Wie ben jij van Star Wars?

De 7 delen van Star Wars zijn één van mijn favoriete series. Ik vind persoonlijk de gevechten en de moeilijke keuzes die de personages soms moeten maken, het leukst van de film. Wie ben jij? Test of je goed, of slecht bent. Of misschien er wel tussenin en test wie jij bent!

Mogelijke uitkomsten

Jij bent Anankin Skywalker! (153 x uitgekomen)

In de film:
De stoere Anakin Skywalker staat in zijn leven voor moeilijke beslissingen en keuzes in de films. Hij heeft bijvoorbeeld voortdurend nachtmerries over zijn moeder, en later, als Padmé (zijn vrouw) zwanger is, ook nog over Padmé's dood tijdens haar bevalling. En daarbij komt ook nog dat hij zijn dure eed aan de Jedi's niet mag verbreken.

Anakin Skywalker is nu nog goed, later, in deel 3 (The Revenge Of The Sith) wordt hij Darth Vader.

Karakter: Een groot hart, hij wil zijn leven zelfs geven om Padmé en de baby te redden. Maar later wordt hij agressiever en afstandelijker tegen de Jedi Raad en zijn meester Obi-Wan-Kenobi.

Jij bent Obi-Wan-Kenobi! (62 x uitgekomen)

(Op de foto zie je Obi-Wan-Kenobi als Jedi Knight)

In de films: De wijze en geduldige meester van de jonge Padawan (Leerling) Anankin Skywalker is Obi-Wan-Kenobi, kortweg Obi-Wan. Je ziet in de films Obi-Wans hele procedure van Padawan, tot Jedi Knight tot Jedi Master. Later, traint hij ook Luke Skywalker tot een Jedi, de zoon van Anakin.

Karakter: Geduldig en wijs, maar een trouwe landgenoot die zijn leven wil geven om het volk te beschermen. Een echte vechter dus ook.

Jij bent Darth Vader! (69 x uitgekomen)

In de films:
Dart Vader is eigenlijk de slecht versie van Jedi Anakin. Maar wanneer Anakin een gevecht had met zijn eigen meester, (Obi-Wan-Kenobi) had hij allebei zijn benen verloren en was hij hij bijna levend verbrand op het einde van het gevecht. Toen zijn nieuwe meester, de slechte Sith Darth Palpatine hem vond, verbrand en wel, kreeg hij een zwart pak en is sindsdien meer een machine dan een man. Hij krijgt ook het masker, dat eigenlijk een ademhalingsmaker is. Hij kan door dat masker gewoon ademhalen. (Vandaar zijn zware ademhaling) Hij krijgt de welbekende Darth Vader als Sith naam.

Karakter: Hij ziet er eng en gevaarlijk uit, maar hij ergens diep vanbinnen een klein beetje liefde. Hij heeft gewoon het probleem dat hij de keizer blindelings gehoorzaamd. En daardoor lijkt hij gewoon onzeker, maar hij probeerd gewoon de bevelen van zijn meester op te volgen.

Jij bent Padme! (9 x uitgekomen)

In de films: De mooie Padmé is een schoonheid, en tegelijkertijd ook een vurige rebel in zichzelf. Ze is verliefd op Anakin, al laat ze daar niks van merken in de films, pas in deel twee laat ze haar liefde zien aan Anakin. Ze is een zelfstandige meid, die goed nadenkt over haar uitspraken. Daartdoor is ze uiterst geschikt als senator van planeet Naboo. In de derde film sterft ze direct na haar bevalling van de tweeling Luke en Leia Skywalker. Deze scène wordt overigens tegelijk afgespeeld wanneer Anankin levend verbrand op de vuur-planeet Mustafar.

Karakter: Ze is mooi, denkt goed na over dingen en is erg zelfstandig. Maar vanbinnen is ze de echte vechter, en ze zal werkelijk alles doen om haar volk te beschermen. Ze is dus ook moedig.

Jij bent Luke Skywalker! (7 x uitgekomen)

In de films: Luke is de tweelingbroer van prinses Leia. Toen hij jong was, had Obi-Wan-Kenobi, nadat Padmé was gestorven, hem naar zijn peetouders gebracht. Obi-Wan wist dat het een goede familie was, zo bracht Obi-Wan hem naar die familie, op de zand-planeet Totooine. Tijdens een klein gevecht kwam hij Ben Kenobi tegen, of tenminste dat dacht hij. Blijkbaar had hij Obi-Wan-Kenobi ontmoet, de man die hem jaren geleden naar zijn peetouders bracht. Obi-Wan leerde hem hoe hij Jedi kon worden, en in de latere films beleef je al zijn avonturen, ook het spectaculaire gevecht tussen hem en zijn vader (Darth Vader) is te zien aan het einde van het 6de deel.

Karakter: Graag willend, wil wel werken, maar heeft soms een beetje aansporing nodig. Voor de rest een trouw en aardig persoon tegen iedereen. Een doorzetter!

Jij bent Leia Skywalker! (3 x uitgekomen)

In de films: Leia wordt (net zoals haar tweelingbroer Luke) bij een familie door Obi-Wan-Kenobi nadat haar moeder helaas was gestorven bij de bevalling. In haar geval werd ze bij de koninklijke bloede geplaatst, en als een prinses opgevoed. Ze heeft een enorm pittig karakter, en is een doorzetter. Ze heeft een relatie met Han Solo, een rebel die goed overweg kan met een geweer. Maar ze heeft ook een groot hart, ze is lief, maar wie haar beledigd mag uitkijken...

Karakter: Ze is pittig en een echte doorzetter. Maar ze is enorm lief en zorgzaam. Dat blijkt wel nadat ze een Wookie tegenkomt in het bos, eerst was hij bang van haar, maar daarna nam hij haar zelfs mee naar zijn schuilplaats. Lief toch?

Jij bent Darth Sidious! (Palpatine) (19 x uitgekomen)

In de films: Palpatine is een slechterik, maar dan ook echt een slechterik. Hij is sterk en goed met zijn zwart. Hij is een Sith, bij de Sith is het zo dat de meester zijn Padawan mag doden wanneer hij wil, als hij een betere en machtigere Padawan op het oog heeft. Tenzij de Padawan zijn meester zelf vermoord. Dat blijkt uit een gevecht met Count Dooku, Obi-Wan en Darth Sidious. Palpatine doet zich voor alsof hij bij de Jedi hoort, maar is eigenlijk Darth Sidious, dus dat weet Anakin niet wanneer hij het bevel krijgt tijdens een gevecht van Darth Sidious om Count Dooku (de leerling van hem dus) te doden.

Karakter: Kwaadaardig. Hij wil alleen heersen over het heelal. Hij verleid Anakin bijvoorbeeld naar de Dark Side (dus de Sith enzo) te overlopen.

Statistieken

Statistieken

Reageer (7)

  • laura_x_gaarthu

    Dank jullie wel allemaal dat jullie deze quiz hebben gedaan. Ikzelf had Anakin Skywalker als uitkomst...

    6 jaar geleden
  • finne

    Anakin brrrr hopelijk blijf ik aan de goede kant

    6 jaar geleden
  • _Dracarys_

    Obi-Wan (yeah)

    6 jaar geleden
  • SonOfGondor

    Anakin Skywalker. Wat een verrassing!

    6 jaar geleden
  • HiIson

    Anakin Skywalker (:
    Star Wars is mijn eerste grote filmliefde.

    6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?