Welke anime is iets voor jou?

Altijd al eens anime willen kijken, maar je weet niet welke iets voor jou is?
Of al een grote otaku, en wil je advies van een mede-otaku?
Doe dan de quiz en kom erachter welke anime jij echt zou moeten kijken!


Mogelijke uitkomsten

Fairy Tail (23 x uitgekomen)

Jij zou echt Fairy Tail moeten kijken!

"In een denkbeeldige wereld bestaat een tovenaarsgilde, genaamd Fairy Tail.
Lucy Heartfilia, een 17 jarig meisje, wil graag een volwaardige tovenaar worden, en wil zich ook aansluiten bij deze bekende gilde.
Op een dag komt ze Natsu Dragneel tegen, een jongen die niet tegen vervoer kan, maar van nature erg opgewekt is. Echter, wat Lucy niet weet is dat Natsu lid is van Fairy Tail..!"

Deze anime is vooral erg grappig, elke aflevering ga je geheid stuk! Sommige mensen vinden dat er veel herhaling in voor komt, en dat kan best waar zijn, maar mij heeft het niet gestoord. Er komen ook een paar serieuze stukken in voor, maar het draait bij deze anime niet heel erg om de verhaallijn.
Dus als je wat luchtigs zoekt om eens goed bij te lachen, is Fairy Tail echt iets voor jou!
Fairy Tail heeft 175 episodes, en het nieuwe seizoen, Fairy Tail 2014, is on-going, en heeft er pas 8. Zoals je ziet, een best lange anime dus, maar het is niet nodig om alles te kijken. Sommige verhalen die je wat minder vind kan je makkelijk overslaan.
En ik weet zeker dat als je er eenmaal in zit, je niet meer wil stoppen en die 175 afleveringen veel te weinig zijn!

Death Note/Code Geass (20 x uitgekomen)

Jij zou echt Death Note of Code Geass moeten kijken!
In beide animes is er een hoofdpersoon die de wereld (op een verkeerde manier) wil veranderen, maar beide met een ander motief. Tegelijkertijd worden er detectives ingeschakeld die erachter moeten komen wie deze persoon is.

In Death Note is het 17 jarige Light Yagami, die zijn school en manier van leven totaal zat is. Op een dag vind hij een zwart notitieblok, waarop "Death Note" staat. Geïntrigeerd door het boek, neemt hij het mee en leest de eerste bladzijde. Hij komt erachter dat als je de naam van een persoon in het boekje schrijft, deze zal sterven. Light denkt dat het allemaal een grap is, maar uit nieuwsgierigheid probeert hij het toch uit, om uit te vinden dat het echt waar is. Nu, met deze macht in zijn handen, wil hij de wereld verbeteren en de God van deze nieuwe wereld worden. Maar dit gaat niet makkelijk worden..

In Code Geass is de hoofdpersoon Lelouch. Hij is een student, en staat bekend om zijn hoge IQ. Lelouch en zijn zusje, Nunally leven middenin een oorlog tussen Britannië en Japan, en al snel komt Lelouch terecht tussen terroristen. Een meisje redt Lelouch door voor hem te springen en zo een kogel tegen te houden. Ze is dood verklaard, maar beweegt toch, trekt Lelouch mee, en heeft het over een contract dat zijn leven zou kunnen redden. Ze stort echter neer op de grond, waarna Lelouch een speciale kracht heeft gekregen waarmee hij anderen kan laten doen wat hij wil. Ook hij besluit dat hij met deze kracht de wereld zal verbeteren.

Death Note heeft 37 afleveringen, en Code Geass 25. Dus als je iets korters zoekt, is Code Geass misschien meer iets voor jou, maar Death Note is ook zeker een aanrader, en je zou ze eigenlijk allebei moeten kijken!

Clannad (14 x uitgekomen)

Jij zou echt Clannad moeten kijken! In deze anime zit veel drama, maar is tegelijkertijd ook erg grappig!

Okazaki Tomoya is een student die zijn leven maar saai vindt, en samen met zijn vriend Sunohara spijbelt hij en verzint hij manieren om zijn studententijd te verspillen.
Als hij op een dag naar school gaat, loopt hij langs een meisje die in zichzelf aan het praten is. Hij komt erachter dat ze Furukawa Nagisa heet. Eerst toont hij weinig interesse in haar, maar hij komt haar steeds vaker tegen op school en besluit toch vrienden te worden.
Naarmate hij meer over Nagisa te weten begint te komen, bijvoorbeeld dat ze een jaar opnieuw moet doen door een ziekte die ze heeft, is hij vastbesloten haar te helpen haar droom waar te maken, het opnieuw oprichten van de toneelclub!

Clannad heeft 23 episodes, en is dus niet heel lang. Voor de liefhebbers is er ook nog Clannad: Afterstory, maar waat dat over gaat kan ik nog niks over zeggen!

Shingeki no Kyojin (23 x uitgekomen)

Jij zou echt Attack on Titan moeten kijken!
Attack on Titan is ook wel bekend als Shingeki no Kyojin. De anime zit vol afschuwelijke dingen, en je moet wel een beetje tegen bloed kunnen. De gevechten zijn erg spannend, en het verhaal is meeslepend.

Tientallen jaren geleden was de mens bijna uitgeroeid door de Titans. Titans zijn normaal erg hoog, lijken geen verstand te hebben, eten mensen, en het ergste, blijken dit meer te doen voor hun plezier dan om te eten.
Een klein percentage van de mens wist te overleven door hoge muren te bouwen als bescherming. Muren die zelfs langer zijn dan de grootste Titans.
Jaren is er geen titan meer gezien, maar Eren en zijn geadopteerde zusje Mikasa maken iets verschrikkelijks mee als er uit het niets een grote titan verschijnt en de muur kapot maakt. Terwijl de kleinere titans de stad in gaan, zien Eren en Mikasa hun moeder levend opgegeten worden door een titan. Eren zweert dat hij elke titan zal vermoorden, en wraak zal nemen in naam van de hele mensheid.

De anime heeft 25 afleveringen, maar treur niet, het is zeker dat er een tweede seizoen komt!

07-Ghost (37 x uitgekomen)

Jij zou echt 07-Ghost moeten kijken!

"De Militaire Academie van Barsburg staat bekend om het trainen van elites die voor overwinning van het rijk zorgen. Studenten van deze academie vechten met een speciale kracht genaamd "Zaiphon".
Teito Klein, een student, is een van de beste vechters van de school. Hij is erg gepest omdat hij lang heeft moeten werken als een slaaf, en heeft geen tot weinig herinneringen van zijn verleden.
Langzaam komen zijn herinneringen terug, en Teito komt tot een schokkende ontdekking. Na grote fouten te begaan moet hij vluchten van de academie, en komt terecht in de Kerk in het 7e District, waar hij zijn herinneringen probeert te ontcijferen. Maar hij zal niet tot rust gelaten worden.."

Deze anime heeft een heel mooi verhaal, en de wereld rondom de hoofdpersoon is geweldig gemaakt. Het gaat veel over vriendschap, en natuurlijk Teito's verleden. De anime sleept je mee in Teito's verhaal maar door de humor die ook vaak aanwezig is door een van de bisschoppen in de kerk, blijft het luchtig.
Deze anime heeft 25 afleveringen.

Statistieken

Statistieken

Reageer (9)

  • otaku_for_life

    Fairy Tail (lol)

    9 jaar geleden
  • Elevens_Eggos

    SHINGEKI NO KYOJIN!!!! kuroshitsuji is ook goed

    9 jaar geleden
  • prettybones

    haha 07-ghost, was 1 van de eerste anime's die ik keek toenik begon met kijken xD
    ik heb ze allemaal gezien op de keuze waar je uit kon komen jeej <3

    9 jaar geleden
  • Vuurvogel

    Clannad : afterstory is seizoen 2 : Romantische zielen zullen hier zeker een traan wegpinken.
    Clannad : the motion picture = een samenvatting van de twee seizoenen , maar verhaal is licht veranderd.
    seizoen 2 gaat nog iets verder.

    9 jaar geleden
  • Vuurvogel

    Clannad is echt top ook reeds gezien. Planetes = zeker ook vernoemen waard.

    begonnen met zware sci-fi , dan naar bleach en mystery, dan fantasy alla fairytail en magi nu zelfs drama comedy romantiek.
    gewoonweg alle manga is goed. heb nooit geweten dat japanners zo goed waren in comedy en romance. Van sci-fi wist ik het al meer dan 30 jaar.

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?