Welk boek moet jij echt nog lezen?

Vier van mijn favoriete boeken, geschikt voor verschillende soorten lezers, als uitkomsten. Hopelijk kennen jullie de boeken nog niet en gaan jullie ze ook lezen! In ieder geval, veel plezier in het maken van de quiz en laat vooral een reactie achter. :)

Mogelijke uitkomsten

Fire and Flood van Victoria Scott (161 x uitgekomen)

De zestienjarige Tella is wanhopig: haar broer is ernstig ziek en de artsen staan met lege handen. Dan ontvangt Tella geheimzinnige instructies om deel te nemen aan een levensgevaarlijke race door vier ecosystemen: jungle, woestijn, oceaan en bergen. En de prijs? Het geneesmiddel dat haar broer kan redden. Modepopje Tella, niet gewend aan ontberingen, is vastbesloten: ze moet winnen!
Alle deelnemers krijgen een ei, dat tijdens de race uitkomt. In elk ei zit een Pandora, een speciaal gemanipuleerd dier, met gaven waarmee het de deelnemer kan helpen. Tella's Pandora lijkt niets bijzonders te kunnen of toch wel?
En hoe handig zijn Tella's gevoelens voor de zwijgzame, stoere Guy, die net zo graag wil winnen als zij? Want als het erop aankomt, heeft Tella maar één doel: het leven van haar broer redden en dat van zichzelf.

Nee, dit is geen The Hunger Games 2.0. Dit boek zit vol met avontuur, verrassingen, romantiek en humor. Je leest dit in één keer uit!

We Were Liars van E. Lockhart (19 x uitgekomen)

Cadence is de oudste kleindochter van de machtige familie Sinclair. Elk jaar brengt ze de zomer door op het privé-eiland van haar opa. Heerlijke vakanties met haar neef Johnny, nicht Mirren en de knappe buitenstaander Gat. Ze vormen een hechte club. Tijdens hun 15e zomer worden Cadence en Gat verliefd op elkaar. En dan gebeurt er iets onomkeerbaars. Nu is Cadence na twee jaar afwezigheid voor het eerst terug op het eiland. Geteisterd door zware migraine probeert ze te achterhalen wat er die zomer is gebeurd. Haar familie zwijgt in alle talen. Langzaam komen de herinneringen boven, maar ook de leugens en familiegeheimen.

Dit boek is al best wel bekend, maar kan zeker niet ontbreken in dit lijstje. Het zit vol met mysterie en heeft een verrassend einde! Op het begin moeilijk in te komen, maar als je eenmaal bezig bent ben je niet meer te stoppen.

The Shock of the Fall van Nathan Filer (70 x uitgekomen)

'De schok van de val' van de Britse auteur Nathan Filer is een boek dat iedereen ontroert en achterlaat met een glimlach. De negenjarige Matthew en zijn broer Simon sluipen tijdens hun vakantie stiekem 's nachts naar buiten. Alleen Matthew komt veilig terug. Tien jaar later heeft hij nog steeds moeite met de gebeurtenissen van die nacht. Wat begint als een vertelling van een wanhopige jongen, verandert in het verhaal van een moedige jongeman die op zoek is naar een manier om de herinnering aan zijn broer levend te houden.

Dit boek klinkt best wel saai en geloof me, op het begin kon ik niet bedenken waarom dit boek nou 'extreem leuk' werd genoemd. Dit is één van die boeken die nadat je hem uithebt, je ontroert en pas dan besef je wat een goed boek het eigenlijk is. Het is hartverscheurend maar humoristisch en realistisch, een erg mooi verhaal wat je nog lang laat nadenken.

Where She Went van Gayle Forman (33 x uitgekomen)

SPOILER ALERT; heb je If I Stay nog niet gelezen, lees dan eerst If I Stay!

Het is twee jaar na het ongeluk dat Mia's leven in een klap veranderde. Adam en Mia hebben elkaar uit het oog verloren en leiden ieder hun eigen leven. Adam en zijn band zijn inmiddels doorgebroken, maar hij kan de roem niet aan. Aan de vooravond van hun wereldtournee is Adam in New York. Alleen en nerveus komt hij daar onverwachts Mia weer tegen…

Ik zeg het niet vaak, maar dit keer is het vervolg gewoon duizend keer zo goed als het eerste deel. If I Stay, een boek/film die iedereen onderhand wel kent, is natuurlijk een geweldig boek met veel emoties en romantiek, maar zodra ik dan begin met "En Where She Went was zo goed!" lijkt het wel alsof nog niemand heeft gehoord van het vervolg. Dit vervolg is zo mooi, ontroerend en met een geweldige plottwist. Mijn all-time favoriete boek, al jaren lang, en ik hoop echt dat dit boek verfilmd wordt! Ik raad dit aan voor mensen die houden van romantiek en drama.

Statistieken

Statistieken

Reageer (6)

  • Duizendblad

    The Shock of The Fall :)

    We Were Liars klinkt ook goed.. hmm. Bedankt voor de leestips!

    9 jaar geleden
  • Azriel

    Fire and Flood, dit klinkt echt precies als iets wat ik móét lezen ! ^^

    9 jaar geleden
  • Subdivisions

    The Shock Of The Fall (:
    Lijkt me erg spannend ^^
    Maar ben toch iets meer geïnteresseerd in We Were Liars (:

    9 jaar geleden
  • Derks

    The Shock of the Fall!

    Klinkt heel erg interessant!

    Where she went wil ik ook graag lezen, maar die kan ik nergens vinden (wil hem wel echt kopen namelijk haha)

    9 jaar geleden
  • EvilDaughter

    Bij die vraag welke stijl ik echt niet leuk vond ik vond ze allemaal leuk! Dus heb ik met spijt een gekozen

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?