Welk boek past bij jou?

Wil je graag weten welk boek bij je past?

Ps: Het zijn allemaal boeken die ik al gelezen heb (geen puur romantisch of grappig gedoe dus ;) )

Mogelijke uitkomsten

The Hunger Games <3 (78 x uitgekomen)

Jij past bij The Hunger Games!
Ik vind die trilogie geweldig... jij vast ook!

Korte inhoud... euhm ik ga gewoon de achterkant van dat boek overschrijven ;)
Katniss Everdeen woont in het 12e en het armste district van Panem, het land dat ooit bekend stond als Noord-Amerika. Met haar moeder en zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgeloot...
Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jongere zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus te staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven?

Divergent <3 (22 x uitgekomen)

Divergent is een trilogie die jij zeker moet lezen (als je die nog niet gelezen hebt)!
Ik vind het goede boeken!

Korte inhoud: *wacht, even mijn boek uit mijn overvolle boekenkast halen*
Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Beatrice Prior is opgedeeld in vijf facties. Elke factie staat voor een bepaalde waarde: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke factie zij de rest van hun leven willen horen. Voor Beatrice betekent dit dat ze een keus moet maken tussen haar familie en haar ware identiteit. Haar beslissing verrast iedereen, vooral haarzelf.

Warrior Cats <3 (34 x uitgekomen)

Warrior cats past bij jou!
Ik ben zelf ook fan!

Korte inhoud:
Al eeuwenlang delen vier wilde kattenclans het woud, die door hun voorouders zijn vastgesteld, maarde Donderclan verkeert in groot gevaar als de Schaduwclan zich niet langer aan de regels houdt en probeert heer en meester over het hele woud te worden. Dappere krijgskatten sterven, soms onder vreemde omstandigheden...
Dan verschijnt er ineens een doodgewone huiskat op het toneel. Hij heet Rufus (later in de reeks Vuurpoot, Vuurhart, Vuurster) en zijn komst markeert een nieuw tijdsperk voor de clans.

Dit bestaat uit de eerste reeks van zes boeken, dan de tweede reeks ’De nieuwe profetie’ die tot nu toe in het Nederlands bestaat uit vijf delen. Ik wacht op de vertaling van de zesde!

The Darkest Powers <3 (29 x uitgekomen)

The Darkest Powers trilogie geschreven door Kelley Armstrong past bij jou.
Het is een mix van horror, fantasy en afgewisseld met liefdesstukjes.

Korte inhoud: Het enige wat Chloe Saunders wil is een normaal leven met haar vrienden. Wanneer ze op school een paniekaanval krijgt, belandt ze in een instituut voor probleemjongeren, Lyle House. De diagnose is schizofrenie. Compleet overweldigd gaat Chloe akkoord met de behandeling. In eerste instantie lijkt er niets vreemds te zijn aan Lyle House, maar als ze de andere inwoners wat beter leert kennen, blijkt het geen doorsnee instituut. Volg Chloe tijdens haar spannende zoektocht naar de ware aard van haar krachten.

Omdat de inhoud wat vaag is, het gaat ook over paranormale krachten en bovennatuurlijke wezens.

Stravaganza <3 (17 x uitgekomen)

Het boek wat bij jou past is Stravaganza.
Het is een reeks van zes boeken en ik heb ze vorig jaar gelezen en ik vond ze heel goed.


Korte inhoud: Naast onze wereld is er nog een parallelle wereld, die echter zo'n 450 jaar achterloopt op de onze. Een speciaal genootschap van stravaganti reist tussen Talia, dat sterk lijkt op ons zestiende-eeuwse Italië, en Engeland in onze wereld. Om van de ene naar de andere wereld te reizen heeft elke stravagante een persoonlijke talisman. Een aantal Londense jongeren van de Barnsbury-school uit onze tijd krijgen bij toeval een talisman in handen en reizen in hun slaap naar verschillende steden in Talia. Daar komen ze voor grote gevaren te staan. De familie Di Chimici, de grote vijand van de stravaganti, wil het geheim van het stravageren achterhalen om zo hun macht en rijkdom nog verder uit te breiden. Hiervoor gaan ze spionage, complotten en moord niet uit de weg. De stravaganti uit onze wereld moeten hun Taliaanse vrienden zien te helpen, maar tegelijkertijd voorkomen dat hun geheim in de handen van de Chimici's valt.


Nu de korte inhoud van deel 1 Stad van Maskers:
Lucien (of in Talia: Luciano), een tiener die herstellende is van chemotherapie die hij moest ondergaan vanwege een hersentumor, krijgt van zijn vader een gemarmerd notitieboek waar hij in kan schrijven wanneer zijn keel pijn doet door de chemo. Wanneer hij in slaap valt met het boek in zijn handen, wordt hij wakker in het betoverende Bellezza, een Venetië-achtige stad in Talia (dat sterk lijkt op het Italië van de renaissance). De stad wordt geregeerd door de mooie en machtige duchessa. Hier ontmoet Lucien de avontuurlijke Arianna Gasparini en de mysterieuze Rodolfo Rossi. Rodolfo is een stravagante, een geheime reiziger tussen zijn wereld en die van Lucien. Stravaganti maken gebruik van talismannen (een voorwerp uit de andere wereld) om hun reizen te kunnen maken. Maar hoewel Bellezza een prachtige stad is, ligt er ook gevaar op de loer, vooral voor degenen in de omgeving van de duchessa.

The Maze Runner <3 (7 x uitgekomen)

Jij past bij The Maze Runner.
Een heel goede trilogie.

Korte inhoud:
De zestienjarige Thomas wordt wakker in een roestige lift zonder herinneringen, later herinnert hij zich alleen zijn naam. De lift brengt hem naar boven naar een wereld omringd door grote grijze muren. Een zestigtal tienerjongens zijn daar op dezelfde manier gekomen en hebben geleerd te overleven in een volledig gesloten omgeving, levend van de landbouw. Elke dertig dagen komt er een nieuwe jongen samen met voorraden toe. De oorspronkelijke groep is al drie jaar op zoek naar een manier om te ontsnappen door het labyrint dat hun leefruimte omringt. De besten worden de Renners die overdag een weg zoeken in het doolhof (The Maze) maar voor de nacht valt terug moeten keren omdat dan de poorten gesloten worden. Tot nu toe heeft nog niemand een nacht in het doolhof overleefd. Als de jongeren kunnen ontsnappen, blijken ze deel uit te maken van een experiment en lijkt het alsof de wereld waarin ze terugkeren vernietigd is door een epidemie.

Een ander boek (10 x uitgekomen)

Ik heb uiteraard wel meer boeken gelezen dan deze, maar die ga ik er niet allemaal bij zetten.
Of je past bij een boek dat er niet bij staat, of je leest compleet andere boeken dan ik.

Omdat ik graag over boeken praat, kan je altijd een reactie plaatsen met je favo boek ;)

Statistieken

Statistieken

Reageer (3)

  • Moonntail

    warrior cats klopt heb er 13 boeken van

    7 jaar geleden
  • Gunderson

    hunger games!!! Ja, maar ik vind Divergent en Maze Runnrt ook heel leuk

    9 jaar geleden
  • inktzwart

    Hunger Games! (H)

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?