welke kat-achtige ben jij?

Hou jij net als ik ook zo van katten?(cat)

Mogelijke uitkomsten

Gewone, normale rasloze huiskat! (13 x uitgekomen)

jij bent een kleine katten-soort, en je bent heel lief tegen mensen!

Een bekakte raskat! (1 x uitgekomen)

Alleen het beste is goed voor jou!!!

Mooi schildpadpoesje! (11 x uitgekomen)

Schattig!!!
Zelf heb ik er ook zo een!
(Die op de foto lijkt erop!)

Een luie leeuw! (8 x uitgekomen)

Mooi, krachtig dier maar wel HEEL lui!

Een stoere tijger! (12 x uitgekomen)

jij hebt mooie strepen en je bent groot en helaas ook zeldzaam...

Een vissende viskat! (3 x uitgekomen)

Je bent een beetje klein, maar wel krachtig en je houdt van vis!

een sierlijke caracal! (0 x uitgekomen)

Je bent een middelgrote rode katachtige met grote pluimen op de oren!

Een gekke manoel! (1 x uitgekomen)

Je hebt lang haar en lijkt daardoor dik en je bent een gekke kleine katachtige!

een slank jachtluipaard (1 x uitgekomen)

Ook wel bekend als "cheetah".
Je bent snel en behendig maar je hebt vaak ruzie met een bende luie leeuwen.

Een misterieuze nevelpanter (11 x uitgekomen)

Wauw je hebt mooie vlekken!!!
Je hebt lange hoektanden voor je grootte maar je bent helaas bijna uitgestorven!

een feestelijke amoerpanter! (6 x uitgekomen)

jij zit onder de vlekjes!

een witte tijger (3 x uitgekomen)

Je bent wel mooi maar je kan niet in het wild voorkomen!

een zwarte jaguar (1 x uitgekomen)

In het dichte woud komen er meer zwarte en in wat dunner bos komen er meer oranje jaguars voor!
Oranje jaguars kunnen zwarte welpjes krijgen en andersom komt ook voor!

De hijgende hyena (12 x uitgekomen)

Je bent de aartsvijand van de leeuw, het luipaard en het jachtluipaard!
Je bent GEEN katachtige maar wel leuk om erbij te doen.

Een liefdevol luipaard (11 x uitgekomen)

Je bent lief en zorgzaam en je verstopt je prooi in een boom zodat de luie leeuwen er niet bij kunnen!

De kat van de brokjesverpakking!!! (4 x uitgekomen)

Je bent een geboren model!

Een bijzondere ocelot (5 x uitgekomen)

De ocelot wordt ook wel de pardelkat genoemd. De ocelot heeft opvallend lange poten, het lichaam wordt ongeveer 125 centimeter lang en heeft een staart van bijna 40 centimeter. De ocelot wordt maximaal 16 kilogram zwaar. Naast een luipaardtekening kan de ocelot ook een zwarte vacht hebben. Ocelotten zijn goede klimmers en brengen veel tijd door in bomen. De ocelot jaagt voornamelijk ’s nachts en vooral op de grond.

Een grappige Margay (1 x uitgekomen)

Afmetingen: Lengte: kop-romp 45-80 cm, staart 33-51 cm, schouderhoogte 30-35 cm. Gewicht: 2,5-4 kg.
Uiterlijk: Deze kat lijkt op de ocelot, maar is iets kleiner. De vacht heeft een goudgele grondkleur met een witte onderzijde. De grote, donkerbruine vlekken zijn in de lengterichting gerangschikt. Verder heeft de margay een korte ronde kop met grote ogen, een lange staart die voor balans zorgt bij het klimmen, en zwarte oren met grote witte vlekken, die een rol spelen bij communicatie. De enkelgewrichten kunnen 180º draaien en daarnaast zijn de tenen beweeglijk en goed spreidbaar, waardoor de margay een erg behendige klimmer is.
Levensduur: Margays worden in het wild 13 tot 18 jaar oud.

Geoffroykat (0 x uitgekomen)

De geoffroykat heeft een geelbruine tot zilvergrijze vacht. In het noorden is hij geliger van kleur, in het zuiden grijziger. De vacht is getekend met vele onregelmatig verspreide zwarte vlekken en strepen. Ook het gezicht is onregelmatig gestreept. De kat wordt tussen de 42 en de 70 centimeter lang en 2 tot 6 kilogram zwaar. De staart wordt 24 tot 36 centimeter lang.

een schattige jaguarundi (8 x uitgekomen)

De jaguarundi heeft wat betreft zijn bouw meer weg van een marterachtige dan van een kat. Vergeleken met de andere kleine katten, heeft de jaguarundi een langer lichaam, een rondere kop, kleinere oren en een kortere, spitse snuit. Daarnaast is het lichaam lang en zijn de poten kort en stevig. Ook de vachtkleur, die niet gevlekt is, is afwijkend. Er bestaan twee kleurvarianten van de jaguarundi: een grijsbruine en een roodbruine vorm. Dit zorgde ervoor dat de jaguarundi aanvankelijk als twee verschillende soorten werd geclassificieerd. Later bleek dat het echter om één soort ging en de twee kleurtypen paren ook. In één nest kunnen jongen met zowel een grijze als een rode vacht voorkomen. Jongen kunnen ook een gevlekte vacht hebben, hoewel dit slechts tijdelijk is. Populaties die in de bossen leven zijn meestal donkerder van kleur dan de jaguarundi’s die de open graslanden bewonen. Mannetjes zijn iets groter en steviger gebouwd dan vrouwelijke dieren.

een nachtelijke nachtkat. (0 x uitgekomen)

De nachtkat heeft een grijze tot okerbruine vacht, bedekt met donkere vlekken. Ook geheel melanistische dieren komen voor. De staart is geringd. De flanken zijn lichter van kleur en de onderzijde is wittig. Over de keel loopt een duidelijke donkere streep. Het gezicht is voornamelijk onbevlekt. De nachtkat verschilt van de geoffroykat door de dikkere staart en de kleinere kop. Hij wordt 40 tot 52 centimeter lang en twee tot drie kilogram zwaar. De staart is 17 tot 25 centimeter lang.

een leuke pampakat (2 x uitgekomen)

De pampakat of graskat (Leopardus pajeros) is een kleine gestreepte katachtige uit de pampas en de gebieden er dicht tegenaan van west-centraal Zuid-Amerika, van Ecuador en Chili door de Andes richting Argentinië. Er is weinig bekend over het jacht- en voorplantingsgedrag van de pampakat, maar men vermoedt dat het een nachtelijke jager is, met als voornaamste prooidieren vogels en kleine zoogdieren.

De pampakat is een kleine katachtige, slechts 55 tot 70 centimeter en 3 tot 7 kilogram. De kleur van de vacht varieert van grijs tot geel tot donkerbruin, en is bedekt met donkerbruine strepen. De pampakat krijgt gemiddeld twee jongen per worp en leeft 9 tot 16 jaar.

Colocolokat (4 x uitgekomen)

De colocolo is klein, slechts 55 tot 70 cm, en weegt gemiddeld 3 tot 7 kg. De kleur van de vacht varieert van grijs tot geel tot donkerbruin en is bedekt met donkerbruine strepen. Een worp bestaat meestal uit twee jongen. Colocolo's worden tussen de 9 en 16 jaar oud.

Een sportieve poema (6 x uitgekomen)

De poema, bergleeuw of zilverleeuw (Puma concolor) is een katachtig dier dat in geheel Midden- en Zuid-Amerika en in het westen van Noord-Amerika voorkomt. Lang heeft men gedacht dat de poema schadelijk was voor de wildstand en uiteraard voor vee. Het laatste is wellicht juist, maar het eerste niet. De poema zorgt juist voor een gezonde opbouw van de populatie van zijn prooidieren.

De poema is in grote delen van Amerika uitgeroeid, een lot dat hij deelt met vele andere katachtigen. De poema leeft solitair en is territoriumgebonden. Hij is echter niet agressief en gaat indringers het liefst uit de weg.

De nauwste verwant van de poema is waarschijnlijk het jachtluipaard (Acinonyx jubatus).

Zwartvoetkat (0 x uitgekomen)

De zwartvoetkat heeft een lichtbruine vacht, waarover grote zwarte vlekken en strepen lopen. Over de poten lopen brede, donkere ringen. De voetzolen zijn geheel zwart en behaard. Ook de punt van de dikke, korte staart is zwart. De zwartvoetkat heeft slechts een klein neusje. De oren zijn groot en de kop is klein, breed en rond. De zwartvoetkat wordt 27 tot 50 centimeter lang en 1 tot 3 kilogram zwaar. De staart is 13 tot 20 centimeter lang.

Een mooie Woestijnkat (0 x uitgekomen)

De woestijnkat heeft een opvallend brede kop met grote, naar voren gerichte ogen en grote spitse oren, die ver uit elkaar staan. Hij kan zijn oren neerwaarts naar de grond richten, waarschijnlijk om ondergrondse geluiden op te pikken van zijn prooidieren. De poten zijn kort, met harige voetzolen.

De woestijnkat heeft een zandkleurige tot okergele vacht met een geringde staart. De flanken, schouders en voorhoofd zijn grijzig gekleurd. Ook op de poten zijn dwarsstrepen goed zichtbaar. De strepen zijn het best te zien bij dieren uit de Sahara. Jonge dieren worden geboren met een duidelijk bruingestreepte vacht, die na verloop van tijd vervaagt.

De zandkat wordt 40 tot 57 centimeter lang en 1,4 tot 3,4 kilogram zwaar. De staart is 23 tot 38 centimeter lang.

Statistieken

Statistieken

Reageer (12)

  • nova_gekke_kat

    (yeah)(yeah)(yeah)(yeah)(yeah)(cat)(cat)(cat)(cat)(cat)(cat)(cat)(cat)tijger(cat)

    1 jaar geleden
  • Hauntme

    Witte tijger, mijn favoriete katachtige op mijn eigen Nala na natuurlijk.

    7 jaar geleden
  • tinkerbel1

    Mooi schildpadpoesje

    8 jaar geleden
  • DemonishOcelot

    Hahah, daar is de ocelot al! Good job! ;)

    I (H) it!

    8 jaar geleden
  • HarryPotter3

    Dus niet waar

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?