Wie van The Host ben jij?

Deze quiz gaat over het prachtige boek en nu ook film 'The host'. <3

Voor de mensen die het niet kennen (shame on you), is hier een korte samenvatting:
Het gaat over zogenaamde zielen, die de aarde overnemen en zich in de lichamen van mensen vestigen (zonder zo'n gastlichaam kunnen ze niet overleven). De geest van de meeste mensen verdwijnt als dat gebeurt, maar enkelen vechten terug. Zo ook Melanie die Wanda, de ziel die in haar is geplaatst, bestookt met herinneringen over haar vriendje Jared en haar broertje Jamie. Door die herinneringen begint Wanda ook van hen te houden en gaat ze op zoek naar hen. De overlevende mensen leven in een grottenstelsel. Daar ontmoet ze Ian, die haar eerst probeert te vermoorden, maar gaandeweg gevoelens krijgt voor haar en zij ook voor hem. En vanaf daar begint het leuk te worden, dus lezen zou ik zeggen ;)

Mogelijke uitkomsten

Ian O'Shea (24 x uitgekomen)

Ian woont in de grotten en wil, net zoals vele anderen in de grotten, Wanda liever dood zien. Tot hij ontdekt dat ze heel goed is en de mensen niets wil aandoen en hij verliefd wordt op haar. Vanaf dat moment doet hij er alles aan om Wanda te beschermen tegen de anderen uit de grot.

Jared Howe (2 x uitgekomen)

Aangezien Jared Melanie's vriendje was, heeft hij een dubbel gevoel over Wanda. Hij haat haar omdat ze Melanie's lichaam heeft overgenomen, maar kan haar ook niet vermoorden, net omdat het Melanie's lichaam is en hij verliefd was op haar.

Jamie Stryder (14 x uitgekomen)

Jamie is Melanie's kleine broertje. Hij is een van de weinige mensen die echt van Wanderer houdt en gelooft dat Melanie nog aanwezig is in haar lichaam.

Melanie Stryder (17 x uitgekomen)

Melanie wordt gevangen door de zoekers, waarna de ziel Wanderer in haar wordt gestopt. De meeste mensen verdwijnen als dat gebeurt, maar Melanie vecht terug door Wanderer te overtuigen dat wat de zielen doet fout is. Door de lange tijd die ze samen in één lichaam hebben doorgebracht worden ze hechte vriendinnen.

Wanderer (14 x uitgekomen)

Wanderer, door Jeb afgekort tot Wanda, is de ziel die in Melanie's lichaam wordt geplaatst om Jamie en Jared op te sporen. Maar door Melanie's sterke liefde voor Jared en haar broertje, begint Wanda ook van hen te houden waardoor ze op zoek gaat naar hun. In de grotten, waar de overlevende mensen wonen, ontmoet ze Ian, met wie ze een relatie begint. Het is moeilijk voor haar, omdat ze van Ian houdt, maar Melanie's lichaam houdt van Jared. Wanda is een ziel en dus door en door goed. Ze haat het als er geweld wordt gebruikt en probeert zich zo onzichtbaar mogelijk te maken.

Uncle Jeb (1 x uitgekomen)

Jeb is Melanie's oom en hij was in het begin de enige die Wanderer beschermde en ervoor zorgde dat ze in leven bleef toen iedereen haar probeerde te vermoorden. Hij is van het type 'go with the flow' en doet alles op zijn manier.

The Seeker (0 x uitgekomen)

De zoeker bleef Wanderer achtervolgen, omdat het niet normaal was dat Melanie nog steeds aanwezig was in haar lichaam. Later bleek dat ze dat deed omdat haar gastlichaam zich ook verzette tegen de overname. In tegenstelling tot andere zielen is de zoeker zeer aanwezig en doet ze er alles aan om haar eigen doel te bereiken, ook al is dat door anderen tekort te doen.

Statistieken

Statistieken

Reageer (5)

  • xaM

    Lol, ik zie nu pas dat ik deze quiz al heb gedaan. Ik heb serieus in twee dagen de film twee keer weer gezien

    7 jaar geleden
  • xaM

    Jamie
    Lol
    The host is trouwens mijn lievelingsboek, en Ian mijn favo karakter

    7 jaar geleden
  • xmrsxhoranx

    Wanderer. Uh ok ik ken het niet en snap niks van het verhaal maar het lijkt me wel leuk (lol)

    7 jaar geleden
  • punkygirl

    wanderer oke geen idee wie dat is(baby)

    9 jaar geleden
  • PurpleCloud

    Melanie jeej! 1 van de leukste uit het boek!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?