Dierengeesten~ welk dier is jouw gids?

Daar waar de zon schijnt en wolken dansen
Daar waar de maan schijnt en de sterren stralen
Daar in verte
In de zee en op het land
Is waar de paden ons brengen

Hoog in de bergen
Waar men de wolken aan kan raken
Daar leven de dieren
Bestand tegen de kou
Gidsen van het verleden

En daar diep in de zeven zeeën
Daar waar de duisternis groot is
Geheimen die op de bodem liggen
Bewaakt door de zeedieren
Helpers van het heden

In de wildernis
Ontembare schoonheid is waar zij is
Daar zijn duizend paar ogen
Op ons gericht
Waarzeggers van de toekomst





Mogelijke uitkomsten

De slang (1 x uitgekomen)

De eeuwige genezer;

Slangen werpen hun oude huid af, wat mensen nog steeds fascineert. Daarom is de slang een symbool van vernietiging, wedergeboorte en genezing. De slang die in zijn eigen staart bijt, waardoor die een eeuwige cirkel vormt, staat dan ook symbool van regeneratie en onsterfelijkheid.
Dit dier bezit een krachtige energie, kennis over de vorige levens en de lessen. Wanneer de slang jouw uitkomst is, ben je erg energiek. Stil zitten is erg moeilijk, want de slang is altijd bewegelijk en soepel. Afspraken nakomen kan wat moeilijk zijn. Slangen worden ook gezien als lenig, en zeker ook wijs door de vele gebeurtenissen die ze al hebben meegemaakt. Jij zal die wijsheid willen delen, slechts als je er iets voor terug krijgt wat evenwaardig is.

De schildpad (2 x uitgekomen)

in harmonie met de kosmos

Ervaring met problemen dragen is wat de schildpad heeft. Wijsheid vult zijn hoofd en harmonie zijn hart. Geduldig bewandeld hij paden, want niks hoeft snel te gaan. Dit dier is ontspannen en weet dat haaste spoed zelden goed is. Schildpad schilden laten soms een glimp van de toekomst zien, als je weet hoe je ze moet lezen.
Vertrouwen op je intuïtie is wat jij doet, zelfs als het niet logisch lijkt. Net als de strekte voorpoten van de schildpad, die zich ploeteren door elke moeilijke situatie, doe ook jij dit, met in je achterhoofd houdend dat geduld de sleutel is tot vrijheid. Je zult antwoorden vinden, als je niet bang bent om te wachten. De paden kunnen wel eens hobbelig zijn, maar dat is niet het einde.

De havik (0 x uitgekomen)

een scherp inzicht

De zonnevogel, vol met licht, zijn vleugels gespreid vliegt de havik zijn weg naar vrijheid. Reizen naar verre landen is minder belangrijk dan het luchtruim naar de verscholen waarheid. De reis zal lang zijn, stormen zullen passeren, maar sterk is de vogel met zijn scherpe zicht. Begeleid door geesten zal hij deze tocht doorstaan met zijn haviksogen.
Vliegen kunnen mensen niet, jij ook niet, slechts met de hulp van een uitvinding. Toch hoef je niet te kunnen vliegen om inzicht te veranderen. Jij doorziet alles en weet wat voor plannen er gemaakt worden, met of zonder jouw toestemming. Geen enkel detail ontgaan jou en raadsels zijn geen raadsel meer. Net als detectives, weet je dingen snel en effectief op te lossen, wat ook zeker zal helpen. Later, in de toekomst die nog ver weg is.

De kat (3 x uitgekomen)

vriend van de duisternis

Zo stil als de nacht zal de kat komen en gaan zoals hij wil. Het wilde instinct van dit dier is niet aangetast door de mens. Hun zicht ziet geesten uit een anderen wereld en het instinct zegt dat hij ons moet beschermen ertegen. Zij vallen niet aan zonder reden, de reden is vaak onzichtbaar voor ons. Wij zijn Blind voor dingen die kattenogen opvangen. En zo jij ook. Oplettend is wat jij bent, stil en toch spraakzaam bij de mensen in de buurt die je mag. Je eigen weg gaan is niet moeilijk, want een sterke wil is wat dat mogelijk maakt. Klaar staan voor mogelijke aanvallen, vechtkunsten die sierlijk, maar toch effectief zijn. Jij zult niet bang zijn jezelf te tonen. Duisternis is wat ons omringd. Licht is wat wij brengen. Maar licht is niks zonder duisternis.

De aap (1 x uitgekomen)

de iconoclast

Vrolijkheid tijdens het spelen, serieus zijn is verleden tijd. Dagen dat wij echt gelukkig zijn, zijn op één hand te tellen. Serieus zijn neemt de bijzonderheden van het leven weg. Wat is de wereld zonder geheimen? Regels zijn er gemaakt om ons hetzelfde te maken, maar daar spot de aap mee. Dierbare bezittingen zijn onveilig voor ze. Toch is dit niet het gedrag van een dwaas, maar van een levensgenieter, die weet dat het leven kort is, maar is ook het langste wat wij krijgen.
Lachen is wat dit dier doet, en jij ook. Bij in beweging blijven hoort ook vallen. Sommige zullen blijven liggen. Jij hoort bij de groep die door blijft rennen en even vrolijk als eerst verder rent. Want vrolijk zijn is een van de vele stappen naar gelukkig zijn.

De feniks (0 x uitgekomen)

uit het kwade komt het goede

En terwijl het vuur steeds hoger en hoger stijgt, krijgt het de vorm van een vogel. Vuurrode vleugels worden uitgeslagen, waar het vuur aan de veren likken. Twee ogen werpen een blik omhoog, naar de brandende hemel. Een schele kreet weergalmt door het open veld. Dan stijgt de feniks op. Herboren. Want vuur is waar deze vogel in wordt gedood. En door vuur krijgt deze vogel weer nieuw leven. Het is een eindeloze cirkel van haar leven.
Feniks, het symbool van de kracht van transformatie als reactie op hopeloosheid en verwoesting zal samen met jou het pad bewandelen. Jij zal dapper je angsten onder ogen zien en ze accepteren, dapper, als vele. Hulp zal je bieden aan diegene die ze nodig hebben. Trouw zal je zijn aan diegene die het verdienen. En je zal bescheiden zeggen dat het niks was.

De jaguar (1 x uitgekomen)

De jager die van gedaante verandert.

Mysterie is wat de jaguar omringt al sinds mensenheugenis. Heerser van de Nacht is hoe sommige types hem noemen. Vele gedaantes heeft dit dier, vele eigenschappen is waar hij over beschikt en zo ook vele vermommingen. Niks ontgaan zijn ogen, alles is zichtbaar wat er gebeurt in zijn gebied. De jaguar weet dat niks in het leven het label 'toeval' verdient, want toeval bestaat niet.
Zo weet ook jij, vriend van de Nacht, dit. Niks ontgaan jouw kleurrijke ogen, geen enkel geheim is geheim meer bij jouw in de buurt. Geleid door de spelende verbeelding waarmee jij een spel speelt hangt om je heen als een deken. Je verandert, niet in de negatieve zin, maar je weet wanneer je dat moet doen. Wanneer je een stapje terug moet doen of juist één vooruit. Dé vorm van het licht dat de Nacht nodig heeft om dag te worden, dat is hetzelfde als jij die hoop brengt in duistere tijden.

De olifant (0 x uitgekomen)

De altruïst

Iemand die vriendelijk en betrokken is, met een vleugje gevoel voor het welzijn van anderen. De formule voor de olifant, een van de meest sociale dieren. Ze kunnen dood gaan van verdriet na een verlies van een vriend of familielid. In groepen trekken zo rond, steunen elkaar in moeilijke tijden. Beschermend zal zij dan ook mee lopen aan jouw zijde, want de olifant symboliseert het vrouwelijke in iedereen. Dat deel in het Mens dat beschermt, lief heeft, respect toont, zorgt voor anderen en leidt. Misschien verdwijnt dit langzaam of wordt het overschaduwt door hebzucht, jaloezie en wraakgevoelens dat mensen ook leidt.
Prachtige eigenschappen die een even prachtig beeld maken dat misschien klopt met die van jou. Het gevoel van beschermen. Het gevoel van goed leiden. Het gevoel van emoties die geuit mogen worden. Want, ergens diep, is alles wat wij allemaal willen, onze gezamenlijke wens, liefde.

De spin (0 x uitgekomen)

Een verbindend web

Leegte is wat er eerst was op de plek waar het levenswerk van de spin nu hangt. Draden die gaan naar hét punt genaamd leven. Ontelbare paden, ontelbare omwegen. Alles is met elkaar verbonden, ieder levend ziel is een draadje aan het web. De spin is het dier dat alles verbind tot een geheel na eerst uitgezocht te hebben waaraan hij wat heeft. Al het andere is niet nodig. Hij is één met zijn meesterwerk. En geen enkele trilling ontgaat hem, als hij maar wacht. Spinnen, daar krijgen mensen rillingen van en deze uitkomst zal jou ook zeker wat rillingen geven. Toch deelt dit kleine dier met jou wat.
Je weet wat er gebeurd om je heen, evenals je kiest voor wat jij nodig hebt. Creatief is wat jou leidt, net als de spin. De kunst is om niet bang te zijn verkeerde keuzes te maken, ze leiden toch naar hetzelfde toe.

De wolf (5 x uitgekomen)

De wildernis temmen

Ik heet je welkom in het territorium van de wolf, het dier dat de wildernis onder controle houdt en je elke nacht hoort huilen naar de maan die de paden verlicht. Saaiheid is hier ver weg, evenals rechte paden. Kronkels horen in het leven. Vrienden van de Maan zullen orde houden in chaos. Ze letten op, zullen anderen dingen uitleggen, maar niet de mysteries onthullen. En wanneer de dag weg gaat, geruisloos als een blaadje met de wind, en de nacht verschijnt aan de hemel achter het bomenparadijs, dan zullen de wolven met je mee rennen over de kronkelde paden. Voel je vrij, sta op als je valt en huil mee.
Het gevoel van standvastigheid en loyaliteit is wat jouw hart vult. Er is niks saai in jouw oogpunt, want elke dag is een nieuw avontuur. Jouw geest, de wolvengeest diep in je, zal actief worden bij de kracht van de avondschemering wanneer het uur van de wolf komt.

De leeuw (2 x uitgekomen)

koninklijke zonne-energie

Trots is wat dit koninklijke dier omringd. Trots om wat hij is. Trots op wat hij zal worden. Hij is de koning der dieren en dat zal altijd zo blijven. Regeert over ieder ander met een harde, maar rechtvaardige hand. De zon schijnt op de gouden mannen wanneer de leeuw verschijnt. Op de savanne wordt dit dier omringd door zijn soortgenoten zonder manen, maar hij ervaart ze niet als lager dan hem. Ze zijn gelijk aan hem, even nodig.
Ieder mens is een leider van binnen, slechts enkele uiten het. Een echte geboren leiderschap is wat jij bezit, niet te hard, niet te zachtaardig. Stress is hetgene dat je met gemak bestrijd, evenals irritante types. Je bent open en spreekt ook zeker de volle waarheid slechts wanneer iemand er naar vraagt. Want zelfs de waarheid kan hard zijn, het is beter dan een leugen.

De grizzlybeer (0 x uitgekomen)

Een onbevreesd hart

Een genezer die laat zien dat lafheid niet iemands hart vult. De linkshandige die zijn poot met zachte haren hard zal laten aankomen in het gezicht van diegene die het verdienen. De krijger die dapper zal vechten tot het bittere einde. Zo kunnen mensen ook zijn, want nu gaan we slechts onze vijand trillend tegemoet, onze angst verscholen achter een masker van moed. Dit is niet hoe dit dier zal handelen. Hij brengt dapperheid en lef. Onbevreesd en totaal zeker van zichzelf zal hij de vijand tegenmoet gaan. Want actie leidt tot verandering.
Zo zal ook jouw hart gevuld kunnen zijn. Dapperheid, angsten die overwonnen zijn, moed en nieuwe hoop. Dat zijn jouw sleutelwoorden, gebruik ze wijs bij de deuren des leven keuzes.

De raaf (1 x uitgekomen)

De leegte

Een lang leven wordt dit dier gegund, naast de aanschouwing van de brenger van de Dood. Komische leegte is wat ze symboliseren, de leegte die onvermijdbaar is en niet te vullen valt. Duisternis is niet te vermijden, dat weet deze vogel en geeft het een kans. En ja, ze bedriegen en stelen, maar eerlijk, op de manier dat je er wat voor terug krijgt. Boodschappen, belangrijke. Het juiste gedrag, wat dat niet is, maar wat de Mens leidt. De raaf weet dat hebzucht een zonde is, maar zal zijn kennis niet delen. Alleen in tijden van nood zal het een poging doen, slechts één, want geduld is niet zijn sterkste punt.
Of je vereerd moet zijn met dit dier of juist bang, is niet de vraag die ik kan beantwoorden. Weet wel dat raven slim zijn, ze denken als de vijand en gebruiken hun listig gedrag voor het goede. Jij zal jezelf misschien herkennen in de woord slim. Want dat is dit dier zeker.

De gorilla (0 x uitgekomen)

Machtig en sterk

Door de geschiedenis heen is dit best ten prooi gevallen aan de macht van mensen. Achter de tralies zaten ze, starend voor zich uit en moesten in circussen verblijven voor mensenvermaak. We zijn nou eenmaal wezens die macht willen uitoefenen op anderen. Alleen de gorilla weet wat eerlijke macht is. Hun woeste gedrag was slechts overdreven, om angst langs deuren te laten gaan. Ze beschermen, hebben lief, weten grenzen en gebruiken niet al hun kracht. Deze verwanten van ons zijn zelfs rustig en terughoudend van aard. Misschien is er wel een kern van de Waarheid, bedrieg een gorilla en hij zal op zijn borst slaan om zijn macht te laten zien. Hij leert ons voor onszelf op te komen.
En zo weet jij, als diegene die internet gebruikt, dat ook toe re passen. Er zijn tijden van rust, gevolgd door die van vastberadenheid. Geduld is een van de vele dingen die je nodig hebt om zo te leven. Beschermend en liefhebbend.

De krokodil (0 x uitgekomen)

De koningin van de Nijl

Zwemmende moordenaar die daar omringt door stilte zit te wachten om toe te slaan. Geduld wordt beloond, want dit reptiel schiet gauw in de aanval. Ook dit dier is er een waar angst over is bij de Mens. Dit is echter terecht. Zij is genadeloos, dood wat ook maar in het water komt, al is het maar om de dorst te lessen, dit zal de dood betekenen voor vele. En toch, er zijn poëtische namen, zoals de wachter en bewaker van de Nijl, de hoeder van Tijd en zo ook gekroond tot koningin van deze rivier. Waardig is ze deze naam.
Zeggen dat jij dit bent, doe ik niet. De krokodil staat voor vrouwelijke macht en overleving. Voor geduld dat beloond zal worden en de kracht binnenin je om te zeggen waar je voor staat. De kennis van tijden waarin reptielen de Aarde overheerste staat aan jouw zijde, want een schreeuw van de krokodil brengt ons terug naar die tijd. Ver in de geschiedenis van onze kleine planeet.

De bizon (0 x uitgekomen)

De kunst van het geven

De grond trilt wanneer een kudde van duizenden bizons voorbij rent over de grote vlakte. De stofwolken verdwijnen langzaam, de geluiden van hoeven en het geloei vervagen, totdat er niks meer over is dan de vlakte zoals die voorheen was. Slechts de hoefafdrukken, die als littekens in de aarde staan, is het overgebleven bewijs dat ze hier waren. Een bewijs dat ze geven. Want dat doen ze. Hun dikke vacht houdt duizenden mensen warm op de koude winterdagen. Hun vlees voedt duizenden magen. Het ontzagwekkende beeld zal je zeker niet laten denken dat ze schuchter zijn, naar schijn bedriegt. Ze rennen weg, samen, bij het horen van al een onnatuurlijke geluidje.
Dit dier geeft; jij geeft ook. En dat hoeft niet iets tastbaars te zijn. Hoop, Liefde, Vertrouwen zijn ook dingen die je kan geven. Zo ook de wijsheid over wie goed doet, goed ontmoet.

De draak (6 x uitgekomen)

Verborgen krachten

Draken zijn de wezens die vuur spuwen, kastelen afbranden en waar de ridder het tegenop moet nemen om zijn liefde terug te winnen. De westerse draak, het monster, symbool voor het Kwade en de zonde hebzucht.Anderen draken zullen bekent staan als brengers van geluk, zwevend met behulp van magie. De Aziatische draak symboliseert dan ook geluk en tijden van voorspoed. Toch hebben alle draken iets gemeen. Namelijk dat hun krachten enorm zijn. Ze zijn als een weegschaal en wanneer de kracht ontwaakt binnenin hun of in ons, moeten de weegschaal in evenwicht blijven. Krachten vinden aan de ene kant, krachten gebruiken voor het Goede aan de anderen kant. De weegschaal van het Leven.
De kunst is simpel om het zo te houden; wees niet perfect. Dit weet jij, want perfectie is slechts een Illusie waar mensen naar streven. Jouw krachten lijken groot, maar jij weet ze goed te gebruiken. Het is rust dat je omringd, slechts met een vleugje avontuur. En die smaak bevalt je.

De hond (0 x uitgekomen)

Hoeder van de wet

Bewaker van het moraal. Loyaal aan zijn baasje. Ze delen hetzelfde verdriet en dezelfde haat aan bedriegers. Onze trouwe viervoeter. Al sinds mensenheugenis helpt dit dier ons. Eerst met de jacht, nu met trauma's verwerken. Hij houdt ons op het pad van gerechtigheid en zal ook zeker een seintje geven wanneer we er vanaf dwalen. Het kompas van ons leven, met de naald wijzend naar hetgene waar we naar verlangen. Daar zal de hond jou mee helpen. Daar help jij mensen mee.
Er zijn vele paden, allemaal anders, want ook geen enkele ster is hetzelfde. Je bent een helper, maar met jouw eigen, even effectieve, manier van doen. Gevoelens zijn er om geuit te worden, iets wat jij geregeld doet of mensen die dat bij jou doen. Het is wijze raad dat daarna volgt, want wijs is ook een eigenschap. Er zijn natuurlijke kaarten die padden laten zien, maar kennis vooraf is ook zeker handig.

Het paard (2 x uitgekomen)

Aangeboren adel

Ooit, lang geleden, was het universum het grote paard van mededogen. De dageraad was haar hoofd, haar linkeroog de Morgenster en haar rechteroog de Avondster. Sterren, planeten en de maan waren haar vacht. Het universum was haar buik en haar lichaam de tijd die genadeloos door tikte. Onder haar hoeven lag de Aarde, kwetsbaar. Onze menselijke rol was haar proberen te begrijpen. Witte paarden werden vereerd door hun schoonheid en gratie. Hun sierlijke aanblik ontnam enkele van hun adem. Ze brengen ons al lange tijd overal heen, hun hulp wordt erg gewaardeerd. Kuddes wilde paarden die rond rennen over de vlaktes is een van de vele schoonheden van de natuur.
Het wordt gewaardeerd wanneer je jouw hulp aanbied, al lijkt het soms niet zo. Snelheid is aan jouw zijde om alles even snel, maar niet gehaast, te doen. Want paarden rennen zo snel als de wind naar hun weg naar vrijheid. Jij mag met ze mee rennen.

De arend (1 x uitgekomen)

Een helder inzicht

De koning der vogels strekt zijn vleugels die de lucht aanraken. Zijn roep weergalmt nog na in de omgeving. In een spiraalvorm verdwijnt hij langzaam steeds hoger en hoger. Ontnomen aan ons zicht, maar toch voelen we zijn aanwezigheid nog steeds bij ons. Bovennatuurlijk wezen is hoe vele dit dier noemen. Staat in contact met de Grote Geest. En dan, wanneer zijn acht keer beter zicht dan mensen, een prooi beneden opvalt, scheert hij met een hoge snelheid naar beneden. Zijn scherpe klauwen ontklemmen het dier, totdat ook die ten prooi valt aan zijn honger. Het is vechten om te overleven en dat weet de arend ook. Evenals jij is hij snel en zal niet aarzelen om toe te slaan. Nooit geschoten is altijd mis. Daarnaast ben je erg warm hartelijk tegenover anderen, iets wat erg zeldzaam is in deze tijden.

De ijsbeer (0 x uitgekomen)

Redder van de planeet

Via dromen zal dit dier negativisme en vernietiging in het goede en zal de Aarde helpen genezen en zo ook jezelf. De Aarde genezen, is jezelf ook genezen, zoals de ijsbeer denkt. Zo gaan er verhalen rond dat ijsberen eerst mensen waren. Dan legde ze overdag hun dikke vacht af en deden ze 's avonds weer aan. Het waren moedige daden, want gesnapt worden was een straf krijgen die als niet leuk wordt ervaren. Deze dieren leren mensen dat ze eigenlijk ook deels dier zijn. Daarnaast is hun wijsheid dat de Aarde en mensen vervlochten zijn, haal de ene draad weg en de vlecht zal afbreken. Nu gebeurt dat al, het koude ijs waar hun leven, breekt langzaam af. Het evenwicht is verstoord en de ijsbeer houdt van evenwicht behouden.
Je bent sterk en moedig, vecht door tot het einde, maar weet dat pauzes ook zeker van belang zijn in tijden van oorlog. Het behouden van vrede is een taak die vele als moeilijk aanschouwen, niet wetend dat er oorlog nodig is om vrede te ervaren.

De coyote (1 x uitgekomen)

Crisismanagement

Er klinken schoten die door de stilte heen schieten. Eigenlijk zouden ze de coyote moeten raken, maar dit dier is een echte overlever. Hij past zijn stijl aan aan de omstandigheden die hij nodig heeft om te overleven. Ze worden ritselaars en oplichters genoemd, meesterbedrieger met charme en charisma. Op dit pad zullen kuilen liggen, scherpe bochten moeten genomen worden en je zal er ook zeker niet zonder kleerscheuren op lopen. Chaos is wat dit beest brengt, maar door chaos worden anderen dingen duidelijk. Je hebt links, maar ook rechts, twee dezelfde kanten van de munt.
Het is sluwe slimheid wat je gebruikt in het leven. Jezelf aanpassen is niet moeilijk, evenals lachen en overleven. Lachend overleven, want er zijn altijd tegenslagen in het leven.

De salamander (0 x uitgekomen)

Gevoelvolle alchemie

Ze leven uit vuur is wat er gezegd wordt. Kruipen er onaangetast uit. Het is de innerlijke transformatie, het verbranden van het slechte om er fris uit te komen. Vuur van verleiding brandt in elk mens en de salamander bevriest de tijd om terug te denken aan de goede tijden. Land en water is allebei zijn gebied, een dubbelleven is wat hij leidt. De een standvastig, met de eeuwenoude wortels in de aarde, de ander soepel, meegaand met de golven van de zee. Hij zal oplichten als een kaars om de duisternis op een afstand te houden, om troost terug te brengen. Behoeders van de dromen worden salamanders ook wel genoemd.
Het slechte achter je laten zal je helpen en dat begrijp je. Problemen ontstaan door misverstanden, kleine mening verschillen, die je kan vermijden door goed te communiceren en elkaar te accepteren. Geen enkel mens is hetzelfde, net als elke ster aan de hemel die verlicht wordt door jullie gezamenlijk vuur.

De vlinder (1 x uitgekomen)

Een metamorfose

Mensen veranderen, vlinders ook. Het verschil is dat je mensen kan vergelijken met vliegers. Vastzittend aan de Aarde vliegen ze wel. Roepend dat ze hoger vliegen dan de vlinders, maar vast aan een koord die kort is, bediend door het Lot. De vlinder is vrij, kleurrijk en moeilijk te vangen. Haar hele leven al herschept ze zich, eerst van een saaie rups, dan naar een interessante vlinder. Het is de kunst van het leven hervormen, het kneden maar het figuur dat je graag wilt hebben. En dit kost tijd, maar dat is er genoeg. Vlinders zijn geduldig, wachten in de cocon totdat de tijd rijp is. Schoonheid mag dan wel van binnen zitten, de eerste indruk is ook belangrijk.
Het is de kennis van gelukkig zijn in plaats van het willen wat jij vooral in je achterhoofd houd. Alles heeft een eigen schoonheid, is jouw gedachte. De kracht van positieve energie staat aan jouw zijde. Net als de vrije prachtige fladderende vlinder.

De uil (2 x uitgekomen)

Een oeroude geest

Nachtarend is zijn tweede naam, bevriend met de maan die haar flauwe licht laat schijnen tussen de takken van de bomen door. Uilen hebben een goed zicht. Zet een zwak licht neer en dat is genoeg voor hun om het hele bos al te zien. Hun duistere kant is niks meer dan een schim die we opvangen. Ze willen alleen die duistere krachten begrijpen, niet gebruiken voor het slechte, maar juist het goede ermee beschermen. Lange tijd letten de mensen op het gedrag van de uil om het weer te voorspellen.
Uilenmensen, mensen met een uil als hun dierengeest, zijn net leugendetectors en houden er ook zeker niet van als mensen hun bedriegen. Actief in de nacht zijn ze, net als hun dier. Net als jij, diegene die de vinder van de Waarheid is. Diegene die anderen motiveert net wijze woorden.

De zalm (0 x uitgekomen)

Terug naar de bron

Het is de kring van leven waarin de dood nog even onvermijdelijk is. Want de zalm gaat dood waar hij is geboren en brengt er weer leven. Hoe verweg deze vis ook is, hij weet de weg terug naar waar het allemaal begon. Ze zwemmen standvastig en vastbesloten door, overwinnen tegenstroom en rotsen. Met duizend anderen, zij aan zij. Een legende vertelt het verhaal dat zalmen eerst mensen waren met in hun hart het verlangen naar hun visbestaan. Ze keerden terug naar het water, waar ze werden gevangen. Slechts hun ruggengraat belandde weer terug in het water, zodat de geest hem kon vinden en de cirkel weer kon beginnen.
Je zal misschien iets wat teleurgesteld zijn met dit dier, maar weet wel dat hij een van de sterkste is. Uitputting kent hij niet en opgeven staat niet in zijn woordenboek, evenals die van jou. Het helpen zit in je aard, wetend dat terugkeren naar de bron nodig is om dingen achter je te laten.

De zeehond (2 x uitgekomen)

Een soepele levenshouding

Een druppel water bevat de hele zee, is een oud gezegde. Als individu denken wij dat we de Oceaan zijn, niet de druppel. De zeehond denkt ook zo, die leeft al sinds zijn begin der dagen in het water. Ze zouden ontstaan zijn uit de vingers van de Godin Sedna, de Godin van de ijszee. Ze zijn soepel, passen zich makkelijk aan. Veranderingen deren hun niet zo erg als ze met ons doen. Het is niet de wil naar zekerheid dat hem leidt, maar de kracht van mysterie. Dit dier kent alle geheimen van de zee en beschermt ze zolang het nodig is voor de nieuwsgierige onder ons.
Dromen nastreven is wat jij doet. Maar dromen hoeven geen dromen te zijn, eerder werkelijkheid, als je het geduld ervoor hebt. En dat heb je.

De pauw (0 x uitgekomen)

Ogen van mededogen

Meester van de ogen, omdat zijn verenpak zoveel ogen bevat die niks ontgaan. Als een kleurrijke waaier staat het dan in volle lengte uit, het trekt duizenden bezoekers. Ook staat deze vogel symbool voor het vernietigen van het ego dat de mens maakt zoals die nu is. Een pauwenoog staat voor het nog onopende derde oog en met behulp van zo'n veer zal dit oog openen. Dit oog vernietigt de illusie die rond hangt als mist over de Aarde en brengt daarvoor in de plaats de Waarheid, die onvermijdbaar is. Paars zijn de meeste veren, wat staat voor magie en mysteries. Die zullen gauw ontdekt worden wanneer het derde oog geopend wordt.
Met de pauw die meeloopt op het pad, wordt dat gevuld met kennis over het leven, hetgene dat jij met liefde deelt. Liefde voor alles wat leeft zal groter worden met elke stap die je zet.

De kraanvogel (0 x uitgekomen)

Sereniteit tijdens veranderingen

Met hun lange poten dansen ze de meest elegante dans die onze ogen mogen aanschouwen. Ze draaien, huppelen, buigen en springen samen totdat ze aan het einde veer aan veer staan. Vele vecht technieken zijn afkomstig van dit balletstuk, alleen dan dodelijk opgevoerd. Zijn stijl is evenwichtig en beheerst, precisie is wat hem leidt. Maar stilte is wat deze vogel omringd. De kunst van het stilstaan, wachtend bij het meer op een kikker, als een standbeeld. Anderen keren vliegen ze wel duizenden kilometers ver, en dan zijn ze het toonbeeld van zelfvertrouwen. Met hun lange nekken ver uitgerekt en hun ogen gericht naar voren, daar waar hun doel is die ze zullen nastreven tot het einde.
Het is zo dat, welke vogel dan ook, staat voor vrijheid, want ze hebben vleugels die hun dat geven. Dit houdt niet in dat jij dat niet kent, echter deze vogel zal je dat met liefde geven. Hij weet dat als je iets neemt, je het ook terug moet geven. Evenals jij heeft deze vogel alles onder controle door biet te overhaast te werken.

De tijger (3 x uitgekomen)

Wacht zijn tijd af

Een helder licht, wordt dit machtige dier genoemd. Brandt in tijden van duisternis om de paden der overwinning te verlichten om ze zo goed zichtbaar te maken voor diegene die ze nodig hebben. Hij is ook wel de koning van de jungle, door zijn enorme gewicht van 270 kg en zijn lengte van 3,5 meter. Grote dieren, zoals krokodillen en neushoorns, doodt hij met zijn scherpe klauwen en geduld. Toeslaan doet dit dier pas als de tijd rijp is. En hierdoor staat hij onder andere symbool voor fysieke kracht en onbevreesdheid. Naast aanvallen zal dit dier je ook beschermen, onzichtbaar voor diegene die hem niet willen zien, zichtbaar voor diegene die hem nodig hebben.
Het gevaar zit in een klein hoekje en dat weet jij even goed als de tijger. Je bent alert, maar niet zo erg dat het leidt tot onbetrouwbaarheid dat overal zichtbaar in is. Daarnaast weet je wanneer het beter is om je even onzichtbaar te maken en je licht wat flauwer te laten schijnen. Nog wel zo dat de duisternis niet overwint.

De nijlpaard (0 x uitgekomen)

Moddermagie

Ons Lichaam bevat een groot aantal water en dat reinigt negativiteit. Aarde is waar wij op leven, nodig hebben om niet dood te gaan. Er ontstaat modder als je dat met elkaar mengt, het mengsel om verstoord evenwicht diep van binnen te genezen. De nijlpaard weet dat, vandaar dat hij altijd in evenwicht is. Hij zinkt dan wel naar de bodem door het gewicht, maar zwemt even snel weer naar boven om aden te halen. Modder werkt bij hun als zonnebrand bij ons, het beschermt hem tegen de brandende zon in het gebied. Ondersteuning, kracht en bescherming is wat modder hem geeft. De energie van dit dier is dan ook zo standvastig als de aarde en zo flexibel als het water. Het leert je verwarring in je voordeel te gebruiken en niet voorspelbaar te worden. Schijn bedriegt, ligt als een deken om hem heen, lomp lijkt hij, maar hij rent sneller dan een mens.
Het is onvoorspelbaarheid dat jouw deken is die je soms afdoet. De ene keer is agressiviteit dat het Hart vult, dan weer gevoel der bescherming dat het overneemt. Voorspelbaar worden is gevaarlijk en die kennis is diep in je hoofd opgeslagen.

De haas (2 x uitgekomen)

Gespitste oren

Niet alleen wolven staan in contact met de maan, maar ook de haas voelt zich erdoor aangetrokken. Paaseieren worden verstopt in het voorjaar, wanneer er weer nieuw leven wordt gegeven aan de Aarde. Ze staan symbool voor vernieuwing van het leven. Net als de paashaas heeft dit dier lange oren die de geluiden van de schepping weten en hebben opgevangen. Geen enkel geluid heeft geen betekenis, de haas weer van elk geluid het verhaal erachter. Wanneer zijn trechtervormige oren een geluid van gevaar opvangen, gaat hij er 'als een haas' vandoor. Ze zetten roofdieren op het verkeerde spoor door dezelfde rechte weg zowel heen als terug te nemen zodat zijn sporen door elkaar lopen. Ondertussen neemt hij wat verre sprongen heen en weer.
Niet elk pad hoeft gebruikt te worden, ze zijn verschillend, afgestemd op hetgene waaraan je behoefte hebt. Jij weet wat je nodig hebt en anderen ervan weg te houden. Snel plannen verzinnen is een van jouw beste eigenschappen, waarvan de meeste terug gaan naar de basis. Soms is de oplossing dichterbij'er dan iedereen denkt.

De octopus (2 x uitgekomen)

Zelfredzaamheid

Acht tentakels heeft het monster van de diepte, het getal dat staat voor de dood en reïncarnatie, maar ook voor evenwicht, rechtvaardigheid en vervulling. Ze komen voor in verhalen waarin ze schepen de diepte in sleuren, om zo nooit meer terug te vinden. Maar dit dier symboliseert niet de verdrinkingsdood. Echter is het symbool voor het centrum van de scheppingsvloed. Het gaat op in de achtergrond door van kleur te veranderen, onzichtbaar voor de nieuwsgierige ogen van anderen. Mensen zien ze als monsters, diegene die vriendschap met ze hebben gesloten zijn sneller van begrip dat dier echter zeer intelligent is. Hij vermindert stress en zo krijgt diegene de zin van het leven weer terug. Multitasking is wat de octopus doet met zijn tentakels van rechtvaardigheid.
In de schijnwerpers staan is niks voor jou, je gaat het liefst op in de achtergrond. Je kan erg goed met moeilijke situaties omgaan omdat stress jou niet raakt. Een octopus is de beer van de rotsen, met een masker op van geheimen krachten.

De duif (0 x uitgekomen)

De geheimen van astraal reizen

Drager van licht met de zonnestralen om zich heen en in zijn snavel de hoopgevende groene olijftak die liet zien dat de vloed voorbij was, zo is het beeld van de witte duif. Wit staat voor zuiverheid, dat wat de negatieve energie weg houdt en positieve energie terug brengt in ons lichaam. Openers van de poort die ervoor zorgt dat we op twee plekken tegelijk kunnen zijn, zijn duiven. Dit is astraal reizen, het open van de hartchakra om zo buiten het fysieke lichaam te reizen, mee te vliegen met de duiven. Hiervoor is wel een kaart nodig, mentaal en duidelijk, maar niet te duidelijk, want niet alle mysteries moeten ontrafelt worden. Ze dienen dan ook nog als boodschappers, postduiven.
Jij bent zoals de duif diegene die weet wat er op afstand gebeurd. Het is slechts dromen wanneer we wakker zijn om zo te weten wat erin de echte wereld gebeurd. De cyclus van leven, dood en wedergeboorte.

De gazelle (1 x uitgekomen)

Een zwijgend lied

Machtig stralende god is de betekenis van dit woord. Ze zijn sierlijk, maar ook vluchtig, zo snel als de wind, alleen dan met gekrulde hoorns. Zij zijn stil, even stil als de zon die omhoog kruipt op de savanne, en toch communiceren ze. Wij hebben allemaal een lied, het levenslied, dat ons geneest. Dit dier helpt het met het spelen ervan om zo te helpen met genezen. Er zijn valse noten, slechte herinneringen die we willen vergeten, niet wetend dat dat de persoon maakt. Paden waarop we het liefst al waren omgekeerd, keuzes die we terug willen draaien. Dit dier helpt die slechte noten om te zetten in een deel van het lied. Hoewel ze wegrennen als ze al een gevaarlijke geur oppikken met hun gevoelige neus, wegrennen voor de keuzes doen ze niet. Ze accepteren de fouten dingen die ze hebben gedaan in het verleden, ze laten het hun toekomst niet verpesten.
Jij luistert naar iemand anders, geduldig, wachtend totdat diegene om jouw raad vraagt, die je zal geven. Bewegelijk ben jij, zet anderen mensen door te zigzaggen op een pad die ze zonder jou niet hadden ontdekt.

De honingbij (0 x uitgekomen)

De schoonheid van werk

Liefde voor zijn werk, dat is wat zijn hart vult. Het is de missie van de ziel om te groeien, sterker te worden en terug te keren naar het honingzoete overvloed. Ze vertegenwoordigen de zoetheid van het leven, hard werken en de vreugde ervan. Ze zijn een van de belangrijkste dieren op Aarde omdat ze bestuiven. Een derde van ons voedsel ontstaat door hun harde werken, met maar heel soms een pauze. Bijen vliegen rond, gaan van bloem tot bloem, zoemend en geduldig. Er gaat niks overhaast, want dan raffel je dingen af, wat niet goed is. Het gaat niet alleen om het eindresultaat, de stappen die je neemt ernaar zijn even belangrijk.
Jij zal ook zeker weten wat hard werken is, evenals wanneer er een pauze nodig is. Het is de zoetheid van het leven dat er elke keer voor zorgt dat geen enkele dag hetzelfde is. Elke keer staan er nieuwe taken te wachten die je net open armen ontvangt om er later trots op te zijn.

De walvis (2 x uitgekomen)

Krachtliederen

In de diepe oceaan is het geluid te horen van een zingende walvis. Het lied is vol oeroude kracht die nog onontdekt is voor mensen, maar bruikbaar voor de zinger zelf. Het is de uiting van blijdschap, van dankbaarheid dat hij ook een deel mag zijn van de natuur en haar wonderbaarlijke ontembare schoonheden die een mysterie zijn voor ons. Hij drijft op het water, hetgene dat het belangrijkste is om te leven, evenals op de kosmos van het onderbewuste. De golven gaan langzaam, sommige verdiepingen hoog, anderen kleiner. Maar de schoonheid is evenveel, grote doet er niet aan toe, net als waar ze vandaan komen of heen gaan. De walvis is de hoeder van de zee, diegene die niet temt. Hij is diegene die er één mee wordt om zo de Oceaan beyer te begrijpen.
Het één worden met de wonderen van Moeder Aarde is voor de meeste in deze tijd erg moeilijk. Toch lijkt het voor jou niet te gelden. De taak is om de Aarde te beschermen tegen opkomende duistere krachten en die taak is ook de jouwe. De gevoeligheid van poëzie, schrijven en communiceren gaat je makkelijk af. Zo makkelijk als je laten meevoeren op de golven.

De vos (0 x uitgekomen)

De onconventionele denker

Creatiever en anders denken, day is wat de vos doet. Soms helpt het, anderen keren niet, maar dat houdt niet in dat hij dat zal veranderen. Hij is het dier dat in vele verhalen listig de goedgelovige bedriegt, de slechterik, de kippen dief. Echter creëert hij illusies en verandert van gedaante om de personen op zijn pad lessen te leren om daarna opnieuw te verschijnen als de lessen nog steeds niet doordringen. Net zolang totdat ze dat wel doen. Eenzaam zal hij dat geven, want in groepen is die niet graag. De eenzame jager, is ook dan een van zijn vele namen dat de bomen fluisteren als hij in aantocht is. Geruisloos en stil, niet blaffend en grommend. Stilte is zijn sleutel tot succes. Evenveel vallen zetten voor diegene die naar beneden gehaald moeten worden omdat trots hun zicht vertroebelt of wanneer jachthonden hem achterna zitten, dat zal hij doen.
Het is zo sluw als een vos. Lettend op wat mensen doen, dat doe jij, en niet op wat mensen zeggen. Woorden liegen, daden niet. Plus het snelle inzicht wanneer de leugen doorziet wordt door jouw ogen. Het is de kunst van sporen wissen als er gevaar in aantocht komt, en niet het recht in de ogen te kijken. Sommige dingen zijn te machtig om te verslaan, en dat weet jij evengoed als dit dier.

De zwaan (0 x uitgekomen)

Verheven kennis

Het sterrenbeeld Cygnus, wat zwaan in het Latijns betekent, vliegt met gespreide vleugels langs de Melkweg. De veren zijn gevuld met sterren, die met elke krachtig, maar sierlijke, slag meer en meer worden, totdat de hemel een sterrenveld is. Dit sierlijke koninklijke dier symboliseert de zon, het ziel en het verre reizen. In het water is ze in haar element, want de zwaan in de vrouwelijke energie in ons allemaal. Echter op het land drupt de sierlijkheid van haar veren af, zoals water. Dan waggelt ze, net als haar familie de gans en de eend, onhandig en lomp. Ze bezit de kennis van het leven, van het op je gemak voelen en de creativiteit die door haar naar buiten komt. Witte zwanen zijn het symbool voor zuiverheid, onafhankelijkheid en zelftransformatie en de zwarte voor de vrijheid van het onderzoeken. De drang om alles te weten, is wat de mens leidt, terwijl de zwaan mee zwemt ermee en stopt wanneer de stroming te hevig is.
In de meeste situaties weet je al instinctief al wat je moet doen. Ook jouw sociale vaardigheden zijn groot en opmerkzaam, want de zwaan is daar automatisch mee geboren.

Het hert (0 x uitgekomen)

De spirituele boodschapper

Dans met een gewei op het hoofd om zo de hemel aan te raken zonder te vliegen. Laat de hoeven van het hert klakken op de grond om zo het lied te vormen. Want de geest van dit dier wordt niet gehinderd door tijd en ruimte, afstand evenmin. Het is de dans van het hert, de boodschapper uit verschillende dimensies die zijn kennis graag doorgeeft aan hen die er iets goeds mee doen. Hoewel deze dieren alleen blauw en geel kan onderscheiden, horen zij de stemmen van de wezens zonder lichaam. Ze zijn er niet bang voor, want het goede is wat ze vragen en krijgen. Hij vlucht voor gevaar en nare situaties, niet omdat die laf is, maar weet dat vechten geen nut heeft. Hun gewei is de antennes voor de boodschappen die zij krijgen te horen.
Wanneer dit verschijnt in beeld, zal het zijn dat je kalm van aard bent, evenals rustig en vriendelijk. Je praat het liever uit dan vechten, maar als het echt te erg is, ben je er klaar voor om het uit te vechten. Het gewei dient niet alleen voor antenne.

De reuzenpanda (8 x uitgekomen)

Creatief plezier maken

Zwart en wit zijn de tekeningen op zijn vacht, net als yin en yang. Hij symboliseert dan ook zowel het mannelijke, moedig, als het vrouwelijke, beschermend, in ons. Ze eten bamboe, dat symbool staat voor een lang leven en geluk. Dat is dan ook wat ze aan ons geven qua energie, de energie van geluk. Ze kunnen actief zijn, nieuwsgierig gaan ze dan op onderzoek uit naar wat er leeft in hun omgeving. Hij zal klimmen in bomen, experimenteren met van alles, huppelen, dansen door licht en schaduw. Als ze vallen, staan ze even gauw weer op en gaan vrolijk verder, zonder terug te denken aan die val van daarstraks. Hij is een evenwicht, niet te druk, maar ook niet te rustig om lui genoemd te worden. Net als yin en yang. Hij zal elke dag plezier maken, met eerlijkheid en gevoeligheid.
Zo ook bij jou. Het zal de één wat meer moeite kosten dan de ander om elke dag als verschillend te ervaren. Je maakt plezier, lacht, staat op en bent creatief genoeg. Het is geen tijd hebben bij jou, maar tijd maken. Tijd maken om van elke dag een avontuur te maken.

De koe (0 x uitgekomen)

Een landelijk paradijs

Zij staat symbool voor de maan en de sterren die verschijnen als de zon sterft en de nacht valt over het gebied. De hoorns die gebogen zijn, staan voor de maan, de overvloed aan melk voor de sterren. Zijzelf vertegenwoordigt liefdadigheid en het geven, de vrouwelijke energie, want het is een yindier. Wat jij vraagt zal ze geven, alleen als het goed gebruikt wordt en weinig zal ze ervoor terug vragen, waardoor ze ons mensen de kracht leert van vriendelijkheid en de zuiverheid van ons ziel. Ze zijn heilig in India, schenken duidelijkheid in chaotische tijden en innerlijke vrede. Er is oorlog in ons allemaal, vechtend tussen het Goede en het Kwade, de drang om anders te zijn, met de angst van niet geaccepteerd worden wanneer je dat bent. De koe leert dat vrede belangrijk is, want vechten put uit, waardoor het verspilde energie zal zijn.
Houden van jezelf, doe je, maar ook van anderen zodat het in evenwicht is. Je bent sterk, standvastig en een gulle gever. En als de koeienbel luidt, is het tijd om de wapens neer te leggen en vrede te sluiten.

De dondervogel (1 x uitgekomen)

De reizende ziel

Zie de pas afgeschoten pijl als de bliksem die deze vogel veroorzaakt. Zie de boog als de hemel waarin de bliksem te zien is. Dit dier is slechts een mythe, een zwarte grote vogel met de ogen waarin de bliksem te zien was. Zwart is de kleur van overwinning, en zwart zijn de wolken als er regen op komst is. Zijn thuis is op de top van de wereld in de hoge hemel, waarop hij de wonderen van de Aarde van zo hoog kan aanschouwen. Regenmaker en donderarend zijn slechts twee namen waar dit mythische dier naar luistert. Wanneer er iemand liegt, wat hem erg boos maakt, zal de bliksem de aarde treffen en de donder weergalmen door de vlakte. Zijn vleugels zal hij uitrekken om zo de duisternis te laten vallen, de zonnestralen er niet meer door te laten.
Hoewel dit allemaal grote daden zijn, is geluk dat deze vogel verspreidt. Net als jij. Je haat het als mensen liegen of tegen de draad in zijn zonder een goede reden. Anderen kunnen maar beyer uit de buurt blijven als je boos bent, donder klinkt nou eenmaal hard en bliksem laat dingen in as op gaan.

De ooievaar (0 x uitgekomen)

Nieuw leven

Sleutelhouder van het karakter van elk levend wezen, dat is de taak van de ooievaar. Verstopt zit die sleutel in het diepe nest waar ze elk jaar trouw naar terug keren. Dit kan een van de reden zijn dat dit dier symbool staat voor vruchtbaarheid en de hoop van zege en voorspoed. In vele verhalen brengt dit dier in een wit laken baby's rond, de brenger van nieuw leven. Dit aanschouwt hij als zijn taak die hij met weinig energie doet, want door zijn enorme spanwijdte kost vliegen heem haast geen energie. Iedereen hoopte dat deze dieren een nest op hun dak maakte, zodat het geluk boven hun zat. Hij zal trouw zijn aan familie en vrienden, net als jij bent. Hij zal een nieuw leven brengen, met nieuwe kansen en een frisse start. Soms is het beter dingen achter te laten, aan het verleden kan je niks veranderen. Dit weet jij goed. Uitbundigheid omringt jou als de witte deken die nieuw leven symboliseert en de ooievaar brengt.

De kolibrie (0 x uitgekomen)

De zoetheid van het leven

Een deel van de zon die neerdaalde op Aarde om de liefde van een vrouw te zoeken, zo luidt een beschrijving uit een legende over deze kleine, maar snelle vogel. Eeuw na eeuw dient het al als liefdesmedicijn, de kleine veren aan een ketting met als hanger de snavel. De mensen wachtte toen geduldig totdat het zelf sterf, want een stuk zon doden was gevaarlijk. Anderen mensen noemen dit beestje de doktervogel. Het zijn de enige vogels die niet alleen vooruit, maar ook achteruit kunnen vliegen en stilstaan in de lucht. De kleur rood, de kleur van moed en liefde, trekt ze erg aan. Allerlei kleuren dansen op zijn verenpak, iedere keer als de zon er op schijnt, worden er meer zichtbaar. Regenboog met vleugels, dat is een van zijn bijnamen. Een kolibrie laat zich niet gauw onderdrukken en bezoekt het licht van de zon om dat licht naar Aarde toe te brengen.
Is dit jouw uitkomst, dan ben je erg vrolijk, zoals de vele kleuren. Je houdt ervan om verre kleurrijke plekken te bezoeken. Om te vechten voor je bestaansrecht is moed nodig, en dat heb jij, aarzelen doe je niet. De kolibrie schenkt je de onuitputtelijke energie om de zoetheid van het leven te proeven.

De luipaard (0 x uitgekomen)

Onbevreesd en snel

Zijn goudgroene ogen schitteren door het licht van de ondergaande zon dat weerspiegelt wordt door het heldere water uit de zilveren poel waaruit hij drinkt. Hij straalt immense kracht en moed uit, ongrijpbaar voor de mens. Zijn aanvalstechniek is gevuld met dodelijke precisie. De sneeuwluipaard, zijn verwant die leeft in de hoge bergen, bezit de kracht om lange wandelingen te maken, onvermoeid, om de geheimen te ontdekken die verscholen gingen onder de sneeuw. Zo sierlijk beweegt hij, soepel en ontspannen. Zo koninklijk is de blik in zijn ogen. Zo slim is hij wanneer er gevaar dreigt. Dan gaat hij op in de achtergrond door zijn vlekken. Hij is al lange tijd één met de natuur.
Wanneer dit dier tot je spreekt, zal de karaktertrekken slim en snelheid jou zeker omschrijven. Je bent oplettend, wetend wanneer er stilte moet volgen na tijden van snelheid.

De eenhoorn (0 x uitgekomen)

Verfijnde schoonheid

Het mythische dier dat geboren wordt uit tederheid en liefdadigheid. Een oud gezegde luidt: 'de grootste zegen is een kudde eenhoorns'. Omschreven als witte paarden met een grote hoorn in het midden van hun hoofd die geneeskrachtige krachten heeft. Hun blauwe ogen laten het eeuwig brandende vuur des levens zien. Drakenpaard, zo wordt hij ook wel genoemd, omdat dit dier soms ook werd afgebeeld met een Chinese draak, want de eenhoorn is een belangrijk mythisch wezen daar. Hij zal wijsheid brengen en een welvarend leven zonder leugens en problemen. Ook zal een zicht opvangen van dit dier het derde oog open, waardoor de wereld achter de echte te zien was.
Verfijnde schoonheid is wat men ziet je in jou, dat kan zowel van uiterlijk als innerlijk gaan. Dit dier heeft een zuiver hart, zo zuiver als zijn witte vacht. Net als jouw hart.

De dolfijn (1 x uitgekomen)

Lessen in vreugde

Goddelijke en bovennatuurlijk krachten, daarmee wordt dit dier mee in teken gebracht. Vroeger rouwde mensen in sommige gebieden als er een gestrand was, alsof het één van hen was. Hij werd begraven en er werd een speciaal lied gezongen. Intelligent licht schijnt er in de ogen van dit dier, want dat is die zeker. Wijsheid houdt hij verborgen. Ze verkeren in gezelschap van hun soortgenoten, lange banden met elkaar zijn er eerst geweest. Mensen hebben ook al lang een band met dolfijnen, dat bewijzen vele standbeelden. Bewakers van de zee-geheimen zijn ze, hun geest mee golvend op de blauwe glinsterende golven. Dolfijnen hebben plezier in alles, lachen en maken vrolijke geluidjes. Daarom is het de gelukkigste totemdier dat het is.
Jij bent als de dolfijn, vrolijk en wijs, intelligent en meevoerend. Het is het rondstrooien van liefde, zaadjes van hoop die bloemen worden van geluk

Statistieken

Statistieken

Reageer (2)

  • Ally22

    Walvis fantastisch! (rijmt)(cool)

    1 jaar geleden
  • Megaeraaa

    Wolf
    Helemaal!!!

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?