Bij welk District hoor jij?

Heb jij altijd al willen weten in welk District van de Hunger Games jij thuishoort? Test het hier!

Mogelijke uitkomsten

District 1 (23 x uitgekomen)

District 1 is gespecialiseerd in het produceren van luxeartikelen zoals juwelen. De kinderen daar zijn er trots op mee te doen aan de Hongerspelen en behoren tot de groep die als bijnaam de "Beroeps" hebben. Zij worden illegaal getraind vanaf een heel jonge leeftijd en geven zich dan op als vrijwilliger om mee te doen aan de Spelen. Wanneer de Spelen beginnen vormen de "Beroeps" in het begin een verbond, maar wanneer de "zwakkeren" verslagen zijn breken ze hun verbond en gaan het gevecht tegen elkaar aan om te strijden tot er een winnaar overblijft.

District 2 (56 x uitgekomen)

District 2 is verantwoordelijk voor metselwerk en het delven van grafiet, maar in Spotgaai werd geopenbaard dat ze gespecialiseerd zijn in de opleiding van de vredebewakers voor het leger van het Capitool. District 2 is een groot district gelegen in de Rocky Mountains niet ver van het Capitool zelf. Het district is gemaakt van vele kleine dorpjes, elk gebouwd rond een mijn. In het midden van het district staat een centrale berg waar de commando - en controleapparaten ter verdediging van het Capitool liggen. Oorspronkelijk was District 2 enkel gespecialiseerd in mijnbouw en stenenwinning, maar na de Donkere Dagen moest het ook wapens gaan produceren.
Tijdens de Donkere Dagen was District 2 de trouwste bondgenoot van het Capitool en na de rebellie kreeg het een voorkeursbehandeling van het Capitool. De burgers van District 2 hebben betere voorwaarden dan de meeste andere districten. In het derde boek, tijdens de tweede rebellie, steunt District 2 opnieuw het Capitool en is het laatste district dat in handen van de rebellen valt. Het is een van de weinige districten waarvan de burgers niet in opstand proberen te komen.
Ook de tributen uit District 2 horen bij de 'beroeps' ze trainen (illegaal) vanaf jonge leeftijd voor de Hongerspelen en doen dan vrijwillig mee.

District 3 (40 x uitgekomen)

District 3 is gespecialiseerd in technologie. De meeste inwoners werken in fabrieken en zijn zeer bedreven met bouwkunde. De tributen uit dit district hebben vaak de neiging om dit in hun voordeel te gebruiken. In de Hongerspelen slaagde de tribuut uit District 3 er in om de mijnen uit het startgebied te reactiveren, zodat ze kunnen worden gebruikt om de voedselvoorraad van de "beroeps" te beschermen. Een van de eerdere winnaars van de Spelen uit District 3, Beetee, won door een val op te zetten die veel van de andere tributen elektrocuteerde. Hij gebruikt ook zijn vaardigheden wanneer hij gekozen wordt om mee te doen in de 75ste Hongerspelen in Vlammen.

District 4 (22 x uitgekomen)

District 4 is gespecialiseerd in visvangst. Ook in dit district worden kinderen getraind om "beroeps" te worden. Er wordt gezegd dat District 4 de meest "fatsoenlijk uitziende" mensen heeft. Het populairste brood in dit district is een zout, vis-vormig en groen getint brood met zeewier. Finnick komt uit district 4

District 5 (13 x uitgekomen)

District 5 is gespecialiseerd in het opwekken van energie.

District 6 (2 x uitgekomen)

District 6 is gespecialiseerd in transport.

District 7 (0 x uitgekomen)

District 7 is gespecialiseerd in hout en papier. Johanna zegt in het boek Spotgaai dat dennennaalden als thuis ruiken, dus blijkbaar bestaan veel van de bossen in district 7 uit dennen.

District 8 (203 x uitgekomen)

District 8 is gespecialiseerd in textiel (met minstens één fabriek waarin uniformen voor de vredebewakers worden gemaakt).
District 8 was een van de eerste district om te rebelleren. Twee mensen van District 8, Bonnie en Twill, ontsnapten tijdens een van de opstanden en informeerden Katniss ervan dat District 13 nog steeds bestond. Men stelt dat de beveiliging heel streng werd na de opstand in District 8 en de burgers wanhopig op zoek zijn naar hoop. In Spotgaai bezoekt Katniss een ziekenhuis in District 8 wat later platgebombardeerd wordt door het Capitool. De leider van het district, Paylor, is in staat felle loyaliteit van haar soldaten te krijgen, die haar orders opvolgen in plaats van die van president Snow.

District 9 (0 x uitgekomen)

District 9 is gespecialiseerd in graan. Er wordt verteld dat het district veel fabrieken heeft.

District 10 (15 x uitgekomen)

District 10 is gespecialiseerd in vee.

District 11 (5 x uitgekomen)

District 11 is gespecialiseerd in landbouw. Het ligt ergens in het zuiden van Panem en is heel groot. De mensen wonen in kleine hutjes en de vredebewakers straffen met harde hand. Veelvoorkomende uiterlijke kenmerken zijn een donkere huid en bruine ogen. Soms krijgen de inwoners tijdens het hoogtepunt van de oogst nachtkijkers zodat ze kunnen werken in het donker. Het district bevat ook velden van graan en groenten. De bewoners hebben blijkbaar ook een uitgebreide kennis van kruiden.
Rue en Tresh kwamen uit District 11.

District 12 (77 x uitgekomen)

District 12 is gespecialiseerd in mijnbouw (hoofdzakelijk steenkool). Het bevindt zich in de Appalachen en het district zelf is gesplitst in twee delen met elk een andere klasse. "De Laag" is het deel waarin de armere mensen wonen, zij die in de mijnen werken, de handelsklasse woont in de stad. Beide klassen zijn gemakkelijk fysiek te onderscheiden: mensen uit de Laag hebben over het algemeen donker haar, grijze ogen en een olijfkleurige huid. De mensen uit de koopmansfamilies hebben meestal blond haar en blauwe ogen. Het is onduidelijk of er ook in de andere districten klassenverschillen zijn of dat dit uniek is voor District 12.
District 12 is heel arm en verhongering is een van de grootste problemen van de inwoners. Door het gebrek aan voedsel buigen de vredebewakers en de burgemeester van het district vaak de uiterst strenge wetten van het Capitool om. Het elektrische hek die het district begrenst en de inwoners zou moeten tegenhouden de bossen in te gaan, staat meestal uit. Katniss en haar vriend Gale gaan daar vaak jagen om voedsel voor hun families te krijgen of hun jachtopbrengst te verkopen op de lokale zwarte markt. De zwarte markt, die de As wordt genoemd en waar velen geld verdienden, werd gehouden in een verlaten pakhuis waar van eerder steenkool werd opgeslagen. De As werd verwoest door de vredebewakers in Vlammen. Dit werd gevolgd door het bombardement van het hele district na de ontsnapping van de tributen tijdens de 75ste Hongerspelen. Gale slaagde er in ongeveer 10% van de bevolking te redden — "een kleine 900 mensen" — en naar District 13 te brengen.
Uit Spotgaai valt af te leiden dat District 12 na de oorlog voor geneeskunde en het verbouwen van voedsel voor Panem zal instaan, in plaats van het mijnen van steenkool.

District 13 (5 x uitgekomen)

Voor de Donkere Dagen was District 13 gespecialiseerd in kernenergie, het maken van Hovercrafts en het delven van grafiet. Tijdens de donkere dagen waren zij een van de belangrijkste krachten van de opstand. Tegen het einde van de Donkere Dagen slaagden zij erin om de controle over het nucleaire arsenaal te krijgen. Het district werd vermoedelijk gebombardeerd en verwoest voor de eerste Hongerspelen aan het einde van de Donkere Dagen werden gehouden. Maar er wordt gezinspeeld en later bevestigd in Vlammen dat zij hadden weten te overleven. District 13 werd letterlijk een ondergrondse wijk toen de burgers zich terugtrokken in bunkers. Het Capitool verspreidde het verhaal over de vernietiging van District 13 nadat ze met District 13 overeengekomen waren het district met rust te laten, ze wilden namelijk geen nucleaire oorlog. Ook dit District heeft zijn eigen ondergrondse boerderijen waarmee ze overleefden nadat het Capitool bovengronds alles verwoest had. Dit deden ze om geen argwaan op te wekken en wat volgens Katniss het Capitool had onderschat. Ten tijde van de trilogie loopt het district kans uit te sterven doordat veel burgers onvruchtbaar zijn geworden door een pokkenepidemie. Katniss stelt ook dat District 13 op een week te lopen van District 12 ligt.
In Spotgaai is District 13 het centrum van de nieuwe opstand. De levensstijl in het district is er heel streng als gevolg van hun omstandigheden. Wanneer een burger wakker wordt krijgt hij of zij een tijdelijke tatoeage van hun persoonlijke dagschema. Ze zijn ook heel zuinig en rantsoeneren hun voedsel heel zorgvuldig, zelfs een kleine verspilling wordt zwaar afgekeurd. Een een kleine diefstal wordt ook bestraft met een hardvochtige arrestatie. Iedereen ouder dan 14 jaar wordt met respect behandeld als "soldaat", omdat bijna iedereen in District 13 rond de tijd van de romans wordt opgehaald voor een militaire opstand tegen het Capitool. De leider van District 13 is Alma Coin, zij streeft ernaar president Snow op te volgen.

Het Capitool (39 x uitgekomen)

Het Capitool is de machtszetel van de totalitaire regering van Panem en bevindt zich in het noordwesten van de Rocky Mountains van (in het verhaal) de vroegere Verenigde Staten en Canada. Het Capitool is omringd door de twaalf districten met hun specifieke taken. De hoofdstad is ook het thuis van de dictatoriale president Corolianus Snow. De burgers van het Capitool zijn rijk en meestal veel bezig met mode, eten en vermaak. Kleurstoffen, pruiken en kostuums met levendige kleuren komen vaak voor. Op feestjes zijn er vaak veel te veel gerechten en daardoor is het dus ook een gewoonte om op feestjes drankjes te serveren die je laten overgeven om "plaats te maken voor meer voedsel". De inwoners van de hoofdstad tonen weinig tot geen interesse voor of kennis van de wanhoop, armoede en honger waarin de meeste inwoners van de districten leven. De meeste Capitoolburgers worden overspoeld door schulden en hebben namen van Grieks-Romeinse herkomst. De burgers van het Capitool spreken met een opvallend accent dat Katniss beschrijft als "dom". Het accent heeft een hoge toon en vreemde klinkers, de letter 's' wordt sissend uitgesproken en de uiteinden van de zinnen gaan omhoog alsof de spreker een vraag stelt. Inwoners van het Capitool kunnen niet worden gekozen voor de Hongerspelen.

Statistieken

Statistieken

Reageer (28)

  • Duendes

    District 8! Had ik niet verwacht, eigenlijk :')
    Ik vind 7 en 11 leuk :3

    7 jaar geleden
  • Virtues

    District 3.
    (Persoonlijk is 5 m'n fave ^^)

    8 jaar geleden
  • Daesy

    yay dit is mijn tweede account want ik ben mijn wachtwoord vergeten van SarahBro MAAAR IK STA IN DE TOOOOOP!!!! YAAAAY BEDANKT ALLEMAAAL

    1 decennium geleden
  • Derpymofo

    13

    1 decennium geleden
  • Lusk

    Het Capitool.
    Toevallig heb ik vandaag eindelijk deel 2 gezien op film.
    Ik wou District 13 lezen maar dat heb ik maar niet gedaan, want dan verpest ik het voor mezelf. :$
    District 1 lijkt me stiekem wel heel leuk :$

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?