Welk Zilverboek past het best bij jou?

Op zoek naar nieuw leesvoer? Doe deze quiz en ontdek welk boek het best bij jou past.

Mogelijke uitkomsten

Bijltijd Wolfnacht Runenkracht (18 x uitgekomen)

Probeer 'Bijltijd Wolfnacht Runenkracht', geschreven door Rick Vermunt eens!

Waar het boek over gaat:
Het zal je maar gebeuren: een schurk dwingt je een spreuk uit te spreken en het volgende moment bevind je je in de wereld der Noormannen. 'Foutje!' roept de schurk en verdwijnt. Dit overkomt de jonge taalkundige Gunnar. Angstig en onzeker met als enige vaardigheid zijn enorme talenknobbel probeert hij zich te redden in een omgeving waarin mythische wezens werkelijkheid zijn. Gunnar wil maar één ding: terug naar huis. Met de hulp van de Walkure Sigrdrífa gaat hij op zoek. Gaandeweg blijkt dat de schurk niemand minder is dan Loki, de Deugniet. De god smeedt een akelig plan.

De Bergbouwers van Metis Bidenk (3 x uitgekomen)

Probeer "De Bergbouwers van Metis Bidenk", geschreven door Olivier Sted eens!

Waar het boek over gaat:
Goed, zijn ras heeft een methode ontwikkeld waarmee ze de grond nu ook boven de oppervlakte naar hun hand kunnen zetten, maar Kay voelt zich alles behalve enthousiast. Goed, zijn ras heeft een methode ontwikkeld waarmee ze de grond nu ook boven de oppervlakte naar hun hand kunnen zetten, maar Kay voelt zich alles behalve enthousiast. Het komt door wat Dora hem onlangs vertelde. Het heeft hem meer van zijn stuk gebracht dan hij wil toegeven. Heeft hij weer, een vriendin die ontdekt dat ze een weerwolf is. Hij wist niet eens dat meisjes dit ook konden zijn. Vind je het gek dat hij zijn hoofd niet bij het bergbouwproject kan houden. Dora zelf schijnt er niet zo mee te zitten. Ze is zelfs van mening dat ze met dat hele weerwolvengedoe de mensheid een goede dienst kan bewijzen, want iemand moet eens heel dringend poolshoogte gaan nemen bij de dieren die zich rondom de stad hebben verzameld. Het dierenrijk gedraagt zich namelijk de laatste tijd zo vreemd, dat men zich toch wel een beetje zorgen begint te maken of de nu al meer dan 150 jaar durende vrede stand zal houden.

Ruiters van de nacht (14 x uitgekomen)

Probeer 'Ruiters van de nacht', geschreven door Mathias Maho eens!

Waar het boek over gaat:
Paarden hebben een magisch effect op mensen. Wanneer Esprit, de Italiaanse draver van Nick, ziek wordt, worstelt Nick met een schuldgevoel. Tegelijkertijd is hij verwikkeld in een ingewikkelde relatie. Als er dan ook nog een magiebron in hem ontwaakt, weet hij niet waar hij het zoeken moet. Als er plotseling een vreemde man Nicks pad kruist, gebeuren er de vreemdste dingen. De wereld raakt in de ban van een eeuwige Schemering. Het is aan Nick en Karel om de Relikwieën van het verleden te vinden, artefacten die sterk genoeg zijn om de Schemering tegen te gaan. Op jacht naar de verantwoordelijke voor de Schemering en Nicks verdwenen paard, is het aan hem om de harde waarheid te achterhalen over zichzelf.

Branna's offer (14 x uitgekomen)

Probeer "Branna's offer", geschreven door Gaby Raaijmakers eens!

Waar het boek over gaat:
Branna is niet gelukkig als ze wordt uitgehuwelijkt aan de Mazumundische keizerszoon Memindel. Ze kent alleen de verhalen over machtige en uiterst gevaarlijke magiërs en de krijgers zonder angst. Branna is niet gelukkig als ze wordt uitgehuwelijkt aan de Mazumundische keizerszoon Memindel. Ze kent alleen de verhalen over machtige en uiterst gevaarlijke magiërs en de krijgers zonder angst, waarmee Yo-To-Mae Tsahinar al vele buurlanden heeft veroverd. Dankzij het strenge kastenstelsel op basis van oogkleur - en onder het toeziend oog van de Goden - is het al lange tijd een groots en welvarend rijk. Hoe kan ze zich thuis voelen in een keizerrijk waar de kleur van je ogen bepaalt wie je bent? Hoe kan ze leven op een plek waar je hele leven bij geboorte al wordt vastgelegd? Hoe moet ze, naast de vele gevaren die haar prille regime als jonge keizersbruid bedreigen, ook nog een band met haar echtgenoot Memindel opbouwen, van wie ze zo verschilt?
De Mazumundische magiërs zijn evenmin blij met het huwelijk. Ze halen Séman, een jonge magiër, naar de hoofdstad om de prinses in de gaten te houden. De vraag is waar de loyaliteit van Séman uiteindelijk ligt en of zijn eigen bedoelingen met Branna wel zo zuiver zijn. Uiteindelijk zal Branna offers moeten brengen en keuzes moeten maken, in het belang van haarzelf, haar geliefden en haar volk...

Martelli (4 x uitgekomen)

Probeer "Martelli", geschreven door Danaë ten Hoedt eens!

Devine heeft een obsessie voor het raam aan de overkant. Hoewel het onbewoond zou moeten zijn, brandt er licht in het huis en ziet ze schaduwen. Devine heeft een obsessie voor het raam aan de overkant. Hoewel het onbewoond zou moeten zijn, brandt er licht in het huis en ziet ze schaduwen. Steeds geestdriftiger onderzoekt ze alles rondom het huis, totdat haar vrienden ineens de aandacht opeisen. Vooral Olivier. De relatie met Olivier, die steeds intiemer wordt, is niet wat ze ervan verwacht had. Hoe meer hij over zichzelf vertelt, hoe meer raadsels Devine heeft op te lossen, die uiteindelijk leiden tot het grootste mysterie: het huis aan de overkant. Eindelijk durft ze de inbraak te ondernemen. Op de zolderkamer doet ze een ontdekking die haar leven op zijn kop zet. Dipinto is het eerste deel van de trilogie Martelli, waarin de zestienjarige Devine betrokken raakt bij een strijd tussen een familie met een bijzondere gave en een hebzuchtige sadist.

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)

  • Schweetz

    Ruiters van de nacht. Ik heb stiekem alle uitkomsten gelezen, want moet weer wat toe gaan voegen aan mijn collectie.

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?