• Hoi!
  Lang geleden dat ik nog iets geplaatst heb. Ik ben echt een vreselijke lurker. (nerd)

  Maar ik had graag eens van andere Quizletters gehoord hoe jullie met je (huisstofmijt)allergie omgaan.
  Ik heb deze allergie al gemakkelijk 10 jaar, maar het is pas drie jaar geleden vastgesteld. Tien jaar geleden heb ik van de dokter een spuitbusje gekregen (Flixonase Aqua) en dat heeft goed geholpen, desondanks mijn reukzin drastisch verminderd is daardoor. Als ik dat had geweten. >_<
  Maar op een gegeven moment werd het erger en ben ik terug naar de dokter gegaan die me allergiepilletjes gegeven heeft (Levocetirizine MG5). Deze helpen wel, maar ik heb nog steeds enorm veel last. Ik ben nogmaals naar de dokter gegaan en die zei me kortaf dat ze niets meer wou doen, omdat ze me dan een hele medicijnenwinkel moet geven.

  Ik heb momenteel een constante verstopte neus, die 's morgens en andere random momenten begint te lopen alsof ik verkouden ben. Ook heb ik af en toe een vreselijke kriebel in mijn keel die maar niet weg wilt gaan. Dan begin ik mijn keel te schrapen en uiteindelijk ligt mijn gehemelte open... Ook nies ik gemakkelijk vijf keer kort na elkaar, wat echt zo'n pijn begint te doen als je dit meermaals per dag doet. Ik ben ook heel slaperig, wat een bijwerking van mijn allergiemedicijnen zou zijn.

  Ik doe zeker ook genoeg moeite om mijn bedlakens tweewekelijks te verversen, alle knuffels zijn verbannen, stofzuigen gebeurd ook vaak genoeg, etc...
  Alleja, 't Is zeker niet alleen in mijn slaapkamer. Als er in het klaslokaal een tapijt ligt (of zelfs niet) kan ik ook een allergieopwelling krijgen.

  In oktober (nu kan dat nog niet) ga ik eens naar de dokterspost van mijn universiteit, omdat mijn eigen dokter weigert meer medicatie te geven, wat ik wel kan begrijpen, maar is er dan echt geen alternatief?

  Wat zijn jullie ervaringen met deze allergie?


  Let the Night embrace you

  Normaal heb ik deze allergie ook, maar heel lichtjes. Als kind had ik hier meer last van, vooral door de hoeveelheid knuffels die ik had. Maar ik moet zeggen dat ik er weinig tot niks van merk de laatste jaren, ik kan je denk ik dus niet verder helpen. Succes ermee, ik snap dat dit erg vervelend is.


  16 - 09 - '17

  Ik schijn er een allergie voor te hebben, samen met een allergie voor katten (heb er twee), maar ik heb er niet zo'n last van om eerlijk te zijn. Alleen bij vreemde katten bijvoorbeeld. Loop ook wel sneller te niezen bij iemand anders thuis (ook als ze geen katten hebben) dus ik denk dat ik in een beetje immuun ben geworden voor mijn eigen huisstofmijt en katten of zo :W


  Egal was kommt, es wird gut, sowieso. Immer geht 'ne neue Tür auf, irgendwo.

  Oh wow, echt rot van je dokter dat hij je niet wilt helpen. Ik zou ASAP een nieuwe dokter zoeken. Ik vind dat een goede dokter samen met je naar oplossingen moet zoeken, ook al helpen medicijnen niet.
  Mijn zusje heeft dit ook en zij heeft een speciale matrashoes en kussensloop tegen huisstofmijt, en pilletjes, maar ik weet niet welke pillen. Ook heeft ze parketvloer op haar kamer, waar eerst tapijt lag. Verder heeft ze er denk ik niet zoveel last van, of het boeit haar niet zoveel. Dus als je die matrashoes en kussensloop nog niet hebt, dan zou ik daar eens achter gaan, dan hoef je ook al niet iedere je bed te verschonen.


  You could be great, you know, itís all here in your head, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt

  Geen idee, ik zit er zelf ook heel erg mee. Ik ben constant aan het niezen, maar bij mij slaat het altijd op mijn ogen. Eentje traant heel erg en mijn neus loopt constant. Er valt inderdaad niet heel veel aan te doen, behalve enorm veel medicatie. Het nadeel van veel daarvan is dat je het niet constant mag gebruiken. Zoals een neusspray, die mag je maar 2 weken achter elkaar gebruiken.

  Het beste is om naar alternatieven te zoeken. Zo bestaan er tegenwoordig allergene lakens, kussens, noem het maar op. Misschien kan dat ook een heel verschil maken. Er bestaat ook zoiets als inentingen, maar dat kan een behoorlijke tijd duren omdat ze je constant moeten injecteren met dat waar je allergisch voor bent. Als ik me niet vergis, kan zo'n traject wel twee jaar duren.


  Your make-up is terrible