Kan jij ze uit elkaar houden?

Tijdens de Tweede Tovenaarsoorlog (1995 - 1997) streden drie groepen om de macht, om gerechtigheid en vochten voor hun belangen. Wie er won, is bekend, maar wat weet jij eigenlijk van deze groepen?



Als eerste waren er de Dooddoeners. Zij vormden in feite de bedreiging waartegen opgetreden moest worden. Onder de leiding van Heer Voldemort wilden de Dooddoeners het magische ras zuiveren van hen die geen magisch bloed door hun aderen hadden stromen en streefden naar onderdrukking van de Dreuzels.
Zoals te verwachten was, trad het Ministerie van Toverkunst uiteindelijk op tegen deze Dooddoeners, maar zoals dat gaat in oorlogen, worden overheden nogal vaak geïnfiltreerd.
Daarom werd de Orde van de Feniks in het leven geroepen. Deze groep heksen en tovenaars werkten samen in strijd tegen de Dooddoeners en Heer Voldemort.
Echter waren het niet alleen de leden van de Orde die besloten om het tegen het huidige regime op te nemen. Met hele andere doelen en belangen, maar wel aan de kant van Perkamentus - en daarmee dus de Orde - werd eind 1995 de Strijders van Perkamentus opgericht.

Mogelijke uitkomsten

Orde van de Feniks (21 x uitgekomen)

Jij weet het meeste over de Orde van de Feniks! Was je soms zelf lid? Heb je meegevochten tijdens de Slag om Zweinstein?
In ieder geval heb jij hier de meeste kennis van.

Dooddoeners (6 x uitgekomen)

Zat jij soms in Zwadderich? Jij weet veel over die Dooddoeners, zeg! Met al die kennis zou je menig mens nog de stuipen op het lijf kunnen jagen.

Strijders van Perkamentus (5 x uitgekomen)

Jij hebt in die tijd ongetwijfeld op Zweinstein gezeten, dat kan niet anders. Was je soms zelf een Strijder of hield je je meer bezig met het bestrijden van de Strijders? Toch heb je er veel kennis over opgedaan!

Superkenner (20 x uitgekomen)

Jij had vast een of andere positie als Albus Perkamentus, want jij weet zo'n beetje alles. Natuurlijk staat de bibliotheek van Zweinstein ver vol mee en kan je er tegenwoordig vast van alles over vinden .

Statistieken

Statistieken

Reageer (5)

  • Oikia

    Strijders van Perkamentus :$

    9 jaar geleden
  • prettybones

    yes! een super kenner so happy :P (huge harry potter fan)

    9 jaar geleden
  • LoveIron

    Superrrrrkennerrrrr(dance):P

    1 decennium geleden
  • Dunedain

    Superkenner!(dance)

    1 decennium geleden
  • chanyeoI

    Superkenner!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?