• 25-jarigen van nu moeten werken tot ze 71,5 zijn - levensverwachting stijgt




    BINNENLAND De pensioenleeftijd ligt in 2059 op 71,5 jaar. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) aan de Tweede Kamer. De hoogte van de pensioenen gaat omlaag. Dat meldt televisieprogramma Eenvandaag op zijn website.
    Doordat de AOW-leeftijd wordt gekoppeld aan de levensverwachting moeten mensen die nu 25 zijn werken tot ze 71,5 jaar oud zijn. Deze leeftijd is gebaseerd op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

    Wie in 2059 dan eindelijk op zijn 71ste met pensioen gaat, kan bovendien een fors lager inkomen tegemoetzien. Pensioendeskundige Rajish Sagoeni becijfert voor Eenvandaag dat gepensioneerden mogelijk slechts de helft van hun laatstverdiende salaris over houden. Volgens de oud-voorzitter van het Koninklijk Genootschap voor Actuarissen, gaat Weekers uit van veel te optimistische scenario's bij zijn berekening.

    De pensioenleeftijd wordt de komende jaren al in stapjes verhoogd naar 67 jaar.


    Bron: NRC.nl


    En wat zal het zijn als ik rond de 70 ben? (cat) Bah.


    "A weed is simply a flower that somebody has decided is in the wrong place." Sister Monica Joan, Call the Midwife

    Ach, hopelijk gaat het tegen die tijd wat beter met de economie en is dit niet nodig. Ik maak me nog niet echt zorgen over wat er over 50 jaar gaat gebeuren. Tussen nu en 2059 komen er nog vele regeringen, die ook veel kunnen veranderen.


    I am an idiot, I move.

    Screw you Tweede kamer!
    Ik ga dus echt niet werken tot mijn 71ste.
    Dan ga ik wel ff een revolutie ontketen!
    Nooit dat ik ga werken tot me 71ste.
    Probeer eerst die leeftijd maar eens te halen zeg.


    "There’s no such thing as miracles, only the inevitable and the accidental – and what we do. I’ve always believed that.

    Ik zie al hoe al die oudjes die banen bezetten. Of juist niet, als werkgevers jong spul willen... Dan krijgen we pas echte ouderen werkloosheid.


    Chaos is a ladder.

    Wat handig! Dan hoeven we geen mensen hier meer naartoe te halen, mogen de oude mensen de bollen gaan pellen. Die paar hernia's die het zal opleveren, maakt ook niet uit. Komt goed.


    If you don't stand for something, you'll fall for anything.

    Ik zie wel wat voor regering we over 40 jaar hebben en hoe de wetten dan zijn, ik maak me er nu in elk geval niet druk over. :)

    Sorry maar als ik hier mijn mening over ga uitten dan wordt ik waarschijnlijk van Q geschorst:X


    "Everytime I see the red hair bouncing so gracefully, I remember how much damage I did to that magnificient flower..."

    Grappig dat alles verandert maar de huidige regering nog volop profiteert van hoge, vroege pensioenen en jarenlange studies...


    quidquid excusatio prandium pro

    Waar gaat het in hemelsnaam naartoe met dit land?

    Dit is echt dom, bullshit en die mensen zijn niet goed bezig.


    If a writer falls in love with you, you can never die

    2059 is best wel over een lange tijd. Als de levensverwachting enorm gestegen is tegen die tijd snap ik het best. Natuurlijk lijkt het nu heel kut maar in de meer dan 40 jaar tussen nu en dan kan er nog pittig veel gebeuren.

    We werken tot we er letterlijk dood bij neervallen. Tsja, had niet anders verwacht.


    ars moriendi

    LeDerp schreef:
    2059 is best wel over een lange tijd. Als de levensverwachting enorm gestegen is tegen die tijd snap ik het best. Natuurlijk lijkt het nu heel kut maar in de meer dan 40 jaar tussen nu en dan kan er nog pittig veel gebeuren.

    De levensverwachting kan dan wel omhoog gaan, of ik nou 90 of 190 wordt, rond je 70e beginnen die gebreken echt wel te komen hoor..


    ars moriendi

    Alles is al gezegd. 't Is gewoon een absurd idee.


    You are beautiful, you are love.

    Ik ga eerst gewoon werken en sparen en dan verhuis ik naar griekendland als rijke nederlander waar ze op hun 50ste al met pensioen mogen.


    You were born original, don't die as a copy.

    Straks moeten we al op veertienjarige leeftijd fulltime werken en zijn we pas klaar als we dood zijn. Fuck you regering. Schrap het geld naar de ontwikkelingslanden en steek wat minder in je eigen corrupte zak. Rotzakken.


    "Well, well. Look who we've got here!"

    Cullens schreef:
    Ik zie al hoe al die oudjes die banen bezetten. Of juist niet, als werkgevers jong spul willen... Dan krijgen we pas echte ouderen werkloosheid.