• L'Académie de Magie Beauxbâtons
  Credits: Xanthopoulos en klik
  T H E      S C H O O L
  De Beauxbatons Academy of Magic is een tovernaarsschool gelegen in het Paleis van Beauxbatons gelegen in de Pyreneeën in het zuiden van Frankrijk; het huidige schoolhoofd is Madame Maxime Olympe. Het motto van de school is ''A posse ad esse'', vrij vertaald ''van mogelijk naar actualiteit''. Het schoolwapen is twee gouden staven gekruist over elkaar, elk schieten drie sterren. Beauxbatons heeft een groot aantal studenten uit Frankrijk, Spanje, Portugal, Luxemburg, België en Nederland. Studenten vullen hun OWL - niveau examens na zes jaar van de studie in plaats van vijf. In deze RPG volgen we de leerlingen in leerjaar 6.


  T H E      M A I S O N S
  De school is opgedeeld in drie verschillende huizen, vernoemd naar hun stichters Brie Papillonlisse, René Bellefeuille and Lucian Ombrelune.

  Papillonlisse staat bekend om vriendelijkheid, artistieke vermogen, volwassenheid en idealisme. De kleur van de maison is paars, en het symbool is een vlinder die op een blad stapt. Studenten die worden gesorteerd in deze maison zijn van nature begaafd in de kunst, ze zijn attent van alle anderen om hen heen, evenals vriendelijk en zachtaardig. Sommige studenten van dit maison hebben de neiging om een bescheiden persoonlijkheid te hebben en zijn zeer sociale mensen. Studenten geselecteerd in deze maison worden gewaardeerd voor hun verfijning en verrassende looptijd op alle leeftijden, ze prijzen schoonheid van de geest en de schoonheid van het uiterlijk boven vele andere kenmerken en zijn altijd streven naar esthetische kwaliteiten van leven te verbeteren. Studenten van Papillonlisse zijn vaak dromers, hopeloze romantici, degenen die willen de wereld veranderen met hun idealisme en onsterfelijke liefde. Ze vaak niet om dingen voor wat er te zien zoals ze zijn niet de meest analytische van alle mensen. Ze zijn introverten gericht op hun eigen interne toestand. Papillonlisse studenten zijn vaak erg emotioneel, brengen sterke gevoelens en een sterke toewijding in hun werk.

  Bellefeuille staat bekend om moed, gevoeligheid, loyaliteit en liefde voor de natuur. De kleur van het maison is groen en werd gesymboliseerd door vijf bladeren. De studenten die lid zijn van deze maison zijn liefhebbers van de natuur met een sterk gevoel van moed en trouw aan alles wat dierbaar is voor hen. Deze studenten zijn zorgzaam en gevoelig voor de behoeften van de mensen om hen heen. Ze zijn hard en efficiënte werknemers en karakteristiek boeken-slim. De studenten gesorteerd in deze maison denken dat de eerste levensbehoeften zijn wat belangrijk is ze prijzen familie en vrienden boven alles. Bellefeuille studenten voelen vaak een sterke verbinding met de natuur, zijn zorgzaam en lief voor dieren en respect voor alle aspecten van de flora en fauna. Ze hebben vaak een goede en snelle waarneming van de emoties rondom hen, weten hoe ze hiervan in de meeste situaties te handelen. Bellefeuille studenten zijn realisten door en door. Ze zijn misschien niet de slimsten, maar ze krijgen het werk wel gedaan. De studenten van Bellefeuille maak je blijer met fysieke activiteiten, zoals ambachten, dan met denkwerkjes.

  Ombrelune staat bekend om sluwheid, logica , ambitie en nieuwsgierigheid. De kleur van de maison is grijs en het wordt gesymboliseerd door een maan. De leden van deze maison zijn vaak degenen die voorschrijven aan het concept van " het doel heiligt de middelen ". Ze kunnen sluw en manipulatief zijn. Ze zijn zeer koel en berekenend studenten die zeer nadelig is voor de irrationaliteit en prijzengeld mensen voor het maken van goed doordachte en logische beslissingen. Ombrelune studenten zijn koud, en tonen nooit directe emoties behalve als ze hier mee voor zichzelf kunnen winnen. Ze zijn in de meest ambitieuze van de Beauxbatons maisons. Ze zijn erg slim, logisch en gestructureerd. Ze zijn erg nieuwsgierig geïnteresseerd in de wereld en de ingewikkelde manier waarop het werkt . Ombrelune studenten vaak streven naar macht en perfectie meer dan iets anders.
  Credits
       

  T H E      P A L A C E
  De Academy is een schitterend paleis, nieuwer en lichter dan het kasteel van Hogwarts. Zowel Hogwarts en Durmstrang zijn in kastelen, Beauxbatons is echter een paleis. Het eten van Beauxbatons is heerlijk en veel lichter dan het eten wat geserveerd wordt op Hogwarts. De studenten worden toegezongen door hout nimfen terwijl ze aan het dineren zijn. Rond kerst wordt het paleis versierd met grote, niet smeltende ijssculpturen. Beauxbatons is Unplottable, wat betekend geen muggles of andere tovenaars van rivaliserende scholen het kunnen vinden op een kaart, en daarbij is het paleis ook vermomd zodat niemand het echt kan zien — tenzij je het echt weet te vinden. Het kasteel is te vinden op de Middellandse zee, ergens in de buurt van Cannes. De studenten kunnen genieten van het strand dat in de buurt ligt, en ook op de binnenplaats die vol staat met kleurrijke bloemen.


  R O L L E N
  Naam — faceclaim — pagina — username

  P A P I L L O N L I S S E
  • Juniper Freya Radburn — Tassia Boatman — 1.6 — Mismagius
  • Gereserveerd voor PecuIiar
  • Gereserveerd voor Westwick
  • Alésia Luna Armelle — Marzia Bisognin — 1.6 — Eudoxia

  • Gereserveerd voor SIave
  • Raphaël Diodore Mille — Adrien Sahores — 1.4 — Maestane
  • Tomas Antón Carvalho — Jake T. Austin — 1.4 — Augurey
  • Samuel Haylor — Alex Pettyfer — 1.5 — Cotton


  B E L L E F E U I L L E
  • Nadezjda Genevieve Kovalev — Katherine McNamara — 1.6 — Ruelle
  • Rosana Ester Coentrao — Alba Galocha — 1.3 — Maestane
  • Marie Ella Marchal — Maisie Williams — 1.3 — Augurey
  • Milou Anarae Bellamy — Amelia Zadro — 1.4 — Postojna

  • Christian Louis Thimmesch — Douglas Booth — 1.5 — Postojna
  • Thierry Beauchene — Freddy Keith — 1.5 — Pukwudgie
  •
  •


  O M B R E L U N E
  • Lucinde Euphrasia Archambault — Kelsey Calemine — 1.2 — Camhanaich
  • Katherina Dawson — María Clara Alonso — 1.3 — Polovina
  • Gereserveerd voor JoSnape
  • Gereserveerd voor Arden

  • Olivier Chevalier — Lucky Blue Smith — 1.3 — Mismagius
  • Benedito Aloisio Álvares — Cole Sprouse — 1.3 — naestivate
  • Louis Antoine Cloutier — ? — 1.2 — sloane
  • Jace Colton King — Yuri Pleskun — 1.4 — calice


  R E G E L S
  A L G E M E E N
  — Huisregels van Quizlet.
  — Het woordenminimum is 200 woorden per post, oftewel 7 regels.
  — Houd de afdelingen, jongens en meisjes gelijk!
  — Alleen ik maak nieuwe topics aan, tenzij anders aangegeven.
  — 16+ is toegestaan, maar geef dit wel boven je post in het rood aan.
  — Geen Mary Sues of Gary Stu's. Iedereen heeft flaws.
  — Er is geen limiet voor personages, maar zorg wel dat je geen personages gaat verwaarlozen.
  — Bespeel niet de personage's van anderen zonder toestemming.
  — Geef username veranderingen en afwezigheid door.


  S C H O O L
  — Pesten, van zowel leraren als leerlingen, is ten strengste verboden.
  — De studenten mogen het schoolterrein zonder toestemming niet verlaten.
  — Alle lessen dienen bijgewoond te worden door de leerlingen, tenzij er een geldige reden is om dit niet te doen.
  — Het gebruik en verkoop van verdovende middelen is ten strengste verboden.
  — Tijdens lesuren duurt het schooluniform ten allen tijden gedragen te worden.
  — Vals spelen en/of plagiaat wordt niet getolereerd in welke vorm dan ook.
  — Vernieling van andermans bezittingen is niet toegestaan.
  — Studenten mogen geen magie in de gangen gebruiken.
  — Studenten zijn schoon, goed verzorgd en toonbaar te allen tijde.


  V A K K E N
  Slechts enkele van de lessen schrijven we eigenlijk uit. Klassen zoals Potions, Charms, Herbology, Transfiguration, Muggle Studies, etc. worden nog steeds aangeboden aan studenten van Beauxbatons maar ze worden niet uitgeschreven IC. Je kunt deze natuurlijk nog wel in je post benoemen.


  De vakken:
  — Transfiguration
  Professeur Molyneux

  — Care of Magical Creatures
  Professeur Fortescue

  — Herbology
  Professeur Gaudet

  — Potions
  Professeur Neville

  — Muggle Studies
  Professeur Prideux

  — Astronomy
  Professeur Montesquieu.
  — Medical Studies
  Professeur Deschamps

  — Creative Arts and Literature
  Professeur Bellerose

  — Quidditch
  Professeur Roux

  — Defense Against the Dark Arts
  Professeur Rousseau

  — Charms
  Professeur Laurent

  — Music
  Professeur Desmarais

  Uniformen:
  Bij Beauxbatons zijn studenten verplicht om hun uniform te dragen tijdens de lessen. Hoewel ze de voorkeur hebben om het te dragen tijdens maaltijden en op het terrein, zijn de uniformen niet per se verplicht na de lesuren. Als gevolg van het klimaat van Beauxbatons met duidelijk verschillende seizoenen hebben studenten zowel een zomer en winter uniform.

  Extra informatie:
  Beauxbatons leerlingen hebben op woensdag geen lessen, maar op zaterdagochtend. Op een gewone schooldag beginnen de lessen stipt om 8:OO in de ochtend en loopt tot 's middags met een pauze van 15 minuten lang. Na een twee uur lange lunchbreak hervatten de lessen om 14:OO in de middag en loopt tot 16:OO 's avonds, met ergens tussen in weer een pauze van 15 minuten lang. Op zaterdag eindigen de lessen in de middag.
  Woensdag zijn dagen die zogenaamd zijn gewijd aan het inhalen van schoolwerk en het buitenschoolse studeren, maar de dagen hebben zich meer ontwikkeld tot dagen voor clubs en Quidditch activiteiten.
  Derdejaars studenten en hoger hebben ook de optie om een dichtstbijzijnde Wizarding Village te bezoeken op woensdag, hoewel het verwacht wordt dat ze terug zijn voordat de poorten van het terrein sluiten, net voor het eten. Tenzij ze speciale toestemming hebben van het hoofd van het huis.  Q U I D D I T C H
  Het beheersen van de vlucht op een bezemsteel is een belangrijke vaardigheid voor alle tovenaars en heksen om te leren. Bezems zijn namelijk een van de belangrijkste methoden van vervoer. Bezems van de school worden gebruikt voor deze klas, en alle leerlingen zijn geïnstrueerd over hoe de controle over hun bezem te krijgen (hoe naar voor te gaan, achteruit, draaien, hoogte krijgen en duiken). In deze klas zullen de studenten niet alleen leren over de rijvaardigheden van de bezem, maar, vanwege de liefde gevleugelde paarden van het schoolhoofd zullen meer gevorderde studenten worden blootgesteld aan de methoden van vlucht op deze majestueuze wezens.


  Pappilonlisse
  Chaser — Raphaël
  Chaser —
  Chaser —
  Beater — Juniper
  Beater —
  Keeper—
  Seeker — Samuel

  Bellefeuille
  Chaser — Marie
  Chaser —
  Chaser —
  Beater —
  Beater —
  Keeper— Milou
  Seeker — Rosana

  Ombrelune
  Chaser —
  Chaser —
  Chaser —
  Beater — Louis
  Beater — Jace
  Keeper—
  Seeker — Oliver


  H E T      B E G I N
  Event O1— Spring Festival.
  Degrees: 22 °C.

  Elk jaar wordt er een traditioneel lente festival gehouden op Beauxbatons om de terugkeer van de lente en de oprichting van de school te vieren. De lessen worden geannuleerd en de studenten mogen genieten van een ontspannende dag bij het strand. Er zijn ook verschillende wedstrijden en evenementen waar iedereen van mag genieten.
  Leerjaren één tot en met drie kunnen deelnemen aan een wedstrijd waar ze worden uitgedaagd om vragen te beantwoorden over alle mogelijke onderwerpen dat men zich kan voorstellen.
  Leerjaren vier tot en met zes hebben de keuze om mee te doen met een meer gedurfde wedstrijd: een race op gevleugelde paarden. De route van de race en regels veranderen elk jaar, maar meestal moeten de deelnemers een object zoeken op een bepaald locatie en vervolgens terugkeren naar het beginpunt. Wie het eerst terugkeert met het juiste object krijgt 50 punten voor hun huis. De route duurt meestal ongeveer een uur.

  De rest van de dag wordt besteed aan het strand. Eten wordt geserveerd, en een carnaval-achtige ruimte is opgezet voor het vermaak van de studenten en professoren. 's Avonds hebben de leerlingen de keuze om zich terug te trekken in het kasteel of ze mogen op het strand bij kampvuren zitten met een drankje en lekkernijen. De volgende dag hebben de leerlingen gewoon weer les van 14:OO tot 16:OO.


  But perhaps the monsters needed to look out for each other every now and then.

  Mt! (A)


  If you got my back in the darkest hours, I got yours for the rest of your life

  MT


  If people were like rain, I was like drizzle and she was a hurricane.

  MT, ik post overmorgen omdat ik dinsdag een hele lange schooldag heb


  ‘You must go on’. thrishanakru —> Gashina

  MT (:


  I just caught the wave in your eyes

  Alésia Luna Armelle       Zout. Het prikt in de schram op mijn knie maar ik verroer me niet. Ik laat het koude zeewater om mijn benen spoelen alsof ik een deel ben van de rotsen waartegen ik me schrap zet. Golven breken tegen steen en de wind voert een zilte mist met zich mee. Het vormt een film op mijn huid en verkilt me tot op mijn botten, maar ik vertrek geen spier. De zon is nog niet op, maar ergens ver achter de golven is ze wel al aan haar klim begonnen. De lucht verkleurt van zwart naar grijsblauw, lichter naarmate je dichter aan de oostelijke horizon komt. Ook de zee is niet langer een inktzwarte plas. Onder het water kan ik mijn verkleumde voeten zien, stevig in het zand geplant.
  Vandaag wordt het lente festival gehouden om de terugkeer van de lente en de oprichting van de school te vieren.
  Ik ben expres vroeg opgestaan om de zonsopgang te bekijken, maar het zal niet lang duren voordat het strand wordt gevuld met een enthousiaste menigte. Een kleine, speelse glimlach trekt subtiel over mijn lippen heen terwijl ik in een trage pas verder loop. Ergens kan ik niet wachten voor het festival evenals alle activiteiten die me te wachten staan. Een lauwe briesje strijkt vluchtig een keer door mijn bruine lokken heen waardoor enkele plukken een keer voor mijn zicht terecht komen, en met ietswat dichtgeknepen ogen tuur ik een keer rond in de hoop al een glimp van iemand op te vangen.


  [ bericht aangepast op 22 aug 2016 - 22:01 ]


  If you got my back in the darkest hours, I got yours for the rest of your life

  MT.


  Up with the sun. Gone with the wind.

  MT


  How you doin'

  Ik ga asap proberen posten! Zou nogal zonde zijn als-ie nu al doodloopt.


  Even as we grieved, we grew; even as we hurt, we hoped; even as we tired, we tried

  Augurey schreef:
  Ik ga asap proberen posten! Zou nogal zonde zijn als-ie nu al doodloopt.

  Dit^^


  How you doin'

  - sorry, te vroeg op plaatsen gedrukt!

  [ bericht aangepast op 28 aug 2016 - 14:30 ]


  Even as we grieved, we grew; even as we hurt, we hoped; even as we tired, we tried


  Het deed haar deugd de heerlijke zeelucht op te snuiven. Voor Marie was het een gewoonte geworden. Thuis, in Nice, zat ze ook de hele dag in het water en hoewel ze er hier minder tijd voor had, kon ze nog steeds niet wegblijven van het strand. Beauxbâtons was een tweede thuis voor haar, het voelde op momenten zelfs verkeerd het op plaats twee te zetten. Ze was hier tien maanden op een jaar - je kon het met moeite een gewone school noemen. Bovendien had ze hier haar vrienden en een groot deel van haar leven opgebouwd. Ze het vreselijk vinden elke dag naar huis te moeten, zoals op dreuzelscholen.

  Haar vingertoppen raakten het zoute water aan. Ze was nog aan het wachten tot ze iemand zag waarmee ze het goed kon vinden. Het hele strand zat weliswaar vol met leerlingen, maar ze vond het toch fijner nu even met vrienden in plaats van kennissen te zijn. Daar waren het vrienden voor. Die waren nou eenmaal leuker dan kennissen. Dat vonden die laatste ook van hun vrienden, nam ze aan.
  Deze lentedagen waren haar favoriet - niet alleen bloeiden de bloemetjes weer en doorbraken de tekenen van leven de ijzige dood die de winter bracht, ook betekende het het jaarlijkse festival. Dat was nog het beste van het hele gedoe. Lente betekende meestal goed weer en goed weer betekende dat je zowel binnen als buiten kattenkwaad uit kon halen. Ze zat veel liever buiten dan binnen. De frisse lucht, de vrolijke kleuren en gewoon het feit dat er buiten veel meer plaats was, waren daar slechts enkele oorzaken voor. Oh, ze was er honderd procent zeker van dat deze lente meer dan enkel bloemetjes en bijtjes ging brengen (en muggen, die kwamen er jammer genoeg wellicht ook weer aan). Dit zou haar lente worden.


  Bellefeuille • Chaser • 17 • Happy

  [ bericht aangepast op 28 aug 2016 - 14:53 ]


  Even as we grieved, we grew; even as we hurt, we hoped; even as we tired, we tried

  Milou Anarae Bellamy
  'Vouloir, c'est pouvoir.'

  Al de hele tijd probeer ik mezelf te beheersen niet als een gek richting de zee te rennen, want dat is natuurlijk niet erg lady like. Nee in plaats daarvan probeer ik op een zo rustig mogelijk tempo te lopen. Niet dat ik nu zo bijzonder vrouwelijk ben. Als je bij het woord 'Française' een frêle, verzorgd, elegant meisje ziet, die zelfs op hakken van dertig centimeter nog normaal zou kunnen functioneren, dan moet ik je helaas teleurstellen. Hoogstwaarschijnlijk ben ik het bewijs dat niet iedereen hier zo is. Uiteraard hebben we het dan natuurlijk wel over stereotiepen, maar dan nog, ik ben nog lomper dan een bakstenen muur. Niet dat mij dat wat deert, het leven van een lomperik verschilt volgens mij niet zoveel als die van iemand anders, ik spreek uit ervaring, en ik vind mijn leventje dan ook gewoon prima.
        Hoe dan ook, hoe hard ik ook mijn best doe, om te doen alsof ik nog een beetje egelantie in me heb, faal ik miserabel zodra ik de zee zie. Een soort bom van kinderlijke enthousiasme ontploft in mijn buik en ik begin te rennen. Meermalen struikel ik bijna over mijn eigen voeten maar bereik op een gegeven moment de kustlijn.

        Mijn schoenen liggen ergens begraven in het zand terwijl ik aan het pootje baden ben en de frisse, schone zeelucht opsnuif. Ik wil me net omdraaien om mijn schoenen te gaan zoeken, als ik een bekend gezicht zie.
        'MARIE!' Roep ik blij en ik begin weer te rennen, half wadend door het water. Voordat het meisje ook maar iets kan zeggen of doen, bespring ik haar half terwijl ik haar stevig omhels.

  17 • Bellefeuille • Keeper • Hyper

  [ bericht aangepast op 30 aug 2016 - 21:40 ]


  I just caught the wave in your eyes

  Christian Louis Thimmesch
  'Quand on n'a pas ce que l’on aime, il faut aimer ce que l’on a.'

  Een beetje verloren kijk ik om me heen of ik toevallig iemand zie die ik aardig vind, en die op zijn of haar beurt tijd met mij spenderen niet zó verschrikkelijk vindt. Vanaf mijn plekje op een lage duin heb ik redelijk overzicht over het strand en zie ik steeds meer studenten het strand op wandelen, maar nog niemand waarmee ik graag zou willen bijpraten. Zuchtend por ik wat in het zand met een stokje die hier om de één of andere reden lag, terwijl ik afwezig op mijn wang kauw.
        Op een gegeven moment valt mijn blik op een meisje met lange, donker bruine haren en geïntrigeerd blijf ik haar aanstaren, ze lijkt verdacht veel op Juniper... Fronsend zie ik hoe ze zich naar me toedraait, alsof ze wist dat ik haar als een soort creep aan het bekijken was. Het meisje die van achteren al heel erg op Juniper leek, lijkt qua gezicht nog meer op Juniper. Sterker nog, het is Juniper. Automatisch verschijnt er een verlegen glimlachje op mijn gezicht terwijl ik opsta en onhandig van de duin afspring. Achteraf gezien een verschrikkelijk slecht plan, gezien ik mijn enkel verzwik. En de prijs voor meest sportieven jongen van het jaar gaat weer naar Christian hoor...
        'June!' Roep ik blij uit terwijl ik naar haar toe loop en haar in een stevige omhelzing trek. 'Het is zo goed je te zien! Ik heb je gemist en ik moet je ook wat vertellen...' Ik begin licht te blozen met een schaapachtige grijns om mijn lippen.

  17 • Bellefeuille • Content


  I just caught the wave in your eyes

  SAMUEL HAYLOR

  P A P I L L O N L I S S E • S E E K E R • E I G H T T E E N

  Ik liep over het strand heen en voelde het zand onder mijn blote voeten. Met mijn ogen gesloten snoof ik de heerlijke lucht van de zee op. Heerlijk. Thuis had ik dit niet. Elke vakantie verlangde ik naar het heerlijke gevoel van zand onder je blote voeten en zout en koud water om je lichaam heen.
  Ik keek om me heen. Een aantal mensen zaten kletsend op het zand, maar er zat niemand bij die ik kende, nou ja, een paar kende ik er, maar het was eerlijk gezegd de vraag of ze mij kenden, want ik was nou niet bepaald een opvallend type.
  Ineens hoorde ik iemand iets schreeuwen. 'June!' hoorde ik achter me. Ik draaide me om en zag Christian en Juniper staan in een stevige omhelzing. Ik kende ze niet supergoed, maar beter dan de rest van de leerlingen op dit strand, dus ik rende naar ze toe. 'Chris, June!' riep ik en ik rende naar ze toe.

  [ bericht aangepast op 1 sep 2016 - 7:49 ]


  How you doin'

  //Cotton, zou er een fout kunnen zitten in je post (qua codes)? Want het topic ziet er bij mij nu heel raar uit


  I just caught the wave in your eyes