Welke kleur past bij jou?

als je de titel hebt gelezen weet je dat al

Mogelijke uitkomsten

rood (7 x uitgekomen)

rood is een kleur die opvalt en die word gezien als het teken van gevaar.Deze betekenis komt wellicht ook doordat bloed een rode kleur heeft, bloed wordt door mens en dier instinctief verbonden met gevaar.

blauw (18 x uitgekomen)

De kleur blauw heeft in Nederland geen sterke gevoelswaarde, hoogstens staat het voor puur of zuiver.

zwart (30 x uitgekomen)

Zwart wordt algemeen gezien als de kleur van dood en droefheid. Weduwen en weduwnaars gaan dus veelal in het zwart gekleed. Zwart is echter ook een modekleur, die feestelijkheid kan aanduiden. Sinds het laatste kwart van de twintigste eeuw wordt veel zwart gedragen met Kerstmis. Bepaalde subculturen, zoals de goths en emo`s dragen ook bij voorkeur zwarte kleding.

paars (0 x uitgekomen)

Paars heeft als rooms-Katholieke liturgische kleur een betekenis die samenhangt met boete doen en wordt gebruikt voor de advent en vasten oftewel veertigdagentijd (de tijd voor Pasen). Tegenwoordig wordt paars ook gebruikt voor begrafenissen. Licht paarse of roze kleuren staan in de tegenwoordige tijd voor vrouwelijkheid.

groen (5 x uitgekomen)

Groen geeft vooral een associatie met fris en vers, en verder met natuurlijkheid. Het is ook de kleur van de hoop en de vrede.

geel (20 x uitgekomen)

Geel is een zonnige en vrolijke kleur, als hij tenminste enigszins warm is gekleurd en wat naar het oranje neigt. Het felle koude knalgeel is echter eerder de kleur van de haat. De negatieve bijklank van geel komt ook voor in de zegswijze: zich groen en geel ergeren.

Statistieken

Statistieken

Reageer (8)

  • stuk

    zwart


    ^^

    1 decennium geleden
  • Aragorn

    zwart ^^

    1 decennium geleden
  • Gotzeus

    zwart
    is zo

    1 decennium geleden
  • PersonalEvil

    zwart :D mooi(A) men echte lievelingskleuren zijn blaow en paars :P

    1 decennium geleden
  • stoeph03rtje

    zwart.. my favourite color (A) naast paars en rood dn ^^

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?