Welke planeet ben jij?

Er zijn veel planeten dwergplaneten, grote planeten, nabije planeten, verre planeten. Iedereen heeft wat planeet; klein groot of ver.

Mogelijke uitkomsten

Zon (10 x uitgekomen)

De zon is een ster en verlicht het zonnestelsel met de naam ons zonnestelsel. van aarde lijkt het een rood-oranje-gele bal maar dichtbij is hij blauw. het is ook het grootste ding uit ons zonnestelsel.

Mercurius (1 x uitgekomen)

mercurius is de eerste planeet vanaf de zon gezien er is weinig bijzonders maar je kunt erop landen. overdag is het heel heet maar 's nachts is het ijskoud.

Venus (1 x uitgekomen)

venus is de tweede planeet van de zon af gezien. deze planeet is iets groter dan mercurius. venus draait anders om haar as dan andere planeten. deze planeet is de warmste planeet van allemaal.

Aarde (47 x uitgekomen)

De aarde, de planeet waarop wij leven is grotendeels blauw. er is water en aarde is een bijzondere planeet dankzij haar dampkring. vanaf de zon is de aarde de derde planeet in ons zonnestelsel.

Mars (87 x uitgekomen)

Mars is vanaf de zon de vierde planeet. zijn bijnaam is de rode planeet. hier is water gevonden en sporen van leven. zouden mensen voortaan op mars kunnen wonen, op jou planeet?

Jupiter (4 x uitgekomen)

vanaf de zon gezien is Jupiter de vijfde planeet maar het is de eerste planeet die je vanaf de zon tegenkomt met ringen. deze planeet bestaat geheel uit gassen en is de grootste planeet van ons zonnestelsel. er is een enorme orkaan die alles opzuigt. hij heeft 28 manen.

Saturnus (15 x uitgekomen)

Saturnus is de zesde planeet vanaf de zon. het is een prachtige planeet met meerdere kleuren, dit zie je niet zomaar. deze planeet heeft veel grote ringen. ook heeft hij veel manen en Saturnus zelf is gas maar zijn ringen zijn ijs en gesteente.

Uranus (14 x uitgekomen)

Uranus, de zevende planeet in ons zonnestelsel heeft een aantal ringen. vanaf aarde is hij blauw maar dichterbij gezien is hij groen door zijn gassen. ook ligt er ijs op Uranus wat hem de blauwe kleur geeft.

Neptunus (32 x uitgekomen)

Neptunus de god van water is ook een planeet, de achtste planeet en bestaat uit gas en ijs hij heeft een blauwe kleur en heeft acht manen waarvan de grootste groter is dan pluto.

Pluto (29 x uitgekomen)

pluto, vanaf de zon gezien de negende (dwerg)planeet. sinds 2006 is pluto een dwergplaneet. soms komt pluto dichter bij de zon dan neptunus door zijn rare baan.

Statistieken

Statistieken

Reageer (16)

  • jip100

    uranus

    8 jaar geleden
  • LarissaLuc

    Yahoo Pluto nu denken ik aan Mickey mouse echt cool

    [/center][center]
    [/center][center]
    [/center][center]

    8 jaar geleden
  • jip100

    stem op deze quiz!

    8 jaar geleden
  • Perpetual

    Neptunus (:

    8 jaar geleden
  • lisareal

    Mars!

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?