Ben jij links- of rechtshandig?

Vraag jij je af of je wel helemaal links- of rechtshandig bent? Bijna niemand is volledig links- of rechtshandig. Zo kun je bijvoorbeeld met rechts schrijven en absoluut niet met links, terwijl je wel met links wel weer een bal vangt. Doe de test en kom erachter welke voorkeurshand jij hebt!

Mogelijke uitkomsten

Rechtshandig (552 x uitgekomen)

Jij bent rechtshandig. Dit kan betekenen dat je voor 100% rechtshandig bent, maar het zou ook kunnen dat je maar voor 65% rechtshandig bent, en toch nog veel met links doet, zoals bijvoorbeeld schrijven, maar dit hoeft natuurlijk niet. ongeveer 83% van de wereldbevolking is rechtshandig.

Linkshandig (247 x uitgekomen)

Jij bent linkshandig. Dat kan 100% zijn, maar het kan ook zijn dat je maar voor 65% linkshandig bent. Ongeveer 15% van de wereldbevolking is linkshandig, dus dat is best wel speciaal! Ook al ben je rechts met schrijven en denk je nu hier klopt helemaal niets van; als je met rechts schrijft, kun je evengoed linkshandig zijn, dat ligt aan de manier waarop jouw hersenen zich hebben ontwikkeld.

Ambidexter (96 x uitgekomen)

Jij bent een ambidexter. Dit houdt in dat je zowel links- als rechtshandig bent. Jij zou dus in principe met je andere hand kunnen schrijven dan waar je nu mee schrijft. Ambidexter zijn komt maar weinig voor, zo'n 2 procent van alle mensen is het. Jij bent dus niet alleen handig met allebei je handen, maar ook nog eens erg uniek!

Statistieken

Statistieken

Reageer (16)

  • Jeannekeb

    Klopt niet helemaal. Ben linkshandig maar uitslag is rechtshandig. Ik knip, snijd en voetbal met rechts. Schrijf en tennis met links.

    1 jaar geleden
  • itsmajbear

    Rechtshandig. Klopt!

    4 jaar geleden
  • NiareNero

    Met boogschieten is er ook een soort linkshandig en rechtshandig alleen dit heeft met je ogen te maken, daar ben ik dan linksoogig hoewel ik verder helemaal rechts ben :Y)

    7 jaar geleden
  • Fennec

    Rechts, ambidextreus geboren. Rechts is aangeleerd als voorkeurshand

    7 jaar geleden
  • DJJeffrey

    Klopt niet, hij zei links, maar ik doe alles met rechts. Mischien kan ik wel iets met links, maar dat doe ik nooit en ben er niet goed in.:)

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?