarheid, groei en de geboorte van iets nieuws. Deze kan soms voor pijnscheuten zorgen maar de door de Keizerin aangekondigde verandering is meestal een verbetering.

Werk
In je werk geeft de Keizerin een fase aan waarin grote krachten vrijkomen zoals : creativiteit, verrassende ideeën, de wil tot veranderen, groei, vernieuwingen, vitaliteit. De Keizerin kan hier ook aangeven dat je jezelf moet instellen op veranderingen. Het kan zijn dat er sprake is van iets heel nieuws dat je uit de sleur haalt. De Keizerin kan ook het begin aangeven van een nieuwe functie.

Liefde
In relaties staat De Keizerin voor levendigheid en groei en wijst naar nieuwe, meestal vreugdevolle ontwikkelingen. Verder kan zij een fase van moederlijke liefde inhouden of staan voor het begin van een nieuwe relatie die nog moet groeien. In een bestaande relatie zorgt De Keizerin voor iedere vorm van verandering, vernieuwing of groei in de zin van familie.

4, De keizer (38 x uitgekomen)

Algemeen
De Keizer heeft een realistische kijk op het leven en met zijn verstand beheerst hij zijn emoties. Hij staat voor verlangen naar stabiliteit en zekerheid, orde en nuchterheid, discipline en verantwoordelijkheid en de capaciteit onze energie te richten. De keizer brengt structuur in je leven. De Keizer wil nog wel een vervallen in een overdrijving hiervan. Dit komt dan tot uiting in de vorm van starheid, perfectionisme, heerszucht en ijzeren tucht.

Werk
In je werk staat De Keizer voor heldere, strakke concepten, standvastigheid en vastbeslotenheid. Hij heeft realiteitszin en gaat nuchter praktisch te werk. Het slagen van zijn plannen hangt helemaal af van zijn eigen discipline. Ook kan het zijn dat de Keizer staat voor plannen die nu vorm beginnen te krijgen en gerealiseerd kunnen worden, want de keizer is iemand die spijkers met koppen slaat.

Liefde
In relaties staat De Keizer voor een periode waarin relaties betrouwbaar en bestendig zijn, of een tijd waarin alle illusies verdwijnen. Hij geeft aan dat relaties vaste vorm krijgen. Ook wijst De Keizer op het gevaar dat je een zo groot mogelijke zekerheid wil hebben in de relatie waardoor deze te beperkend of te star kan worden.

5, De hogepriester (110 x uitgekomen)

Algemeen
De Hogepriester, die ook wel Hiërofant wordt genoemd, staat voor een diep gevoel van geloof en kracht in vertrouwen. Het gaat hierbij om je zelfvertrouwen en het vertrouwen in de diepere zin van je persoonlijk leven. Hierdoor heb je ook het vertrouwen in de toekomst, ethiek en je persoonlijke intenties, die voortkomen uit morele waarden. Je houdt je bezig met vragen over zin en waarden en staat open voor religieuze ervaringen. De kaart vergroot het moreel vermogen om goed en slecht te beoordelen.
De Hogepriester is, samen met De Hogepriesteres en De Ster, een van de drie beschermende kaarten van de Tarot die het verloop van een gebeurtenis gunstige vooruitzichten geeft.

Werk
In je werk laat de Hogepriester je zien dat je jezelf bezig houdt met fundamentele zaken en zinvolle vragen die ver boven alledaagse thema’s uitgaan. De Hogepriester staat voor het zoeken naar diepere inhouden, vervullende taken en een innerlijke roeping. De uitdaging van de Hogepriester is om, in het doen van zaken, trouw te blijven aan morele waarden en je niet te laten verleiden tot onzuivere kwesties.

Liefde
In relaties wijst De Hogepriester er op dat je in een fase zit waarin het vertrouwen in en de genegenheid voor elkaar groeiende is. Idealen die je hebt in relaties worden sterker. Het is belangrijk voor je dat je manier van handelen gebaseerd is op morele waarden en persoonlijke deugden. Eventueel staat deze kaart voor je wens om te trouwen of samen verder door het leven te gaan.

6, De geliefden (79 x uitgekomen)

Algemeen
De Geliefden staat voor een grote liefdeservaring. De kaart houdt ook in dat de keuze voor deze stap gepaard gaat met een noodzakelijke beslissing. Het is het volmondig ja zeggen tegen de liefde. Alleen die stap leidt tot de overweldigende ervaring waar De Geliefden voor staat. De kaart kan ook een beslissing aangeven die niets met de liefde te maken heeft. Dan betekent De Geliefden dat we deze beslissing moeten nemen met heel ons hart, zonder andere alternatieven open te houden. Het grote onvoorwaardelijke ja.

Werk
In je werk geeft De geliefden aan dat je, zonder voorbehoud, tot een duidelijke keuze zult moeten komen. Je moet tot een standpunt komen. Je zult daarbij rekening moeten houden met alle feiten en deze afwegen. De keuze die je maakt is bepalend voor het vervolg van zaken en in welke richting je verder gaat. Dit standpunt waarvoor je kiest kan te maken hebben met een nieuwe baan, nieuw taakgebied of het inslaan van een andere richting van je loopbaan. Ook kan De Geliefden aangeven dat je innerlijk volmondig ja zegt tegen je huidige baan.

Liefde
In relaties staat De Geliefden voor een grote liefde die je diep raakt en vervult. Dit kan een nieuwe relatie zijn of je kunt het grote geluk vinden in je huidige relatie. De Geliefden geeft aan dat je gelukzalige ervaringen kunt krijgen. Dit kan als je stopt met tweeledigheid en allerlei alternatieven waarvan je het idee hebt dat het beste nog moet komen. Je kunt dan met je hart volmondig “ja” zeggen tegen die ene andere en de gelukzalige ervaringen gaan beleven. Iedereen droomt er van om deze stap te zetten met de ideale partner. Het is dan ook belangrijk om in te zien dat de ideale partner niet bestaat en het grote geluk misschien in onze huidige partner aanwezig is.

7, De zegewagen (9 x uitgekomen)

Algemeen
De Zegewagen staat voor een flinke sprong voorwaarts die met veel kracht wordt genomen. De kaart staat voor vrijheidsdrang, ambitie en geldingsdrang. Hij geeft aan dat je jezelf uit je vertrouwde omgeving los maakt en een eigen weg inslaat. Je zelfbewustzijn groeit en je maakt je vrij van overgenomen opvattingen. Het vertrek geeft een goed gevoel. De sprong zorgt voor ondernemingslust en bereidheid om risico’s te nemen. De Zegewagen staat voor zowel vaardigheid (handelen) en onervarenheid (betreden van het nieuwe). Je moet wel oppassen je krachten niet te overschatten, je hebt nog geen evenwicht. Je kunt niet al te zelfverzekerd zijn en euforisch optreden. Het is belangrijk om op tijd in te zien dat je nog veel te leren hebt.

Werk
In je werk geeft De Zegewagen aan dat je een grote stap voorwaarts maakt of al hebt gedaan. Dit kan ook een stap naar zelfstandigheid zijn. De kaart staat voor het streven naar succes, grote doorzettingsvermogen, optimistische begin van een nieuwe loopbaan of het op je nemen van meer uitgebreidere taken en grotere verantwoordelijkheid. Je hebt al enige ervaringen en bent enthousiast om aan de nieuwe taken te beginnen. De kaart waarschuwt hier dat je moet oppassen om niet al te zelfverzekerd te zijn omdat je nog veel moeten leren.

Liefde
In relaties kan de Zegewagen op het begin van een nieuwe relatie wijzen. Bij het begin van een nieuwe relatie wordt de oude vertrouwde omgeving met een wat al te makkelijke houding achtergelaten. Ook kan er in een bestaande relatie een frisse wind gaan waaien. Deze zorgt er voor dat routine en gewenning nieuw creatief leven wordt ingeblazen.

8, De kracht (123 x uitgekomen)

Algemeen
Het geheim van De Kracht berust op een diepe innerlijke harmonie. Bij deze kaart horen eigenschappen als moed, levensdrang, levenslust en passie. De Kracht maakt duidelijk dat het niet de bedoeling kan zijn je instincten en diepste verlangens achter een masker te verbergen. Je moet ze accepteren en op een goede manier leren gebruiken.

Werk
In je werk kun je jezelf met hartstocht aan je taken wijden. Deze fase bestaat uit scheppingskracht en grote motivatie. Er is grote energie en je wijdt je met ware hartstocht aan je taken. De vitaliteit in je zorgt voor moed en ondernemingslust. Hiermee kun je jezelf met plezier totaal inzetten voor datgene wat je wilt bereiken.

Liefde
In relaties staat de Kracht vooral bekend om de hartstochtelijke kant ervan. Ze staat dan ook voor relaties die erg levendig en vurig zijn, vaak ook dramatische voorvallen kennen maar niet negatief uitpakken. De hartstochtelijke kant van de kaart komt hier sterk naar voren. Relaties op deze manier zijn een bron van kracht waar je veel energie door krijgt.

9, De heremiet (36 x uitgekomen)

Algemeen
De Kluizenaar of Heremiet staat voor teruggetrokkenheid, betekenisvolle ervaringen, diepe beleving, zoeken naar wijsheid en inzicht en geestelijke rijkdom. Deze kaart geeft een introverte levensfase aan waarin je tot rust en tot jezelf moet komen. Je schermt jezelf hierbij af voor drukte en andere invloeden van buitenaf. Je krijgt dan inzicht in wie je bent, wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. Vaak is er bij De kluizenaar angst voor eenzaamheid en verlatenheid. Als je de rust en stilte vrijwillig op durft te zoeken, geeft het helderheid en kracht. Je beseft dan dat je uiteindelijk genoeg hebt aan jezelf.

Werk
In je werk staat De Kluizenaar voor zelfbezinning waarin je helder moet krijgen wat je werkelijk wilt bereiken. Dit kan leiden tot een totaal nieuw beeld over succes, erkenning, prestige, betrokkenheid en geld. Dit brengt je een stuk dichter bij datgene wat je echt wilt, je ware roeping. Hierdoor ontstaat er meer karaktervastheid en een diepe innerlijke zekerheid waarmee je gestelde doelen ook in daden om kunt zetten. Ook kan De Kluizenaar staan voor de houding die je aanneemt op het werk. Hij geeft dan aan dat ernst, kalmte, bedachtzaamheid en alleen-zijn belangrijk is voor je.

Liefde
In relaties kan De Kluizenaar voor vereenzaming binnen een relatie staan. De belangrijkste betekenis van de kaart zit hier in het diepe inzicht en de zekerheid over wat werkelijk belangrijk is voor jezelf in een relatie. De kluizenaar geeft een serieuze benadering van een relatie waarin je bereid bent om jezelf te beperken tot alleen de ander. Op deze manier kunnen je diepere ervaringen beleven in het samen zijn.

10, Het rad van fortuin (11 x uitgekomen)

Algemeen
Het Rad van Fortuin is je lot, de levenstaak, een opdracht waar je niet aan kunt ontkomen. De kaart plaats je voor (levens)ervaringen die je moet aangaan zodat je er innerlijk door zult groeien. Rad van Fortuin staat voor grote of kleine gebeurtenissen waar je nauwelijks invloed op hebt. Allerlei dingen die je plannen doorkruisen waardoor ze wel of niet door gaan. Of de kaart geeft een gevoel van machte- en hulpeloosheid. Je hebt dan het gevoel dat je “aan je lot bent overlaten”. De kaart geeft je ook de keuze om je lot in eigen hand nemen.

Werk
In je werk wijst deze kaart ook vaak op machteloosheid, routine en eentonigheid. De ontevredenheid die je voelt drukt op je en zorgt ervoor dat je het lot in eigen hand wilt nemen. Het Rad van Fortuin staat dan ook voor veranderingen die nu nog in de toekomst liggen en waartoe je door het lot gedwongen wordt.

Liefde
In relaties geeft het Rad van Fortuin aan dat je jezelf vaak niet zo prettig voelt met de toestand zoals hij nu is of met de dingen die gebeuren. Dit kan zijn omdat er geen levenspartner is en je deze wel graag wilt of je hebt een relatie vol met moeilijkheden die jou een rotgevoel geeft. De kaart geeft aan dat je eerst moeten leren voordat je weer mag rekenen op de plezierige dingen in het leven.

11, De gerechtigheid (47 x uitgekomen)

Algemeen
Gerechtigheid staat voor het heldere objectieve inzicht en het vormen van een oordeel waar eerst goed is over nagedacht. De Gerechtigheid is datgene wat je zelf doet en daarom ook weer terugkrijgt. Ben je eerlijk, dan wordt je handelen beloond. Heb je geen oprechte bedoelingen dan zal je plan ook niet slagen. De kaart geeft aan dat je voor een heel groot deel zelf verantwoordelijk bent voor datgene wat je meemaakt. Gerechtigheid staat voor evenwichtigheid en fairheid en geeft aan dat je krijgt wat je toekomt.

Werk
In je werk geeft Gerechtigheid aan dat je duidelijkheid wilt krijgen in je taken en doelen om tot een beoordeling van je eigen handelen te komen. Je kunt dan gaan kijken hoe je verder moet. Als je eerlijk en oprecht zaken doet zul je passend beloond worden. Probeer je de boel op te lichten of ben je oneerlijk, dan zal je eigen handelen ook geen succes opleveren. Ook hier ben je zelf verantwoordelijk voor datgene wat je krijgt.

Liefde
In relaties staat Gerechtigheid voor het spiegelen van beide partijen. Het hoeft niet meteen om gelatenheid te gaan. Het kan hier ook gaan om vastgelopen stellingen. Beiden partners kunnen gelijkwaardige kracht in harmonieuze zin hebben of beiden schrikken elkaar evenveel af. Het hoofdthema van deze kaart is: Zo je doet, zo je ontmoet of: Wat je geeft, krijg je terug. Bij Gerechtigheid gaat het om fairheid en evenwichtigheid, de harmonieuze wisselwerking in de relatie.

12, De gehangene (51 x uitgekomen)

Algemeen
De Gehangene staat voor stilstand en geeft aan dat je bent vastgelopen. De kaart staat voor een fase van passiviteit die beslist nodig is. Aan de buitenkant lijkt het alsof er niets gebeurt. De Gehangene geeft met zijn stilstand de mogelijkheid om diep over zaken na te denken en tot andere inzichten te komen. Deze nieuwe kijk op zaken zorgt voor een ommekeer in je leven.

Werk
In je werk staat De Gehangene voor stagnatie en daardoor uitstel of uiteindelijk afstel van dat wat je wilt. Plannen worden niet uitgevoerd. Het gaat vooral om kleine, hinderlijke en vertragende gebeurtenissen die je ergeren maar waar je niet over nadenkt. Er tegen in gaan en zaken forceren levert niets op.

Liefde
In relaties laat De Gehangene zien dat je vast zit in een situatie die je als erg onaangenaam ervaart. Het kan zijn dat je geen vaste partner hebt en tevergeefs veel moeite doet om deze te krijgen. Ook kan het zijn dat je in een relatie vast zit waarin je tevergeefs veel moeite doet om er uit los te breken. Belangrijk is hier om anders te gaan denken, proberen te begrijpen wat je niet goed doet. Pas dan zal in de onaangename situatie een ommekeer komen.

13, De dood (12 x uitgekomen)

Algemeen
De Dood betekent afscheid of het einde van iets. Dit kan gepaard gaan met pijnlijke ervaringen maar kan ook heel bevrijdend zijn. De Dood staat altijd voor het natuurlijk einde en geeft daarmee aan dat het tijd is om iets los te laten. De kaart maakt de weg vrij voor het nieuwe dat gaat komen. De Dood staat voor transformatie en verandering. Dit kan ook te maken hebben met het loslaten van overtuigingen die je hebt overgenomen. Er komt dan ruimte waarin je eigen meningen gaat vormen.

Werk
In je werk betekent De Dood het einde van dat waar je mee bezig bent. De kaart geeft aan dat je afscheid neemt van je taken en positie en je innerlijk leeg maakt. Je staat dan open voor het nieuwe dat op je wacht. Het is hierbij niet goed om te snel je aandacht op het nieuwe te richten. Belangrijk is om het oude op een goede manier af te sluiten.

Liefde
In relaties staat De Dood voor het einde van een ontwikkelingsfase die samen kan gaan met het afscheid van een partner. Ook al is het afscheid pijnlijk, je kunt er niet aan ontkomen. De kaart kan ook inhouden dat er een transformatie in een bestaande relatie komt. Oude opvattingen en gedragingen veranderen zo veel dat beide partners de ander als totaal nieuw gaan zien.

14, De gematigdheid (148 x uitgekomen)

Algemeen
Gematigdheid laat de vreugde zien die je voelt wanneer je gezond en innerlijk in evenwicht bent, goed voor jezelf zorgt en van jezelf houdt. Op die manier kun je ook in harmonie met je omgeving zijn. De kaart staat voor 'de juiste maat'. Gematigdheid kan ook staan voor genezing en dat je beter wordt. Deze kaart staat voor harmonie, evenwicht, gelatenheid en zielenrust.

Werk
In je werk staat Gematigdheid voor het evenwicht en de gelatenheid waarmee je je werk doen. Dit gebeurt in een aangenaam werktempo. Het is hierbij niet belangrijk voor je of je veel of weinig te presteert. Gematigdheid heeft niets te maken met het niet willen werken. De kaart geeft meer de krachtige rust aan waarmee je het werk doen. De kaart geeft ook een vriendelijke harmonieuze werksfeer.

Liefde
In relaties staat Gematigdheid voor een periode van tevreden, gelukkige harmonie, en een benadering vol genegenheid. Dit is iets wat alleen in stilte kan gebeuren in een liefdevolle omgang met elkaar. Bij Gematigdheid zijn er geen opdringerige activiteiten of uiterlijke glans, alleen een innerlijk intimiteit en bescheidenheid die je ervaart. De kaart kan ook staan een nieuwe fijne relatie.

15, De duivel (4 x uitgekomen)

Algemeen
De Duivel is de kaart waar je het minste grip op hebt. Zijn gezicht is voor iedereen anders. Wat voor iedereen hetzelfde is zit in gevoelens van afhankelijkheid, hulpeloosheid en machteloosheid, het steeds opnieuw weer mislukken van je goede voornemens en dingen doen die tegen je principes ingaan. De Duivel laat zich aan je zien als verleider in een mooie, verlokkende vorm. De kaart geeft aan dat je met vuur speelt en heel goed op moeten passen dat je je vingers niet brandt. Op een dieper niveau toont deze kaart jouw eigen donkere kant.

Werk
In je werk laat De Duivel zien dat jouw principes, overtuigingen en goede voornemens in verleiding worden gebracht. Dit kan zijn dat je profiteert van een zakenpartner omdat hij niet van alles op de hoogte is. Of je maakt misbruik van een zakenpartner omdat hij goedgelovig is. De Duivel kan ook staan voor werk dat tegen je principes ingaat maar wat je wel doet uit angst om je baan te verliezen. De Duivel zal je hierbij genoeg redenen in je oor fluisteren om je geweten te sussen.

Liefde
In relaties geeft De Duivel aan dat je met vuur speelt en je jezelf laten verlokken. De veelbelovende verleidingen prikkelen je en zijn hartstochtelijk en sensitief. Al snel wordt je wakker geschud zodat je ziet dat de verleiding van korte duur is. De Duivel kent het gezegde, berouw komt na de zonde, maar al te goed.

16, De toren (3 x uitgekomen)

Algemeen
De Toren staat voor heftige onverwachte gebeurtenissen, verwoesting en bevrijding. De kaart staat voor de zekerheid die je denkt te hebben. Plotseling, uit het niets, worden deze zekerheden onder je voeten uit geslagen en komt alles op los zand te staan. Het kan gaan om gedachteflitsen, overtuigingen, inzichten, zekerheden op het werk of in relaties en vriendschappen. De kaart geeft aan dat situaties “te klein” zijn geworden voor je. Het is moeilijk om zekerheden op te geven en te kiezen voor verandering, ook als dit dringend nodig is. De Toren zorgt met een heftige schok dat alles open wordt gebroken. De doorbraak wordt in eerste instantie gezien als bedreigend omdat je zekerheden oplossen. Als je eenmaal gewend bent aan de nieuwe situatie komt er opluchting. Je ziet dan in dat deze schok nodig was en je van oude ballast heeft bevrijd.

Werk
In je werk kan De Toren staan voor het ineenstorten van datgene wat je hebt op gebouwd. Dit kan bijv. een loopbaan zijn, een onderneming of een project. De Toren doet dit op een ingrijpende manier en kan staan voor het krijgen of zelf nemen van ontslag. De kaart zorgt er voor dat verstikkend werk of het te star vasthouden van zekerheid opengebroken wordt. Je werk en omgeving wordt dan levendiger en vrijer zodat je jezelf beter kunt ontplooien. Zodra je van de heftige schok hersteld bent komt er een zucht van verlichting dat je bevrijd bent en dat het dringend nodig was.

Liefde
In relaties geeft De Toren aan dat de veilige muur die je om jezelf heen hebt gebouwd plotseling wordt weggeslagen. Je wordt door een heftige schok in het diepst van je ziel geraakt. De kaart kan staan voor een ommekeer wanneer je te veel vast wilt houden aan zekerheid. Hierdoor kan het zijn dat je jezelf vastklampt aan een relatie die eigenlijk niet meer goed is voor je. De Toren kan ook aangeven dat je jezelf verstopt achter een gedrag van koelheid en starheid en nu plotseling jezelf openstelt voor een relatie.

17, De ster (67 x uitgekomen)

Algemeen
De Ster is een kaart van hoop, wijsheid en inzicht in grotere samenhangen. De kaart staat voor plannen die je maakt of dingen die je begint en tot ver in de toekomst reiken. In het begin is dat nog niet helemaal duidelijk want de gevolgen van je plannen kun je pas achteraf zien. Net zoals bij zaaien gaat er enige tijd overheen voordat je de vruchtbare resultaten kunt oogsten.

De Ster is, samen met de Hogepriesteres en De Hogepriester, één van de drie beschermende kaarten van de Tarot die het verloop van een gebeurtenis gunstige vooruitzichten geeft.

Werk
In je werk staat De Ster voor het begin van een zinvolle bezigheid. Dit kan betekenen dat je aan een nieuwe veelbelovende carrière begint of aan andere plannen die mooie vooruitzichten in het verschiet hebben. Ook bij projecten, onderhandelingen of het starten van een eigen bedrijf geeft De Ster grote toekomstmogelijkheden en een goede kans van slagen.

Liefde
In relaties staat De Ster voor veelbelovende ontmoetingen. Deze relaties kunnen opwindend zijn en hebben vaak ook goede vooruitzichten in de toekomst. Relaties die door De Ster worden aangegeven staan onder een gelukkig gesternte.

18, De maan (56 x uitgekomen)

Algemeen
De Maan staat voor je dromen en verlangens, angst en onzekerheid en voor bange voorgevoelens. De donkere kant van De Maan geeft angsten en zorgt er voor dat je in het duister tast. De lichte kant van De Maan zorgt voor romantische dromen, levendige fantasieën en een groot gevoel. De kaart staat helaas vaker voor de duistere zijde en geeft je irrationele angsten voor dat wat je niet kunt zien of aan kunt raken.

Werk
In je werk staat De Maan voor angst en onzekerheid i.v.m. je baan, angst dat je voor een examen zakt, geen aanstelling krijgt of dat je bang bent dat je geen gepast werk vindt. De angst die je hierbij hebt is vaak voor het grootste deel irrationeel. Zelfs als je met je verstand weet dat de angst niet nodig is blijft het beklemmende gevoel aanwezig. De Maan geeft aan dat de angst niet verdwijnt door situaties te ontwijken maar juist door de angst onder ogen te zien. Nachtmerries verdwijnen niet met je ogen dicht.

Liefde
In relaties staat De Maan voor haar dromerige, romantische kant die smachtende gevoelens, dromen en luchtkastelen laat ontstaan. Ook heeft de kaart hier de betekenis van angst en onzekerheid. De Maan kan relaties aangeven waarin je te maken krijgt met jaloezie, kwetsbaarheid of angst om verlaten te worden. De kaart geeft je de kans om jezelf van jeugdervaringen bewust te worden en deze te verwerken. De Maan kan ook betekenen dat de relatie een droom is.

19, De zon (154 x uitgekomen)

Algemeen
De Zon staat voor kracht, grote levensvreugde, vitaliteit, warmte en optimisme. De kaart laat de zonnige kant van het leven zien. De Zon zorgt voor vernieuwing en geeft vaak ook een gevoel herboren te zijn. De kaart geeft aan dat je het zonnige deel van jezelf moet ontplooien. De kracht van De Zon zorgt ervoor dat je duidelijkheid krijgt en zorgen, problemen en angsten overwint.

Werk
In je werk voel je jezelf sterk en vernieuwd en heb je een grote scheppingskracht. Je kunt hierdoor met succes en creativiteit je werk doen. Je hebt plezier in het werk dat je doet en bent vol zelfvertrouwen. De samenwerking met collega’s of meerderen is hartelijk en vol positiviteit.

Liefde
In relaties staat De Zon voor zonnige tijden en een hartelijk, vreugdevol genieten. Er is begrip voor elkaar en je bent bereid vanuit het diepst van je hart ja te zeggen tegen de relatie. De kaart staat voor zonnige tijden, warmte, zorgeloosheid, grote ondernemingslust en genieten. De Zon is de kracht die grenzeloos geeft zonder zichzelf weg te geven. De kaart staat voor grootmoedigheid en het heldere licht dat donkere wolken verdrijft.

20, Het oordeel (11 x uitgekomen)

Algemeen
Het Oordeel heeft een bijzonder gunstige betekenis en zorgt voor de beslissende stap naar zelfverwerkelijking. De kaart staat voor de verlossing en bevrijding van datgene wat je gevangen hield. Dat kan staan voor allerlei soorten bevrijding: zorgen, remmingen, angsten, langlopende moeilijke situaties of ondankbare relaties. Het Oordeel kan ook staan voor het vinden van je ware schat in datgene waar je mee bezig bent.

Werk
In je werk staat Het Oordeel voor een beslissende fase en gaat vaak gepaard met ontslag of veranderende werkomstandigheden die uiteindelijk positief voor je uitwerken. De kaart geeft aan dat het ontslag of verandering in je werk een verlossing is en dat de nieuwe richting die je ingaat meer de opgave is die voor je bedoeld is.

Liefde
In relaties geeft Het Oordeel aan dat je ware 'schat' te vinden is in een diepgaande relatie die van grote betekenis is voor je. Het kan zijn dat je dit hebt gevonden in een al bestaande relatie. Als je nog alleen bent kan het zijn dat je dit vindt in een aanstaande relatie. Het gaat daarbij niet om oppervlakkige contacten maar om een diepe innerlijke verandering waar je jezelf tot dan toe van hebt afgesloten.

21, De wereld (82 x uitgekomen)

Algemeen
De Wereld staat voor eenheid, heelheid, voldoening, het eindpunt van de reis en de voltooiing van een cyclus. Je bent aangekomen op de plek waar je hoort en hebt je doel bereikt. Soms wordt daar ook het levensdoel mee bedoeld. De kaart geeft eenheid, harmonie en een goede afloop. De Wereld heeft gelijkenis met Het Rad van Fortuin, beiden staan voor de cyclische voortgang van de tijd en je ervaringen. Voor je innerlijk is Het Oordeel de stap naar authenticiteit.

Werk
In je werk geeft De Wereld aan dat je het juiste beroep hebt gekozen. Ook kan het zijn dat je in de positie werkt waar je thuishoort of dat je daar naar toe werkt. Dat houdt niet in dat er geen verdere ontwikkelingen meer kunnen zijn. De kaart geeft alleen aan dat wat je tot nu toe gedaan hebt goed is geweest. Je bent op weg je eigen levenstaak te vervullen. De Wereld kan ook inhouden dat je (gaat) reizen of dat je internationale contacten hebt.

Liefde
In relaties geeft De Wereld aan dat je in je relatie thuishoort en jezelf goed voelt. Ook kan de kaart aangeven dat er een partner komt die je levensgezel zal worden. Bij De Wereld is een relatie nooit een oppervlakkig contact. De kaart staat voor een duurzame, solide vriendschap of partnerschap die een diepgaande betekenis heeft.

Statistieken

Statistieken

Reageer (33)

  • Karube

    Magiër. Interessant onderwerp, kan me ook best vinden in de uitleg (:

    1 jaar geleden
  • Dubhaile

    Oof de gehangene c:

    1 jaar geleden
  • jumaatje

    de Geliefden. Oh help.

    1 decennium geleden
  • Rawiyah

    De gehangene, klopt

    1 decennium geleden
  • Kirisute

    De Wereld :3
    Leuke quiz, maar heb je ook nagedacht over de schaduwzijde van iedere kaart? Iedere tarotkaart heeft een licht -en schaduwzijde, afhankelijk van hoe ze gezien wordt door de legger van de kaarten. Die schaduwzijde miste ik wel... Ik ben namelijk in veel punten De Wereld, zowel positief ALS negatief...

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?