Welk huidtype heb jij

Ieder mens heeft een ander huidtype, en de verschillen kunnen ook aan veel factoren liggen. Welk huidtype jij hebt heeft te maken met leeftijd, leefomgeving, leefwijze, hoe je je (geestelijk) voelt, jaargetijde. Je huidtype kan elk moment veranderen. En Alternative Girl vertelt je zo hoe je jou huidtype herkend!
Deze test is gemaakt voor www.alternativegirl.nl.tt en de info die voor deze test gebruikt is komt rechtstreeks van deze site!

Mogelijke uitkomsten

Vette huid (258 x uitgekomen)

Een vette huid glimt en heeft vergrootte porien. Als je last hebt van een vette huid zis er vaak sprake van puistjes en meeeters. De kans op puistjes en meeeters is bij een vette huid ook het grootst. Een vette huid trekt meer vuil aan dan andere huidtypes. Je zal er goed aan doen om je gezicht 's ochtends en 's avonds te wassen (met lauw water) en je make-up voor het slapen gaan eraf te halen. Om de huid droger te maken kun je huidreinigers met alcohol erin gebruiken (let op dat je hier wel tegen kan!) Om het glimmen van je huid te verminderen kun je een matte poeder gebruiken.
(BRON: http://www.alternativegirl.nl.tt/)

Droge huid (81 x uitgekomen)

Bij een droge huid is er sprake van een strak getrokken gevoel, en de huid voelt vaak schaal en schilferig aan. Een droge huid scheid niet genoeg olie af. Hierdoor kan er een matte kleur ontstaan, en bij hevige weersveranderingen zul je extra veel last van je huid hebben. Te veel zon, wind en koude temperaturen doen je droge huid niet goed. Als je je droge huid goed wil verzorgen kun je vochtinbrengende producten gebruiken, en je huid zo goed mogelijk proberen te beschermen tegen zon (zonnebrandcreme), wind en kou.
(BRON: http://www.alternativegirl.nl.tt/)

Gevoelige huid (0 x uitgekomen)

Een gevoelige huid is snel geirriteerd, en vaak heb je ook snel last van vlekjes, en rode plekjes op je huid. Een gevoeligehuid kan heel sterk reageren op hevige weersveranderingen. Tijdens deze weersveranderingen kun je meer last hebben van rode plekjes, en vlekken. Bij een gevoelige huid moet je opletten welke beautyproducten je gebruikt. Het is verstandig om vochtinbrengende make-up en verzorgingsproducten te zoeken, en vaak helpt het ook als je producten gebruikt die geurvrij en hypoallergeen zijn. Je doet er goed aan om je gezicht NIET te scrubben, dit veroorzaakt alleen maar extra irritaties.
(BRON: http://www.alternativegirl.nl.tt/)

Gemengde huid (144 x uitgekomen)

Een gemengde huid kent van alle huidtypes wat. De T-zone (het gebied van voorhoofd, neus en kin) is vaak vet, en de wangen zijn neutraal/normaal of aan de droge kant. Bij hevige weersveranderingen kan er sprake zijn van vlekjes, maar dat hoeft niet! Bij een gemengde huid is het verstandig om verzorgingsprosucten te zoeken die je huid vochtinbrengen maar de vette delen van je huid niet NOG vetter maken. Make-up die absorbeerd voorkomt dat je huid gaat glanzen. Op verzorgingsproducten staat vaak aangegeven voor welk huidtype het is, een gemengde huis is vrij neutraal en kan het zelfde worden beschouwd als een normale huid.
(BRON: http://www.alternativegirl.nl.tt/)

Statistieken

Statistieken

Reageer (25)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?