Dit verhaal doet mee aan SOTY.
Hoofdgenre: Sci-Fi (dystopian).
Subgenres: OP, Actie, Romantiek.
Leeftijdskeuring: 12+, Young Adult.
Verdeeld in drie delen.
Tussen de 50.000 en 150.000 woorden.
Geschreven door Parzival.




















Moskou 2193. Genetische manipulatie is aan de orde van de dag en iedereen die geld heeft, kan zich kracht, schoonheid en talent veroorloven. Door de vele technologische ontwikkelingen is Europa hechter dan ooit, maar dit verbond kent ook een schaduwzijde: om de bevolking onder de duim te houden heerst er een sterk hiërarchische samenleving, waarin de rijkeren zichzelf de meerderen voelen van wie dan ook.

Zo worden de mensen uit de armere klasse gezien als de paria’s van de maatschappij. Zij kunnen zich immers geen genetische manipulatie veroorloven. Deze klassentegenstelling loopt zelfs zo erg uit de hand dat er een groepering opstaat die vastbesloten is het ‘lagere ras’ uit te roeien. Om de mensheid te ‘zuiveren’ worden vele mannen, vrouwen en kinderen zonder pardon afgevoerd naar kampen, of zelfs ter plekke geëxecuteerd wanneer ze zich verzetten.

De twintigjarige Elsara Grey behoort tot de rijkere klasse. Ook zij is van jongs af aan genetisch gemanipuleerd om te voldoen aan de eisen die aan de hedendaagse mens gesteld worden. Wanneer haar vader wordt benoemd tot adviseur van president Morton Parcae, leider van de fascistische groepering, wordt aangenomen dat ook zij aan hun kant staat. Zodra haar vader en broer niet lang daarna omkomen tijdens een oproer in Praag, wordt Elsara aangewezen om haar vaders plek in te nemen. Omdat ze nu eenmaal geen keus heeft, neemt ze dit aanbod aan, maar wat als ze de arbeidersjongens Barastyr ontmoet die haar meetrekken in een wereld van verzet en haar het geheim van haar moeder helpen oplossen?

Hoofdstukken

Titel Nieuwste eerst Woorden Gelezen Aangepast
I Sing the Body Electric 106 159 1 decennium geleden

Reageer (1)

  • Cipriano

    De cover ziet er gaaf uit.
    En het verhaal lijkt me interessant. ik ben benieuwd!!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen