HP: Enige Echte Afdelingstest van de Sorteerhoed!

Als je ooit naar Zweinstein gaat word je opgedeeld in 1 van de 4 afdelingen: Griffoendor, Zwadderich, Ravenklauw of Huffelpuf. Ik heb de Sorteerhoed uit het kantoor van de directeur gestolen.... Als je deze quiz aanklikt wordt de Sorteerhoed op je hoofd gezet. Succes! (hoera)

Mogelijke uitkomsten

GRIFFOENDOR! (226 x uitgekomen)

Jij hoort thuis in Griffoendor. Jij bent dapper en moedig. Jij durft ook veel. Je element is dan ook vuur. Het afdelingshoofd is Minerva Anderling. Zelf is Griffoendor gesticht door Goderic Griffoendor. De Afdelinggeest is de Haast Onthoofde Henk. Het afdelingswapen van Griffoendor is een gouden leeuw op een scharlakenrode achtergrond. De afdelingskleuren zijn daarom rood en goud. De locatie van de leerlingenkamer van Griffoendor is, net als bij de andere afdelingen, geheim voor hen die niet tot Griffoendor behoren. De Griffoendortoren bevindt zich op de zevende verdieping en wordt bewaakt door het portret van de Dikke Dame, een portret dat enkel opzij gaat wanneer men het juiste wachtwoord geeft. Het wachtwoord wordt regelmatig veranderd.

HUFFELPUF! (210 x uitgekomen)

Jouw afdeling is Huffelpuf. De afdeling staat bekend om zijn harde werkers, geduld en trouw en is gesticht door Helga Huffelpuf. Het afdelingshoofd is professor Pomona Stronk. Je element is aarde. De locatie van de leerlingenkamer van Huffelpuf is, net als bij de andere afdelingen, geheim voor hen die niet tot Huffelpuf behoren. De leerlingenkamer bevindt zich vlakbij de keukens. De toegang heeft de vorm van een stilleven, vergelijkbaar met het portret dat dienst doet als ingang van de leerlingenkamer van Griffoendor. De kamer is warm en gezellig en lijkt in niets op de kerkers van Sneep. Hij is versierd met gele banieren en gevuld met grote luie stoelen. De slaapkamers zijn niet, zoals in de leerlingenkamer van Griffoendor, via een trap omhoog te bereiken, maar via ondergrondse tunnels die leiden naar ronde kamerdeuren. Het afdelingswapen van Huffelpuf is een das met zwarte en gele kleuren. De das is ook het teken van de afdeling en zwart en geel zijn de afdelingskleuren. De afdelingsgeest is De Dikke Monnik.

RAVENKLAUW! (128 x uitgekomen)

Als een echte Ravenklauwer ben je heel slim. De afdeling staat bekend om zijn wijsheid en intelligentie en is gesticht door Rowena Ravenklauw. Het afdelingshoofd is professor Filius Banning. Je element is lucht. De locatie van de leerlingenkamer van Ravenklauw is, net als bij de andere afdelingen, geheim voor hen die niet tot Ravenklauw behoren. De leerlingenkamer bevindt zich in de Westertoren. Om in de leerlingenkamer te komen, moet je, in tegenstelling bij de andere afdelingen, een vraag beantwoorden in plaats van een wachtwoord te geven. Meestal zijn deze vragen niet gemakkelijk te beantwoorden, omdat de eigenschap van Ravenklauw inteligentie is. Het afdelingswapen van Ravenklauw is een bronskleurige adelaar op een blauwe achtergrond. De adelaar is ook het teken van de afdeling. Blauw en brons zijn de afdelingskleuren. De afdelingsgeest is De Grijze Dame, tijdens haar leven was zij Helena Ravenklauw, de dochter van Rowena.

ZWADDERICH! (126 x uitgekomen)

Zwadderich past het best bij je. De afdeling staat bekend om zijn sluwheid en trots en is gesticht door Zalazar Zwadderich. Zwadderich heeft de meeste Duistere Tovenaars voortgebracht. Heer Voldemort heeft zelf ook bij Zwadderich gezeten. Het afdelingshoofd was professor Severus Sneep tot juni 1997. Vanaf dat moment werd Hildebrand Slakhoorn het afdelingshoofd. Ook staat Zwadderich bekend om hun ambitie. Je element is water. De locatie van de leerlingenkamer van Zwadderich is, net als bij de andere afdelingen, geheim voor hen die niet tot Zwadderich behoren. De leerlingenkamer bevindt zich in de kerkers achter een geheime wand. Het afdelingswapen van Zwadderich is een slang met groene en zilveren kleuren. De slang is ook het teken van de afdeling. Groen en zilver zijn de afdelingskleuren. De afdelingsgeest is Bloederige Baron, die, toen hij nog leefde, verliefd was op Helena Ravenklauw, de afdelingsgeest van Ravenklauw.

Statistieken

Statistieken

Reageer (8)

  • artinandwritin

    Proud to be a Ravenclaw!

    6 jaar geleden
  • Mariam3002

    GRIFFOENDOR

    7 jaar geleden
  • Gunderson

    Zwadderich woop

    7 jaar geleden
  • Snapple

    love fred and george (H)(H)(H)(H)

    7 jaar geleden
  • Starry

    IK WIL OOK BIJ DIE LEUKE TWEELING :( ben nou eenmaal een Zwadderich, ach ja, wie boeit t wat.

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?