Welke steen past bij jou?

Welke steen past bij je? Doe deze quiz om daar achter te komen!!
- Diamand
- Smaragd
- Tijgeroog
- Carneool
- Amber
- Jaspis
- Jade
- Obsidiaan
- Sodaliet
- Bergkristal
- Turkoois
- Amethyst

Met goede uitleg.

Op 9 juli 2012, op de eerste plek in de top.

Mogelijke uitkomsten

Diamand (90 x uitgekomen)

Diamant is heel zuivere, geconcentreerde lichtenergie en bijzonder krachtig en intens. Het versterkt je verbinding met Goddelijke en hogere energieën en bevordert hierdoor spirituele inzichten en helderziendheid. De steen kan naar binnen gericht ook belangrijke inzichten geven en diepe lagen van jezelf en je bewustzijn bereiken. Diamant kan heel goed in combinatie met andere edelstenen gebruikt worden omdat het de werking van andere stenen versterkt. Een diamant kan tijdens een meditatie op het derde oog geplaatst worden voor een sterk inzichtgevende en transformerende werking.

Toepassing:
Omdat de energie van diamant zo krachtig is en andere energieën versterkt, is het belangrijk om deze steen alleen te gebruiken als je goed geaard en emotioneel in balans bent.

Sterrenbeeld:
Ram & Leeuw

Chakra:
Voorhoofd chakra (6e) & Kruin chakra (7e).

Smaragd (118 x uitgekomen)

Smaragd activeert het hart chakra en stimuleert liefde, inspiratie, openheid, oprechtheid, positiviteit, genieten van het leven en gevoel van eenheid en heeft hierdoor een positieve werking op relaties, vriendschappen en de samenwerking in groepen. Het bevordert geestelijke groei, een vooruitziende blik en helderheid van geest, doelgerichtheid, alertheid, evenwicht en helpt bij het overwinnen van tegenslagen en kan helderziendheid stimuleren. Fysiek heeft de steen een positieve werking op de ogen en het gezichtsvermogen, regeneratie en herstel, de bijholten, de longen, het hart, de lever, reumatische aandoeningen, het immuunsysteem, claustrofobie, infectieziekten, de spieren, diabetes en epilepsie.

Sterrenbeeld:
Stier & Kreeft

Chakra:
Hartchakra (4e)

Tijgeroog (96 x uitgekomen)

Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt en naar het grotere geheel. De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. De steen helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren, informatie te integreren en je doelen te bereiken. In moeilijke periodes kan tijgeroog kracht, moed en vertrouwen geven en helpen met interne conflicten, dilemma’s, twijfel en besluiteloosheid. Tijgeroog bevordert rust, werkt pijnstillend, helpt bij overprikkeldheid van het zenuwstelsel en gaat hyperventilatie tegen. De steen heeft een positieve invloed op verkoudheid, astma, ogen, keel, geslachtsorganen en ontkrampt bij spanningen. Tijgeroog kan nuttig zijn voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen, depressies en verslavingen. Goudgele tijgeroog is een goede steen om te dragen tijdens examens.

Sterrenbeeld:
Tweelingen & Leeuw

Chakra:
Zonnevlecht (3e)

Carneool (15 x uitgekomen)

Carneool werkt aardend, activerend en vitaliserend. De steen werkt opbeurend en motiverend en geeft zelfvertrouwen en heeft hierdoor een positief effect op depressies, apathie en verwarring. Het maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen. Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede en gaat hierdoor misbruik tegen. De steen bevordert de vruchtbaarheid, heeft een positieve werking op de vrouwelijke geslachtsorganen en helpt bij seksuele problemen zoals bijvoorbeeld frigiditeit en impotentie. Carneool bevordert de opname van vitamines, voedingsstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling. Het zorgt voor een goede doorbloeding van organen en weefsels en werkt bij hoge bloeddruk en spataderen. De steen helpt bij reuma, artritis en zenuwpijnen.

Toepassingen:
Carneool kan op of bij het lichaam gedragen worden, bij voorkeur op de huid.
De steen kan verwerkt worden tot een elixer.

Sterrenbeeld:
Ram, Kreeft, Leeuw & Maagd

Chakra:
Heiligbeenchakra (2e)

Amber (56 x uitgekomen)

Barnsteen of amber is een krachtige reinigende steen (van lichaam en energielichaam) die negatieve energie en pijn omzet in positieve energie en daardoor evenwicht brengt en stabiel, creatief en vrolijk maakt. Barnsteen bevordert een flexibele, open, spontane en zorgeloze houding en versterkt het vertrouwen in jezelf. Hierdoor vermindert de steen neerslachtigheid, stress, depressie en suïcidaliteit. Fysiek kan barnsteen helpen bij klachten van de maag, darmen, milt, nieren, keel en galblaas. Het vermindert gewrichtsklachten en versterkt de slijmvliezen en stimuleert het genezen van wonden. Het verlicht de pijn bij het doorkomen van tanden en kiezen bij kinderen. Barnsteen heeft een positieve werking op de ziekte van Lyme.

Toepassingen:
Barnsteen kan je bij je dragen of kan enige tijd op een plek waar de werking nodig is op het lichaam gelegd worden Barnsteen kan het beste langere tijd gedragen worden. Bij baby's en kleine kinderen helpt barnsteen beter als de moeder de steen eerst een tijdje gedragen heeft.

Sterrenbeeld:
Leeuw

Chakra:
Zonnevlecht (3e)

Jaspis (23 x uitgekomen)

Jaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen.

Naast deze algemene eigenschappen hebben gele jaspis, rode jaspis, jaspis breccie & en dalmatiër jaspis de volgende aanvullende eigenschappen:

Gele jaspis is de zachtst werkende jaspis variant en werkt vooral op fysiek niveau. Het verbetert het uithoudingsvermogen en vermindert spanning in het lichaam. Het heeft een gunstige werking op het immuunsysteem, de maag (bijvoorbeeld maagzuur), lever, alvleesklier en darmen (bijvoorbeeld darmkrampen). Gele jaspis biedt fysieke en spirituele bescherming tijdens het reizen.

Rode jaspis & jaspis breccie zijn de meest dynamische en activerende jaspis soorten. Ze werken sterk aardend en bevorderen wilskracht en inzicht in probleemsituaties. Deze soorten hebben een positieve werking op het bloed, werken ontgiftend, stimuleren de lever en gaan zwangerschapsbraken tegen.

Dalmatiër jaspis is een sterk beschermende steen die evenwichtiger maakt. Het helpt negatieve energie snel uit het lichaam te verwijderen. Daarnaast helpt de steen mensen die te rationeel zijn en mensen die hun gedachten stroom niet kunnen stoppen, meer tot rust te komen. Dalmatiër jaspis werkt opbeurend en geeft energie. Hierdoor kan het depressie verminderen en nachtmerries verminderen. Fysiek heeft het een positieve werking op het kraakbeen, de zenuwen, verstuikingen en reflexen.

Toepassingen:
Jaspis kan gedurende langere tijd op of bij het lichaam gedragen worden (het is een langzaam werkende steen).

Sterrenbeeld:
Jaspis wordt gekoppeld aan het sterrenbeeld Maagd. Rode jaspis hoort bij de sterrenbeelden Ram en Schorpioen.

Chakra:
Afhankelijk van kleur. Dalmatïer jaspis, rode jaspis en jaspis breccie werken in op het eerste (basis chakra) en tweede chakra (heiligbeen chakra). Landschapsjaspis werkt in op het zonnevlecht chakra (3e).

Jade (86 x uitgekomen)

Jade is een reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel) en zorgt voor harmonie en evenwicht. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten. Het werkt in op het hart chakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie. Jade stimuleert het bedenken van allerlei ideeën en ook de daadkracht om ze in praktijk te brengen. Fysiek werkt jade sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Het heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel, vruchtbaarheid en op het bevallen.

Toepassingen:
Jade kan op of bij het lichaam gedragen worden.
De steen kan in een ruimte geplaatst worden.

Sterrenbeeld:
Weegschaal

Chakra:
Hartchakra (4e)

"Sommige mensen geloven dat als je jade eet, je onstervelijk wordt. De meeste mensen gingen hiervan dood en de mensen die het overleefd hebben, daarvan weet niemand wat er met hun is gebeurd..." ~ Laurennhx

Obsidiaan (76 x uitgekomen)

Obsidiaan is een sterk inzichtgevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven. De steen kan als een spiegel werken en helpt ontdekken wie men werkelijk is maar kan ook de minder leuke kanten van de persoonlijkheid aan het licht brengen. De steen vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrags- en denkpatronen. De steen kan zeer krachtig werken en door de heftige emoties die naar boven kunnen komen en het feit dat sommige (zelf)inzichten ook erg confronterend kunnen zijn, kunnen gevoelige mensen deze steen beter onder begeleiding van een therapeut gebruiken of voor een andere steen kiezen (of voor een zachter werkende variant zoals apachetranen of sneeuwvlok obsidiaan). Obsidiaan beschermt tegen psychische aanvallen, vermindert negatieve geestelijke of spirituele invloeden en neemt negatieve energie uit de omgeving (straling, wateraders, etc.) op. Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen. Fysiek werkt de steen pijnstillend, krampopheffend, stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding. De steen kan hierdoor ook verwarmend werken bij chronisch koude handen en voeten.

Naast deze algemene eigenschappen hebben blauw obsidiaan, mahonie obsidiaan, sneeuwvlok obsidiaan, regenboog obsidiaan en apachetranen de volgende aanvullende eigenschappen:

Apachetranen is een mildere vorm van zwart obsidiaan. De steen beschermt het aura en neemt negatieve energie in zich op (regelmatig reinigen dus!). Het helpt bij angst, blokkades, oude pijnen en traumatische ervaringen. De steen verbetert de opname van vitamine C en werkt goed bij spierkrampen.

Blauw obsidiaan bevordert astraal reizen, divinatie en telepathie. Deze steen activeert het keelchakra (5e) en heeft daardoor een positieve invloed op communicatie en spraakproblemen. Daarnaast kan de steen een gunstige werking hebben op Alzheimer patiënten en schizofrenen.

Mahonie obsidiaan zorgt voor een goede aarding, beschermt en geeft kracht in tijden van nood. Het verlicht pijn en verbetert de bloedcirculatie. De energie van mahonie obsidiaan is zachter dan die van zwart obsidiaan.

Regenboog obsidiaan is een sterk beschermende steen. Het helpt blokkades inzien, bevordert diepe meditatie en verwijdert stress uit het lichaam. De energie van regenboog obsidiaan is zachter dan die van zwart obsidiaan.

Sneeuwvlok obsidiaan is een zacht werkende obsidiaan soort en bevordert innerlijke rust en vrede en zorgt voor balans in lichaam, geest en ziel. Het helpt bij het verwerken van traumatische ervaringen en geeft inzicht. De steen is goed voor de aders, het skelet en de ogen.

NB: omdat obsidiaan zo effectief negatieve energieën opneemt, is het belangrijk de steen na gebruik onder stromend water te reinigen.

Toepassingen:
Voor de fysieke werking van obsiaan kan de steen op of bij het lichaam gedragen worden (mahonie obsidiaan en sneeuwvlok obsidiaan zijn hier heel geschikt voor.
Er kan mee gemediteerd worden (zwarte en regenboog obsidiaan zijn hier heel geschikt voor).
Het kan verwerkt worden tot een elixer, wat met name effectief is voor de huid en ogen.

Sterrenbeeld:
Schorpioen & Steenbok

Chakra:
Basis chakra (1e)

Sodaliet (40 x uitgekomen)

Sodaliet geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf. Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Het helpt beperkende denk- en gedragspatronen doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, angsten en fobiën. Het bevordert vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van je mening en gevoelens. Sodaliet versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie. De steen absorbeert electromagnetische straling van bijvoorbeeld computers en mobiele telefoons en stimuleert een diepe, inzichtgevende meditatie. Sodaliet kan ook goed in een groep gebruikt worden om harmonie, vetrouwen en solidateit te versterken. Fysiek helpt de steen bij klachten van keel, hals, strottenhoofd en stembanden (met name heesheid). Het werkt koortsverlagend, bloeddrukverlagend, verkoelend, zorgt voor een evenwichtige stofwisseling en stimuleert de vloeistofopname in het lichaam.

Sterrenbeeld:
Boogschutter

Chakra:
Keel chakra (5e) en voorhoofd chakra (6e)

Bergkristal (29 x uitgekomen)

Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (voor bijvoorbeeld brandwonden), pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree.

Sterrenbeeld:
Steenbok

Chakra:
Allemaal

Tukoois (54 x uitgekomen)

Turkoois is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Het brengt evenwicht: turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. Het heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen. Turkoois werkt inzichtgevend en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en gaat hierdoor een slachtofferhouding en zelfdestructief gedrag tegen. Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde. Turkoois beschermt tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf, werkt zuiverend en brengt de chakra’s in balans. Fysiek werkt de steen pijnstillend, krampopheffend, ontstekingsremmend en ontgiftend. Het ondersteunt de opname van voedingsstoffen en heeft een positieve werking op reuma, jicht, maag, de ogen, het immuunsysteem en virusinfecties.

Sterrenbeeld:
Waterman & Vissen

Chakra:
Keelchakra (5e)

Amethyst (24 x uitgekomen)

Amethyst bevordert (geestelijke en lichamelijke) reiniging, spiritueel inzicht, meditatie en innerlijke rust. De steen heeft een kalmerende werking en vermindert angst, woede en haatgevoelens en verdriet. Het helpt bij het verwerken van verlies en tegenslagen en het doorbreken van blokkades. Daarnaast heeft de steen een positieve invloed op heimwee, hoofdpijn en migraine, ogen, slaapproblemen (zoals nachtmerries), het hormoon- en spijsverteringsstelsel en de huid. Amethyst werkt pijnstillend bij kneuzingen, verwondingen en zwellingen en is een goede hulp wanneer men van verslavingen wil afkomen.

De kwarts in amethystkwarts versterkt de werking van de amethyst.

Sterrenbeeld:
Vissen & Waterman

Chakra:
Voorhoofdchakra (6e) en kruinchakra (7e)

Statistieken

Statistieken

Reageer (92)

  • Zoldyck

    Diamant (:
    Leuke quiz^^

    8 jaar geleden
  • NiareNero

    Wauw echt mooie quiz. En de plaatjes van de stenen en de quiz vragen, helemaal super

    8 jaar geleden
  • Emma853

    Erg leuke quiz!

    8 jaar geleden
  • inktzwart

    Tijgeroog goede sterrebeeld, ik ga kijken of ik er nog een heb, is idd wel handig (:

    9 jaar geleden
  • F4Nina

    Mijn uitkomst is Tukoois maar mijn steen is smaragd altijd al geweest ! dus smaragd past het best bij mij dan al deze stenen bij elkaar ;)

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?