Met welk sterrenbeeld vorm jij de perfecte match?

In deze quiz kom je erachter met welk sterrenbeeld je een perfecte match zou kunnen hebben.
Hierbij heb ik gekeken naar de afstand tussen de dierenriemtekens en op basis van de graden
perfecte matches gecreëerd.

Mogelijke uitkomsten

Jouw perfecte match: Boogschutter of Waterman. (21 x uitgekomen)

Ram (21 maart t/m 20 april) met Boogschutter (22 november t/m 21 december)
Dit is een hele goede combinatie en de kans is groot dat het blijvend is. Beiden zijn idealistisch ingesteld en willen gezamenlijk naar doelen streven waarbij materie niet voorop staat. Beiden zijn gesteld op vrijheid en zullen er veel op uit trekken. Er zijn ook verschilpunten. De Ram ziet meer de praktische kant en de Boogschutter staat niet altijd met beide benen op de grond. De Boogschutter heeft vaak een goed religieus gevoel. De Ram is hier wat onverschillig in. Seksueel laat de Ram zijn lichamelijke lusten meer de vrije loop dan de Boogschutter. Deze wil ook een goede geestelijke band en kan dan pas in de verlangens van de Ram meegaan. De Boogschutter past zich makkelijker aan dan de Ram en kan meer incasseren. Als de Ram begrip op kan brengen voor de levensinstelling van de Boogschutter en beiden elkaar veel vrij laten geeft dit zeker een goed resultaat wat lang kan duren.


Ram (21 maart t/m 20 april) met Waterman (21 januari t/m 19 februari)
Hier zijn heel veel overeenkomsten zodat de kans op een goede harmonieuze relatie groot is. Beiden zijn gesteld op vrijheid en houden van avontuur. De Waterman past zich gemakkelijker aan dan de Ram. Een verschil is dat de Waterman een grote sociale instelling heeft. De Ram laat graag zijn eigen belangen voor gaan. De Waterman heeft vaak meer interesses dan de Ram. De Waterman neemt vrijheid soms al te letterlijk en de Ram kan hier zeer jaloers van worden. Ram-vrouw met Waterman-man gaat het beste. De Ram-man verliest anders het gevoel de baas te zijn omdat de Waterman-vrouw sterk geëmancipeerd is. De Ram wordt dan onzeker en kribbig. Als de Ram meer socialer kan zijn is de Waterman een ideale kameraad voor langere tijd.

Jouw perfecte match: Kreeft of Steenbok. (11 x uitgekomen)

Stier (21 april t/m 21 mei) met Kreeft (22 juni t/m 22 juli)
In deze combinatie zijn veel pluspunten waardoor de kans van slagen erg groot is. Een minpunt is dat de Stier met zijn koppigheid wel eens wil domineren en de Kreeft dit laat gebeuren. De Kreeft ziet graag tegen een stoere partner op. Het kan dan gebeuren dat de Stier met zijn koppigheid de Kreeft tot tranen toe kwetst. Beiden houden van harmonie en zijn altijd weer bereid om de ander tegemoet te komen. Een groot pluspunt van beiden is de behoefte aan gezelligheid en goede sfeer. Beiden tekens zijn gevoelstypen waarvan de Stier wel meer moeite heeft om deze te uiten dan de Kreeft. Een ander pluspunt is dat beiden de relatie serieus nemen, trouw zijn en behoefte hebben aan een partner die dat ook is. Deze relatie zal niet snel worden beëindigd.

Stier (21 april t/m 21 mei) met Steenbok (22 december t/m 20 januari)
Voor deze relatie is wel een kans van slagen. De Stier kan met zijn opgeruimde aard de serieuze en soms wat depressieve Steenbok de andere, meer positieve, kant van het leven laten zien. De steenbok is een harde werker en de Stier wordt pas actief als hij is warm gelopen voor een bepaald doel. De Steenbok kan daardoor denken dat de Stier lui is maar hij zal er later achter komen dat de Stier ook heel hard kan werken. Beiden hebben een serieuze instelling, kunnen in de meeste gevallen kalm blijven en hebben dezelfde behoefte aan materiële zekerheid. Een probleem kan het verschil in seksuele behoeften zijn. De Stier heeft deze meer dan de Steenbok en ziet het als een tekortkoming. Voor allebei is het moeilijk om gevoelens te uiten wat de mogelijkheid om problemen op te lossen niet makkelijk maakt. De Stier is meer een gevoelstype en de Steenbok is meer praktisch gericht. Dit kan wrijvingen geven waarbij het hard kan gaan. De Stier wil het met een woede-aanval oplossen. De Steenbok is hier niet van onder de indruk en staat alleen open voor goede argumenten. Beiden zijn wel bereid om de relatie in stand te houden.

Jouw perfecte match: Waterman of Weegschaal. (11 x uitgekomen)

Tweelingen (22 mei t/m 21 juni) met Waterman (21 januari t/m 19 februari)
Dit is een hele goede combinatie en heeft alle kansen op te slagen. Natuurlijk zijn er wel wat verschillen maar deze zijn over het algemeen niet zo groot dat ze problemen op kunnen leveren. Daarbij komt dat beide tekens niet echt agressief van aard zijn. De Waterman heeft een wat beter sociaal gevoel dan de Tweelingen terwijl de Tweelingen weer wat meer met beide benen op de grond staat. Belangrijke punten van overeenkomst zijn dat beide tekens een groot verlangen hebben naar vrijheid en verandering. Een relatie tussen deze twee tekens hoeft voor beiden niet saai te worden. Allebei zorgen ze steeds weer voor iets nieuws. Beiden vinden het leuk om er op uit te gaan en vele contacten te onderhouden. De benadering van veel dingen is voor beide tekens op een verstandelijke manier zodat er veel interesse zijn. Hierdoor is er ook altijd wel wat te vertellen aan elkaar.

Tweelingen (22 mei t/m 21 juni) met Weegschaal (23 september t/m 22 oktober)
Dit is een goede combinatie die op langere termijn een goede kans van slagen heeft. Punt van verschil is dat de Tweelingen een verstandelijke benadering heeft en de Weegschaal een gevoelsmens is. Deze gevoelens gaan gepaard met onzekerheid. De Weegschaal weet vaak niet wat hij wil en de Tweelingen wel, voor zolang het duurt. De Tweelingen kan zich ergeren aan het constante twijfelen van de Weegschaal. De Weegschaal kijkt op tegen het rechtlijnig denken van de Tweelingen totdat hij doorkrijgt dat het steeds willen veranderen ook te maken heeft met innerlijke onzekerheid. De Tweelingen is vaak nuchter en kan de artistieke Weegschaal die soms niet met beide benen op de grond staat niet altijd volgen. De Tweelingen heeft wel een goed aanpassingsvermogen en de Weegschaal houdt van harmonie zodat beiden elkaar altijd wel tegemoet zullen komen. Beiden houden van het prettige in het leven en nemen het leven dan ook makkelijk.

Jouw perfecte match: Stier of Vissen. (16 x uitgekomen)

Kreeft (22 juni t/m 22 juli) met Stier (21 april t/m 21 mei)
Deze twee tekens hebben een goede kans van slagen. Er zijn weinig grote verschillen behalve dan dat de Stier wel eens koppig kan zijn. De Kreeft is makkelijk en past zich redelijk goed aan waardoor er niet gauw moeilijkheden ontstaan. De Stier zal zijn driftbuien wel wat moeten temperen om de Kreeft niet al te diep te raken. Beiden zijn gevoelstekens maar zullen ze allebei niet zo gauw uiten. Beiden hebben ook gevoel voor kunst en schoonheid en zijn erg behoudend. Geen van tweeën lopen snel warm voor iets nieuws. Het levensritme van beiden is gematigd waardoor ze elkaar niet op zullen jagen. De Stier houdt van zijn gemak en vindt het fijn om verzorgd te worden. De Kreeft vindt het heerlijk om zijn geliefde te verzorgen. Nadeel kan zijn dat geen van beiden snel initiatief zal nemen. Daardoor blijft er veel bij het oude, ook dat wat al vervangen had moeten worden. De Stier is dan degene die na een tijdje als eerste enthousiast wordt. Hij zal het voortouw moet nemen want de Kreeft wil alles vast houden. Beiden tekens zijn trouw van aard en zullen de ander niet gauw in de steek laten.

Kreeft (22 juni t/m 22 juli) met Vissen (20 februari t/m 20 maart)
Hier zijn veel overeenkomsten die er voor zorgen dat deze combinatie goed kan slagen. De Vissen is minder materialistisch dan de Kreeft. De Vissen kan makkelijk afstand doen van bezit en zijn geld zomaar weggeven of spenderen aan allerlei genoegens. De Vissen heeft zichzelf niet altijd in de hand en hier zal de Kreeft wat sturing moeten geven. Met de Vissen zal er voor de Kreeft geen materiële zekerheid zijn maar des te meer gevoelsleven. Als de Kreeft de Vissen goed behandelt zal deze veel voor hem over hebben of zichzelf helemaal voor hem in gaat zetten. Dit is ook iets wat de Kreeft graag doet dus beiden zullen niets van elkaar te kort komen. De neiging van de Kreeft om te gaan mopperen, zal bij de Vissen niet altijd in goede aarde vallen want hij kan hier niet zo goed tegen. Als de Kreeft dit niet in de hand houdt zal de Vissen zich terugtrekken en op zoek gaan naar iemand die niet steeds kritiek op hem heeft. Geen van beiden zijn agressief en problemen worden gevoelsmatig opgelost. Beiden tekens zijn bereid om zich volledig aan de ander te binden op basis van eerlijkheid en oprechtheid. Dit is waarom deze combinatie een grote kans van slagen heeft.

Jouw perfecte match: Weegschaal of Boogschutter. (13 x uitgekomen)

Leeuw (23 juli t/m 23 augustus) met Weegschaal (23 september t/m 22 oktober)
Dit heeft goede kans van slagen. Er zijn niet veel grote problemen. Het kan zijn dat de Leeuw zich wat ergert aan de slappe houding van de Weegschaal die met alle winden meewaait. Dit brengt ook een gebrek aan oprechtheid mee. Dat is iets waar de Leeuw niet tegen kan. Een vrouwelijke Leeuw wil een partner met flinkheid in zijn optreden en kan er niet tegen dat hij steeds niet weet wat hij wil en nooit eens wat krachtige taal laat horen. De Weegschaal vindt de Leeuw wel eens te krachtig in zijn optreden. Een mannelijke Weegschaal vindt het wel fijn als zijn partner weet op te treden maar ze moet wel charmant blijven. De Weegschaal kan zich storen aan de humeurigheid van de Leeuw. De Weegschaal houdt van harmonie en zal veel doen om de goede sfeer te bewaren. Als de Leeuw uit zijn hum is en vervelend doet kan de Weegschaal snel uit balans raken. Hij wordt dan onzeker en gaat zijn rust en harmonie ergens anders gaat zoeken. Als de Weegschaal zich veilig voelt bij de Leeuw zal ook deze van zijn vrolijkheid meegenieten. Beiden houden wel van de fijne dingen in het leven. Ze houden van alles wat mooi is. De Leeuw wil graag in het middelpunt staan en de Weegschaal is van nature erg populair. Dit kan voor de Leeuw wat irritaties opleveren want hij wil die populariteit. De Weegschaal vindt het niet erg als de Leeuw de leiding neemt als het maar op een vreedzame manier gebeurt.

Leeuw (23 juli t/m 23 augustus) met Boogschutter (22 november t/m 21 december)
Hier is een combinatie die meestal wel goed zal gaan. De Boogschutter houdt meer van de natuur en de Leeuw meer van de stad of is graag onder de mensen. De Boogschutter is meestal idealistisch ingesteld en meer gericht op de geestelijke kant van het leven. De Leeuw houdt zich meer bezig met de praktische, aardse kant. Dit verschil is niet echt een probleem want het kan een goede aanvulling zijn voor elkaar. De Boogschutter kan de ander zonder schroom zeggen waar het op staat. Hiermee kan hij de Leeuw op zijn tenen staan. Allebei hebben behoefte aan persoonlijke vrijheid. Het bedillerige van de Leeuw kan hier soms moeilijkheden geven maar de Boogschutter weet dat meestal goed op te vangen. Hij kan de Leeuw inspireren tot meer enthousiasme. De Leeuw kan de Boogschutter de genoegens van het leven leren want een Boogschutter wil zich nog wel eens wat terugtrekken.

Jouw perfecte match: Steenbok of Stier. (17 x uitgekomen)

Maagd (24 augustus t/m 22 september) met Steenbok (22 december t/m 20 januari)
Deze combinatie gaat meestal wel goed. De Steenbok is, net als de Maagd, nuchter en plichtsgetrouw. De Steenbok heeft van beiden wel de meeste doorzettingsvermogen. Hij heeft ook meer de behoefte om iets alleen te bereiken terwijl de Maagd het meer in teamverband zoekt. Geen van beiden heeft te sterke behoefte om de leiding te nemen. Moeilijkheid hier is dat beiden tekens geremd zijn in het uiten van hun gevoelens. Het kan dan zijn dat men elkaar niet genoeg aanvoelt. Samen met de sterk individualistische instelling van de Steenbok kan het zijn dat de Maagd zijn eigen weg gaat zoeken als hij het gevoel heeft dat het niet goed gaat tussen beiden. Beiden zijn wel erg behoudend en zullen dan ook steeds proberen om de bestaande band in stand te houden. De Steenbok is minder kritisch dan de Maagd maar laat zich ook niet zomaar iets wijs maken. Beiden zijn eerlijk en gewetensvol tegenover elkaar, waarbij de Steenbok eerder iets verzwijgt dan de Maagd om problemen te voorkomen. Ondanks dat zal de Steenbok toch geen conflict uit de weg gaan. Hij is bereid de consequenties van zijn handelen te aanvaarden. Dit tot groot genoegen van de Maagd. Het kan moeilijk zijn om tot een eerste contact te komen maar als het er eenmaal is en men heeft vertrouwen in elkaar zal het zeker een goede kans tot slagen hebben.

Maagd (24 augustus t/m 22 september) met Stier (21 april t/m 21 mei)
Als men wat rekening met elkaar houdt heeft deze combinatie veel goede kansen om te slagen. De Stier heeft niet echt de behoefte om de leiding te nemen en de maagd vindt het niet erg om deze op zich te nemen. Waar het de Stier om gaat is dat hij zijn rust en genoegens heeft. De Stier maakt niet graag moe als het niet nodig is waar de Maagd zich wel eens aan kan ergeren. Meer nog ergert de Maagd zich aan dat de Stier het niet zo nauw neemt. De Stier wil graag voor alles de tijd nemen en wil niet opgejaagd worden of precies op de klok leven. Voor de Maagd is nodig om alles in afgepaste schema’s en tijdvakken te plaatsen. Het wordt dan ook steeds meer geïrriteerd omdat de Stier weer niet op tijd klaar is. De Stier geeft graag geld uit aan mooie dingen zonder te kijken of ze praktisch zijn. Iets waar de Maagd niet tegen kan. De Stier heeft niet de behoefte om zich intellectueel te ontwikkelen en de Maagd heeft hier zeker wel behoefte aan. De Stier heeft een groot incasseringsvermogen waarmee hij de scherpe steken van de Maagd goed kan opvangen. De Stier heeft een ellenlang geduld en verdraagt veel om de goede vrede te bewaren. Alleen als het teveel wordt springt de Stier uit zijn vel waarbij de Maagd er goed aan doet om even een blokje om te gaan. Zo’n uitbarsting is niet leuk maar soms wel goed en verfrissend voor beiden. De Maagd heeft aan de Stier een goede partner. Beiden zijn net zo geduldig en kunnen goed met geld om gaan. De kalme Stier kan rustgevend werken op de wat nerveuze Maagd waardoor hij minder mopperig wordt. De Maagd kan dan op de details letten waar de Stier geen aandacht voor heeft.

Jouw perfecte match: Waterman of Tweelingen. (19 x uitgekomen)

Weegschaal (23 september t/m 22 oktober) met Waterman (21 januari t/m 19 februari)
Deze twee geven samen meestal weinig problemen. De Waterman heeft een grote drang naar persoonlijke vrijheid. De Weegschaal heeft een grote behoefte aan aandacht. De Waterman die op zijn vrijheid is gesteld kan dat wel een als hinderlijk ervaren. Niet omdat hij het niet wil geven maar meer omdat hij er steeds rekening mee moet houden. De Weegschaal vindt het vervelend als er van plan wordt veranderd, iets waar de Waterman goed in is. Het verstoord de rust van de Weegschaal en maakt hem vaak onzeker. Beiden zijn tekens die rekening houden met de ander. Allebei houden er niet van om ruzie te maken. De Waterman is meestal de dynamische in deze relatie en de Weegschaal de volgzame. De Waterman kan soms in zijn eigen dingen opgaan waardoor hij vergeet voldoende aandacht aan de Weegschaal te besteden. Hij doet dit niet bewust en een subtiele hint van de Weegschaal is vaak al genoeg om hem weer alert te maken. De weegschaal kan een rustgevende invloed hebben op de wat nerveuze Waterman. De Waterman kan de Weegschaal helpen zijn narcistische gevoel wat om te zetten in een meer socialer gevoel.

Weegschaal (23 september t/m 22 oktober) met Tweelingen (22 mei t/m 21 juni)
Beiden tekens hebben verschillende levensinstellingen. Ondanks dat kan het toch heel goed gaan tussen beiden. De Tweelingen leeft meer vanuit zijn verstand en de Weegschaal is meer een gevoelsmens. De Tweelingen maakt plannen, zet schema’s op en doet alles zo efficiënt mogelijk. De Weegschaal kan zich nog wel eens ergeren aan dit nuchtere, verstandelijke optreden waarin geen ruimte is voor romantiek. De Tweelingen kan echter goed toneelspelen en speelt deze rol wel als het nodig is. Tweelingen zijn bijzonder beweeglijk en nerveus. Hij kan hiermee de Weegschaal, die op zijn rust is gesteld, wel eens op de zenuwen gaan werken. De Tweelingen kan zich ergeren aan de Weegschaal doordat die vaak meer met zichzelf bezig is dan dat ze moeite doen om ruime algemene kennis te ontwikkelen. De gespreksstof tussen beiden is daardoor beperkt en dat ligt niet aan de Tweelingen. Beiden hebben behoefte aan contacten met veel mensen en vinden het heerlijk om nieuwe mensen te ontmoeten. Samen uitgaan is iets wat dan ook veel zal gebeuren. Beiden weten goed rekening te houden met anderen in de zin van wat wel en niet kan. Ook houden deze twee tekens heel goed rekening met elkaar en weten elkaar goed vrij te laten. Het kan dan gebeuren dat de Weegschaal sympathie voelt voor een ander maar ook de Tweelingen wil zijn vrijheid op dit gebied. Juist doordat men elkaar op dit gebied geheel vrij kan laten en er geen grote verschillen in karakter zijn, voelt men zich sterk tot elkaar verbonden. De kans dat de avontuurtjes tot een blijvende breuk zal leiden wordt daardoor bijzonder klein.

Jouw perfecte match: Steenbok of Kreeft. (11 x uitgekomen)

Schorpioen (23 oktober t/m 21 november) met Steenbok (22 december t/m 20 januari)
Dit heeft een goede kans van slagen. Beiden behoren niet tot de meest uitgesproken optimistische tekens maar van de twee is de Schorpioen degene die meer positief is ingesteld. Gevoelsmatig kan het contact wat moeilijk zijn omdat beiden moeite hebben hun gevoelens te uiten. Beiden zijn serieus en kunnen zich geheel voor een gemeenschappelijk doel inzetten. De Steenbok heeft een goed incasseringsvermogen waardoor de scherpe opmerkingen van de Schorpioen hem niet kunnen raken. Daarbij heeft de Steenbok het vermogen om de Schorpioen tot rust te brengen. Over het algemeen is de Steenbok eerlijk wat de Schorpioen op prijs zal stellen. Hij heeft behoefte aan iemand waar hij van op aan kan. Beiden hebben behoefte aan zekerheid wat ze bij elkaar kunnen vinden. De Steenbok houdt niet zo van openlijke gevoelsuitingen en neemt het de ander niet kwalijk als hij daar niet zo vlot mee is. De Steenbok is trouw en zuinig wat voor de Schorpioen hel belangrijk is.

Schorpioen (23 oktober t/m 21 november) met Kreeft (22 juni t/m 22 juli)
Volgens zeggen zou dit een ideale combinatie zijn maar hier kunnen wat problemen zijn. De Kreeft is overgevoelig. Hij heeft er moeite mee om de scherpe, cynische en sarcastische opmerkingen van de Schorpioen op te vangen. Bij conflicten zal de Kreeft zich steeds meer in de hoek laten drukken omdat hij niet in staat is om terug te vechten. De Kreeft verwacht ook dat de ander zijn gevoelens helemaal open zal stellen terwijl dit net iets is wat de Schorpioen niet kan. De Kreeft heeft een sterke familieband. Zolang de familieleden bij de Schorpioen in de smaak vallen zal het goed gaan. Als dat niet het geval is zal de Schorpioen het ook zeker op een kwetsende manier laten merken. Wanneer de Schorpioen de Kreeft voor de keuze stelt hij of de familie, zal de Kreeft, ondanks zijn grote liefde voor de Schorpioen, toch voor zijn familie kiezen. De Kreeft verlangt naar een partner waarbij hij zich veilig en beschermd voelt. De Schorpioen kan hem dit heel goed bieden. Beiden zijn behoudend en zullen niet zomaar een band opgeven.

Jouw perfecte match: Ram of Leeuw. (16 x uitgekomen)

Boogschutter (22 november t/m 21 december) met Ram (21 maart t/m 20 april)
Deze relatie kan vaak heel goed gaan. Het probleem kan wel eens zijn dat beiden teveel hun eigen weg gaan. Hier is helaas weinig aan te doen want beiden houden van hun vrijheid. Er kunnen bij deze tekens conflicten ontstaan. Beiden zijn wat agressief, de Ram meer dan de Boogschutter, waardoor er ruzies van kunnen komen. Toch zullen deze nooit een lange nasleep hebben. Door de behoefte aan vrijheid zullen beiden elkaar begrijpen en ook vrij kunnen laten. De Ram gaat zijn eigen weg en trekt zich niet zoveel aan van wat anderen vinden. Hij bepaalt zelf wat wel of niet goed is. De Boogschutter kan hier nog wel eens moeilijkheden mee hebben. Hij leeft vanuit geïdealiseerde normen en waarden, soms met een religieuze inslag. Beiden zijn sportief en houden van de buitenlucht. De Boogschutter zal meer behoefte hebben aan een geestelijk leven dan de Ram. Doordat beiden elkaar vrij kunnen laten zullen ze elkaar niet zo vaak zien dan anderen koppels. Hierdoor hebben ze wel steeds iets nieuws te melden.

Boogschutter (22 november t/m 21 december) met Leeuw (23 juli t/m 23 augustus)
Ondanks dat er wat haken en ogen aan zitten gaat dit meestal toch wel goed. Voor de Leeuw is het heel erg belangrijk om te doen “zoals het hoort”. De Boogschutter trekt zich hier bitter weinig van aan, die heeft over het algemeen overal lak aan. De Leeuw heeft een sterk verlangen om zich te laten gelden en daarom grote behoefte aan statussymbolen. Een daarvan is gezien worden in het juiste gezelschap en het liefst met mensen van een zeker niveau. De Boogschutter kan het weinig schelen met wie hij omgaat zolang het maar vlotte types zijn. De Leeuw vindt dat de Boogschutter zijn geld verspilt aan minder belangrijke zaken of misschien zelfs vergokt. De Boogschutter vindt dit van de Leeuw ook omdat die zijn geld vooral uitgeeft aan dure dingen waar hij het nut niet van inziet. De Leeuw wil alleen het beste van het beste en koopt liever een duur product waar een merk achter staat dan een onbekend iets. De Leeuw wil graag de baas spelen. De Boogschutter kan hier slecht tegen om dat die van zijn vrijheid houdt. De Leeuw kan begrip opbrengen voor de idealen van de Boogschutter maar zal hem hier niet zomaar in volgen. De Leeuw kan de Boogschutter wel vrij laten zolang de Boogschutter maar weet dat het een gunst is. Zolang hij dit ook zo kan opvatten is er geen probleem. Helaas houdt hij dit niet lang vol. Beiden zijn eerlijke en oprechte tekens waarbij de Boogschutter er soms een spel van maakt. Het rechtvaardigheidsgevoel is bij beiden sterk ontwikkeld.

Jouw perfecte match: Maagd of Stier. (13 x uitgekomen)

Steenbok (22 december t/m 20 januari) met Maagd (24 augustus t/m 22 september)
Dit kan vaak verrassend goed gaan. Er zijn geen grote verschillen, behalve dat de Maagd wat kritischer is en de Steenbok wat meer doorzettingsvermogen. Beiden reageren vanuit het verstand en zijn geen kwebbellaars. Als er niets zinnigs te vertellen is houden beiden hun mond. Het gevoelsleven kan er bij deze tekens nog wel eens inschieten. Beiden sluiten zich teveel af voor elkaar zodat men elkaar moeilijk kan aanvoelen. Beiden hebben dezelfde levensstijl en houden er van als alles gaat zoals het hoort. Alle privé-zaken lopen bij deze tekens dan ook precies volgens een voorop gesteld plan. Vooral de geldzaken worden goed geregeld. Het zal niet gebeuren dat deze tekens zonder geld komen te zitten. Van te voren is precies vastgesteld hoeveel er gespaard moet worden en wat er te gebruiken is. De relatie verloopt meestal rustig en volgens een vast plan. Een buitenstaander kan het nog wel eens wat gladjes vinden en doet het allemaal wat koud aan maar beiden voelen zich er happy bij. De Steenbok heeft een goed incasseringsvermogen zodat de mopperige buien van de Maagd hem niets doen. De Maagd heeft voldoende weerstand tegen de soms wat depressieve buien van de Steenbok. De Maagd is niet zo’n streber dan de Steenbok zodat hij hem wat kan afremmen. Beiden letten op detail en zijn bereid om zich in te zetten voor een gezamenlijk doel.

Steenbok (22 december t/m 20 januari) met Stier (21 april t/m 21 mei)
Hier is, ondanks de verschillen, de kans van slagen groot. De Stier houdt van de genoegens van het leven. De Steenbok is geen gezelligheidsmens. Beiden zijn nogal koppig wat voor moeilijkheden kan zorgen. Bij een verschil zal geen van beiden ook maar iets toegeven. Als de Stier kwaad wordt kan hij zich moeilijk beheersen en loopt alles omver wat op zijn pad komt. De Steenbok laat zich nooit door zijn emoties meeslepen. Geen van beiden zijn echte ruziemakers. De Stier niet omdat hij uit zijn evenwicht raakt en zich niet prettig voelt in een onharmonische sfeer. De Steenbok niet omdat hij van zijn rust houdt. Daarbij kan de Steenbok zich moeilijk uiten en kan het dan moeilijk opnemen tegen de Stier. Beiden hebben een groot incasseringsvermogen waardoor ze elkaar niet zo snel kwetsen. Geen van beiden houdt van een gejaagd levenstempo en kunnen genoeg geduld voor elkaar opbrengen. Beiden zijn stabiele, behoudende tekens en kunnen goed de financiën regelen.

Jouw perfecte match: Tweelingen of Ram. (13 x uitgekomen)

Waterman (21 januari t/m 19 februari) met Tweelingen (22 mei t/m 21 juni)
Deze twee tekens kunnen meestal heel goed met elkaar opschieten. Beiden kunnen ontzettend slordig zijn. De Tweelingen heeft een groter eigenbelang dan de Waterman. Beiden hebben behoefte aan contact en uitwisseling van gedachten waardoor ze bij elkaar een goed klankbord kunnen vinden. Een voordeel hierbij is dat beiden alles benaderen vanuit de verstandelijke kant en zich bezig houden met feiten. De Waterman is meer emotioneler dan de Tweelingen maar kan altijd wel begrip opbrengen voor de mening van de ander. De Tweelingen is niet zo snel enthousiast voor iets nieuws behalve als hij er voordeel in ziet. Hij is dan een van de eerste die er praktisch gebruik van zal maken. Beiden zijn gesteld op hun persoonlijke vrijheid en zullen deze hierdoor ook aan de ander gunnen. Beiden zijn vrij nerveus waardoor er af en toe panieksituaties kunnen ontstaan. De Waterman is degene die zich dan moeilijk in bedwang kan houden. De Tweelingen weet het meestal zo goed te spelen dat de buitenwereld het niet ziet. Bij de Waterman kan dit zorgen voor chaotische handelingen. De praktische Tweelingen kan hier ingrijpen. Hij weet voor elk probleem een oplossing te vinden. De Tweelingen lijkt meer origineel dan dat hij is. Hij combineert, heel handig, alleen maar bestaande principes. De Waterman is in staat om echt met iets nieuws te komen. Deze zal dan ook meer achter zijn overtuiging staan dan de plooibare Tweelingen die met alle winden meewaait.

Waterman (21 januari t/m 19 februari) met Ram (21 maart t/m 20 april)
Hier is een redelijke kans van slagen. Een probleem kan zijn dat de nerveuze Waterman door de humeurigheid van de Ram helemaal van slag kan raken. De Waterman kan daardoor zijn geluk steeds meer buitenshuis gaan zoeken totdat hij iemand tegenkomt die minder agressief is. De Ram is redelijk egocentrisch. De Waterman is dat helemaal niet. De Ram kan steeds meer van de Waterman gaan eisen die daardoor het gevoel krijgt niet vrij te zijn. Een Waterman die niet vrij is zoekt zijn vrijheid, op alle mogelijke manieren. De Waterman vindt de Ram te weinig sociaal voelend als deze alleen maar aan zijn eigen belang denkt. De Ram vindt dat de Waterman hem verwaarloost omdat die teveel bezig is met het behartigen van allemans-belangen. Beiden houden niet van alles wat traditioneel is, of “de geijkte weg”. Beiden vinden het leuk om steeds naar nieuwe wegen te zoeken om van het bestaande patroon af te wijken. Beiden hebben grote behoefte aan vrijheid wat ze elkaar daardoor ook kunnen geven. De Waterman probeert zijn geluk te vinden bij anderen. De Ram probeert het zonder hulp van anderen te vinden. De Ram kan de Waterman leren dat geluk nooit bij een ander te vinden is maar het in zichzelf moet zoeken. De Waterman kan de Ram leren dat, ook al stelt de Ram zijn geluk niet afhankelijk van de ander, de ander toch belangrijk is, al was het maar als klankbord voor de eigen gedachten.

Jouw perfecte match: Kreeft of Schorpioen. (17 x uitgekomen)

Vissen (20 februari t/m 20 maart) met Kreeft (22 juni t/m 22 juli)
Deze combinatie gaat meestal heel erg goed. Er zullen hier niet echt grote moeilijkheden zijn. Bieden zijn wel snel op hun teentjes getrapt zodat ze elkaar vaak onbewust kwetsen. Beiden zullen hierbij moeten leren om zich te uiten als ze door de ander gekwetst zijn i.p.v. dat ze in hun schulp kruipen. Beiden zijn gesteld op een hechte band en zullen er dan ook niet snel toe komen om uit elkaar te gaan. Voor de Vissen en voor de Kreeft is romantiek heel erg belangrijk. Beiden zijn sterke gevoelstekens zodat ze elkaar goed aan kunnen voelen. De Kreeft staat wat meer met beide benen op de grond dan de Vissen. Beiden tekens hebben ook hun droomwereld waarin ze zich terugtrekken als ze stuiten op onbegrip bij de ander. In tijden van moeilijkheden hebben beiden niet genoeg kracht om door te zetten. Dit kan er voor zorgen dat beiden het gevoel hebben dat ze te weinig steun bij de ander kunnen vinden. De echte Liefde maakt hier toch weer veel goed. Beiden hebben behoefte aan een leven zonder al te veel spanningen.

Vissen (20 februari t/m 20 maart) met Schorpioen (23 oktober t/m 21 november)
Dit zou een ideale verbinding kunnen zijn. De praktijk laat meestal het tegendeel zien. Een groot probleem hier is vaak de neiging van de Schorpioen om erg scherp te zijn. De Vissen heeft behoefte aan tederheid en romantiek en kan zich in een sfeer van agressiviteit niet erg gelukkig voelen. De Schorpioen is een teken van uitersten. De Vissen zoekt liever de gulden middenweg en heeft daardoor minder uitgesproken meningen dan de ander. De Schorpioen heeft grote moeite zijn werkelijke gevoelens te uiten. Dit komt op de Vissen vaak over als kilheid en hij kan het gevoel krijgen dat de ander hem niet genoeg waardeert. De Schorpioen eist van de ander strikte loyaliteit. Voor de Vissen is dit erg moeilijk omdat hij niet achter elke mening kan staan van de Schorpioen waarvan hij weet dat die niet juist is. De Schorpioen eist ook onvoorwaardelijke trouw van de ander. De Vissen blijft de ander trouw zolang hij het gevoel heeft veilig en geborgen te zijn. Wil deze combinatie lukken dan zal de Schorpioen zich meer aan moeten passen aan de Vissen en leren om zijn agressiviteit onder controle te houden. Dit is helaas voor de Schorpioen haast niet mogelijk. Mocht dit wel lukken dan is de kans van slagen erg groot en zal men elkaar goed aanvullen.

Statistieken

Statistieken

Reageer (4)

  • Sophizya

    Ik ben steenbok!:)

    8 jaar geleden
  • Elsketjee

    Heyy, een vraag;
    Ik ben een Stier, kunnen stieren ook goed matchen met watermannen?
    Hopelijk krijg ik een antwoord! ^-^

    Groetjes Elske <3

    8 jaar geleden
  • YUSH

    Nice quizz

    8 jaar geleden
  • saaarah12

    Het is echt een leuke quiz en het klopt ook gewoon!!! (H)
    btw ik had Ram (eigen sterrenbeeld) met een waterman of boogschutter!!!
    (lol)

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?