Wat is jouw element?

In wicca zijn er 5 elementen: ether/geest/spirit, water, aarde, lucht en vuur. Iedereen heeft een eigen element. Met deze quiz kun je uitvinden welk element bij jou past :)

Met dank aan Wicca Holland ;)

Mogelijke uitkomsten

Ether/Geest/Spirit (7 x uitgekomen)

Eigenlijk wordt dit element niet gebruikt in natuurlijke en elementaire magie. Maar omdat alle elementen eruit voortkomen en het alle elementen bevat is het toch nodig er iets over te weten. Spirit is de goddelijke energie, dat stukje energie wat we allemaal in ons hebben. De zogenaamde levensvonk of de ziel. Alle elementen komen dus voort uit Spirit en het bevat alle elementen in zichzelf. Het wordt vaak gezien en omschreven als de Moeder van alle elementen. Voornamelijk is dit element 'het niet-zijn' maar toch ook alom aanwezig. Het bestaat uit perfect evenwicht: aarde, lucht, vuur en waterenergie zijn allemaal in perfecte gebalanceerde concentratie en samenstelling aanwezig. Het wordt vooral gebruikt in rituelen die tot doel hebben contact te maken met de Godin, God, enz. Verder bevat het alle eigenschappen van de andere elementen maar toch ook weer niet. Het klinkt raar maar zoals al eerder gezegd is dit element vormloos maar komt toch alles eruit voort.

Water (22 x uitgekomen)

Water is het element van reiniging. Maar ook van het onderbewuste, liefde, dromen en emoties. Want onze emoties stromen en veranderen als het ware net als dit element. Water magie bestaat uit: plezier, vriendschap, huwelijk, vruchtbaarheid, blijdschap, helen, slaap, dromen, psychische kunsten en reiniging. Dingen in water gooien om zo de opgebouwde energie sluiten vaak een water-spell of ritueel af. Water is vrouwelijk, blauw, het Westen, de herfst en als magisch voorwerp de ketel/kelk. En de sterrenbeelden: kreeft, schorpioen en vissen.

Aarde (32 x uitgekomen)

Aarde is het meest stabiele van alle elementen. Aarde vormt de basis van alles dus ook alle elementen. Aarde staat voor stabiliteit, voorspoed, overvloed, rijkdom en werk. Aarde is het meest vaste element en daardoor het meest betrouwbaar. Zonder Aarde zouden we niet bestaan. Tijdens magie vallen alle rituelen en spells betreffende geld, werk, voorspoed in alle vormen, vruchtbaarheid, stabiliteit, enz onder dit element. Je kunt het simpel houden door een voorwerp in de grond te begraven dat voor je doel staat. Of een symbool in de grond te tekenen. Aarde is vrouwelijk, het Noorden is de windrichting, de kleur is Groen, Winter is het seizoen, stier, maagd en steenbok zijn de aarde sterrenbeelden en het pentakel representeert Aarde bij je tools.

Lucht (13 x uitgekomen)

Lucht staat voor het intellect en de geest. Magisch gezien is lucht heldere duidelijke visualisatie een belangrijke vaardigheid voor magie. Ook beweegt het, verandert het altijd en magie is immers verandering. Spreuken betreffende reizen, vrijheid, vergaren van kennis, leerprocessen, terug vinden van verloren voorwerpen, examens, school, enz horen bij dit element. Je kunt het ook gebruiken bij ontwikkelen van je psychische vaardigheden. Lucht is mannelijk. Dit element is vooral aanwezig op scholen of bibliotheken dus plekken waar we nadenken en dingen overpeinzen. Je kunt dit element gebruiken in magie door bijvoorbeeld iets in de wind te gooien terwijl je je doel visualiseert. Bij dit element horen het Oosten, de kleur Geel, de lente en de athame. De sterrenbeelden zijn tweelingen, weegschaal en waterman.

Vuur (21 x uitgekomen)

Vuur is het meest actieve en explosieve element van alles. Magie met dit element kan zich snel en explosief openbaren. Ook is het het meest 'lichtste' van alle elementen; het bestaat immers geheel uit energie. Vuur is het element van passie, de wil en verandering. Daarom beslaat het in zekere zin alle vormen van magie want magie is verandering. Vuur staat voor seksualiteit en passie, het goddelijke vuur in alles en iedereen. Vuur kun je gebruiken bij rituelen en spells over: energie, autoriteit, seks, helen, vernietiging van bijv. slechte gewoontes, reiniging, evolutie, enz. Bij magie met vuur verbrand je symbolen, papiertjes, enz die jou doel symboliseren. Kruiden en kaarsen ontbreken natuurlijk ook niet in dit rijtje. Vuur is een mannelijk element de windrichting is het Zuiden, de kleur rood en het seizoen is zomer. De staf hoort bij dit element. Ram, leeuw en boogschutter zijn de sterrenbeelden.

Statistieken

Statistieken

Reageer (22)

  • Danielle_dahl

    aarde klopt niet

    7 jaar geleden
  • Maire483

    Aangezien de sterrenbeelden vaak niet schijnen te kloppen,
    heb ik 'm ff aangepast(flower)

    1 decennium geleden
  • TigerSoul6

    aarde(yeah)

    1 decennium geleden
  • batlegs

    Lucht

    1 decennium geleden
  • myself4life

    Ether/geest/spirit
    cool(cool)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?