Naar welke toverschool ga jij? (Harry Potter)

Wat niet iedereen weet is dat er meer toverscholen bestaan dan alleen Beauxbatons, Hogwarts en Durmstrang.
Ontdek in deze quiz welke school perfect voor je is.

Mogelijke uitkomsten

Mahoutokoro (32 x uitgekomen)

Deze Japanse school heeft het minste leerlingen van de 11 toverscholen en begint aan de leeftijd van 7 jaar. De studenten vliegen elke dag naar huis op de rug van gigantische stormvogels. Het mooie paleis van Mahoutokoro is gemaakt van schapenvlees-vet en staat op het bovenste punt van het vulkanisch eiland Minami Iwo Jima.

Wanneer je aankomt krijg je een betoverd gewaad die met je meegroeit en die van kleur veranderd. In het begin roze en als je de hoogste cijfers hebt gehaald in elk vak word het goud. Als de gewaden wit, wil dat zeggen dat de student de Japanse tovercode verraden.

Mahoutokoro's reputatie is niet alleen zo goed door zijn indrukwekkende academische dapperheid, maar ook door haar uitmuntendheid in Zwerkbal, ieder lid van het Japanse Zwerkbal team en de huidige Champion's League winnaars (de Toyohashi Tengu) kenmerken hun dapperheid aan de slopende opleiding die ze op Mahoutokoro kregen, waar ze over een soms woelige zee in stormachtige omstandigheden oefenen.

Uagadou (5 x uitgekomen)

Uagadou is een Afrikaanse toverschool die een grote internationale reputatie heeft. Het is de grootste van alle toverscholen en verwelkomt studenten uit heel het enorme continent. Het enige adres ooit gegeven is 'Bergen van de maan'. Veel (sommigen zouden zeggen alle) magie is ontstaan in Afrika, en Uagadou-afgestudeerden zijn vooral goed in de astronomie, alchemie en zelf-transfiguratie.
De toverstok is een Europese uitvinding, maar Afrikaanse heksen en tovenaars toveren zonder: gewoon door met je vinger te wijzen of via handgebaren.

Castelobruxo (14 x uitgekomen)

De Braziliaanse school voor magie, waar studenten uit heel Zuid-Amerika welkom zijn, is verborgen diep in het regenwoud. Het fabelachtige kasteel lijkt, voor dreuzels, te zijn gemaakt van een ruïne (een truc geleerd van Zweinstein). Castelobruxo is een imposant vierkant bouwwerk van gouden rotsen, vaak vergeleken met een tempel. Alles wordt beschermd door de Caipora, kleine en harige geest-wezens die buitengewoon ondeugend en lastig zijn, en die de studenten en de wezens die in het bos leven moeten beschermen.

Castelobruxo's studenten dragen helder groene gewaden en zijn gevorderd in zowel kruidenkunde en verzorging van fabeldieren. De school biedt zeer populaire uitwisselingsprogramma's voor Europese studenten. Castelobruxo heeft een aantal beroemde ex-studenten, met inbegrip van een van's werelds meest beroemde toverdrank-meester Libatius Bernagie (auteur van, onder andere, geavanceerde Potion-Making, Aziatische anti-gif en heeft zelfs een feest in een fles!) en João Coelho, kapitein van het wereldberoemde Zwerkbal team de Tarapoto.

Beauxbatons (21 x uitgekomen)

Dit prachtige kasteel, omringd door adembenemende tuinen en gazons ligt ergens in de Pyreneeën. Beauxbatons Academy heeft een overwicht aan Franse studenten, hoewel de Spaansen, Portugezen, Nederlanders, Luxemburgers en Belgen er ook in grote aantallen wonen.
Beauxbatons heeft altijd genoten van een hartelijke relatie met Zweinstein, al is er een gezonde rivaliteit in internationale wedstrijden zoals het Triwizard-toernooi.
Naast de Flamels zijn beroemde ex-studenten van Beauxbatons Luc Millefeuille, de beruchte gebak-maker en Dreuzel-gifmenger, en Fleur Delacour, die vocht in de wereldberoemde slag van Zweinstein en kreeg medailles van moed van zowel de Franse en de Britse ministeries van magie. Directrice Olympe Maxime is briliant, elegant en inspirerend.

Durmstrang (21 x uitgekomen)

Durmstrang had ooit de donkerste reputatie van alle elf toverscholen, maar dit was nooit volledig verdiend. Het is waar dat Durmstrang maar twee keer in haar geschiedenis is gedaald onder de leiding van een vrouw met snode bedoelingen en dat er 1 beruchte ex-leerling is.

Een donkere periode in de geschiedenis van Durmstrang kwam met het schoolhoofd Igor Karkaroff, een ex-Death Eater die na de terugkeer van Lord Voldemort gevlucht is, bang voor zijn woede. Karkaroff was een onfatsoenlijke en egoïstische man die een cultuur van angst en intimidatie bij de studenten aanmoedigde.

De ex-leerling die meer dan eender wie schade maakte aan de reputatie van de school is Gellert Grindelwald, een van de meest gevaarlijke tovenaars van de twintigste eeuw. Echter, in de afgelopen jaren heeft de school internationale beroemdheden, als internationale Zwerkbal ster Viktor Krum, geproduceerd.

Hogwarts (49 x uitgekomen)

Hogwarts is gelegen in de Schotse Hooglanden en accepteert studenten uit heel het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Voor dreuzels ziet het eruit als een oud verlaten kasteel. Hogwarts wordt beschouwd als 1 van de mooiste magische instellingen in de toverwereld. Het schoolmotto is Draco Dormiens Nunquam Titllandus, die vertaald uit het Latijn betekent: "Kietel nooit een slapende draak"

Statistieken

Statistieken

Reageer (12)

  • snowrain

    Leuk!!!

    8 jaar geleden
  • QWERTYUIOP00

    Hogwarts, Dumstrang lijkt me ook wel leuk. ^^

    8 jaar geleden
  • dobbythefreeelf

    Hogwarts!

    8 jaar geleden
  • lisareal

    Beauxbatons :D

    8 jaar geleden
  • Ristridin

    mahoutokoro. NEE! ik had heel wat anders ingevuld, ik mij lijkt mahoutokoro echt stom. Jammer. Maar wel superleuke quiz! +kudo

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?