Van welk land ben jij BAAS?

Het oppervlak van de gehele Aarde is ongeveer 510 miljoen km². Daarvan beslaat het vastelandgedeelte ongeveer 29%, oftewel ongeveer 150 miljoen km²
en op die 150 miljoen km² zijn er ook landen. Er zijn 196 internationaal erkende onafhankelijke staten. Dat zijn de 193 leden van de Verenigde Naties plus Palestina en Vaticaanstad, die beide een waarnemersstatus hebben bij de VN, en Kosovo. Al deze staten worden door een meerderheid van de landen van de Verenigde Naties erkend als onafhankelijk.

Mogelijke uitkomsten

De Verenigde Staten van Amerika (12 x uitgekomen)

Donald John Trump (New York, 14 juni 1946) is sinds 20 januari 2017 de 45e president van de Verenigde Staten. Trump behoort tot de Republikeinse Partij. Van beroep is hij ondernemer.

Trump is de zoon van Fred Trump, een vastgoedontwikkelaar uit New York. Toen Donald Trump naar de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania ging, werkte hij voor het bedrijf van zijn vader en grootmoeder, Elizabeth Trump & Son, de voorloper van The Trump Organization, en in 1968 sloot hij zich officieel bij zijn vaders bedrijf aan. Hij kreeg de zeggenschap over het bedrijf in 1971 en veranderde de naam in The Trump Organization. Hij bleef hierna een grote mediapersoonlijkheid in de Verenigde Staten. Hij was de directeur en voorzitter van The Trump Organization en de oprichter van Trump Entertainment Resorts. Hij verwierf veel bekendheid vanwege zijn promotie-inspanningen, carrière, verschijningen in de media en boeken. Hij was de presentator van The Apprentice, een Amerikaans televisieprogramma op NBC.

Op 16 juni 2015 stelde Trump zich officieel kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2016 als Republikein. Het eerste stadium van zijn campagne bracht hem veel populariteit, tot verontrusting van de leiders van de Republikeinse Partij. Vanaf eind juli 2015 stond hij bovenaan in de peilingen voor de Republikeinse nominatie en sinds juli 2016 was hij de presidentskandidaat voor de Republikeinse Partij. Op 8 november 2016 won hij de presidentsverkiezingen en werd hij president-elect van de Verenigde Staten. Op 6 januari 2017 werd hij bevestigd als president door het Amerikaans Congres. Op 20 januari werd hij beëdigd als president.

Noord-Korea (3 x uitgekomen)

Kim Jong-un (Koreaans: 김정은) (Pyongyang, 8 januari 1983/1984 ) is een Noord-Koreaans politicus en militair. Hij is de jongste zoon en opvolger van dictator Kim Jong-il als voorzitter van de Nationale Defensiecommissie van de Democratische Volksrepubliek Korea. Door de Koreaanse Arbeiderspartij wordt hij ook wel de Briljante Kameraad en de Geweldige Leider genoemd.

Wat er over Kim Jong-un aan informatie naar buiten wordt gebracht, is met veel onzekerheid en geruchten omgeven. Vermoedelijk omdat de oudste broer Kim Jong-nam met een vals paspoort naar Japan reisde voor een bezoek aan Tokyo Disneyland en de middelste broer Kim Jong-chul te "verwijfd" zou zijn, zou Kim Jong-il zijn jongste zoon hebben aangewezen als zijn opvolger. In juni 2009 werd aan consulaten en ambassades gevraagd hun loyaliteit aan Kim Jong-un te betuigen.

Kim Jong-un zou zijn opleiding in Gümligen bij Bern in Zwitserland aan de International School of Berne hebben genoten, waardoor hij kennis heeft van Duits, Engels en Frans. Tijdens zijn verblijf daar leerde hij ook skiën, zo wordt beweerd. Hij leefde in Zwitserland onder de schuilnaam Chol-pak.

België (8 x uitgekomen)

Filip Leopold Lodewijk Maria (Brussel, 15 april 1960) is sinds 21 juli 2013 de zevende koning der Belgen. Hij is de oudste zoon van koning Albert II en koningin Paola.

Nederland (5 x uitgekomen)

Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg (Utrecht, 27 april 1967) is sinds 30 april 2013 koning der Nederlanden. Hij is het oudste kind van prinses Beatrix der Nederlanden en prins Claus, Prins der Nederlanden, Jonkheer van Amsberg.

China (3 x uitgekomen)

Xi Jinping (spreek uit als [sjjie tsjjin phing]) (Peking, 15 juni 1953) is een Chinees politicus. Hij is sinds november 2012 Secretaris-generaal van de Communistische Partij van China.

Congo (2 x uitgekomen)

Joseph Kabila Kabange (Hewa Bora (provincie Zuid-Kivu), 4 juni 1971 is president van de Democratische Republiek Congo sinds de moord op zijn vader Laurent-Désiré Kabila in januari 2001. Hij heeft, zonder veel succes, geprobeerd een einde te maken aan de burgeroorlog in zijn land.

Na tekening van een vredesverdrag werd een interim-regering opgezet in 2003, waarin leiders van de twee rebellengroeperingen als vicepresident werden benoemd. Op 30 juli 2006 werden voor het eerst in zestig jaar democratische verkiezingen in het land georganiseerd. Na een tweede stemronde werd Joseph Kabila gekozen, die daarmee aan een nieuwe termijn begon. Ook in december 2011 werd Kabila tot winnaar van de presidentsverkiezingen uitgeroepen. In december 2016 braken onlusten uit in het land omdat Kabila nieuwe verkiezingen heeft gefrustreerd om aan de macht te blijven. De grondwet staat geen derde termijn toe.

De Filipijnen (3 x uitgekomen)

Rodrigo Duterte (Maasin, 28 maart 1945) is een Filipijns politicus en sinds 30 juni 2016 de 16e president van de Filipijnen. Duterte was van 1988 tot 1998, van 2001 tot 2010 en van 2013 tot 2016 burgemeester van Davao City, de grootste stad in het zuiden van de Filipijnen. Duterte staat bekend om zijn populistische en soms controversiële uitspraken en wordt vanwege zijn zero-tolerance-aanpak van criminelen ook wel The Punisher genoemd.

In 20 jaar tijd maakte hij van Davao City, dat voorheen bekendstond als de 'moordhoofdstad van de Filipijnen', een vreedzame stad. Hij is een voorstander van het homohuwelijk en heeft kritiek op de Rooms-Katholieke Kerk vanwege haar weerstand tegen geboortebeperking.

Rusland (4 x uitgekomen)

Vladimir Vladimirovitsj Poetin (Russisch: Владимир Владимирович Путин, (Leningrad, 7 oktober 1952) is een Russische politicus en de president van Rusland.

Argentinië (0 x uitgekomen)

Mauricio Macri (Tandil, 8 februari 1959) is sinds 10 december 2015 de 56e president van Argentinië. Daarvoor was hij acht jaar lang burgemeester van Buenos Aires.

Statistieken

Statistieken

Reageer (2)

  • Skurwiel

    Noord- Korea 😆 Hilarische quiz!
    Hahahahaha een film van erik van looy beste film!! 😂😂😂

    7 jaar geleden
  • Marisha

    Congo

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?