Semantiek 8,6
Spelling [18/20]
× De stiften bergt ze op en ze zit rechtop op haar stoel aan de gedekte tafel als de deur nar de kamer opengaat. - -1
× ‘Mama…’, prevelt ze als ze zich onder de dekens verstopt. - Er moet een komma na de gesproken zin, omdat er prevelt staat. -0.5

Originaliteit[22/25]
Mooi beschreven. Je voelt de spanning vanaf het moment dat je begint met schrijven. Ergens merk je als lezer dat er iets in de lucht hangt, maar je weet nog niet precies wat er gaat gebeuren. Ook erg leuk dat ze steun vind in een hond, die dus niet de hare blijkt te zijn. Althans, zo komt dat over in je verhaal. Je hebt een paar mooie karaktereigenschappen uitgekozen, die ook niet allemaal voor de hand liggend zijn.

Houden aan de opdracht [20/20]
Loyaal en beschermend zijn een combinatie die zeker goed bij elkaar past, en die goed in je verhaal naar voren komen. Je laat goed merken dat het meisje trouw is aan haar moeder, en dit laat zien. Ik zou angstig ook nog aan het rijtje hebben toegevoegd, al vind ik het tegelijkertijd heel dapper dat het meisje een tekening durft te maken voor haar juf. Goed gedaan!

Verloop van het verhaal [16/25]
Het is prima door te lezen. Het is behoorlijk spannend, omdat je een perfecte tijd voor dit verhaal hebt gebruikt. Door je tegenwoordige tijd komt er meer spanning in je stand alone en wordt je als lezer meer in het verhaal getrokken. Het is ook erg mooi vanuit het oogpunt van het meisje geschreven. Daarmee bedoel ik dat de tekst heel goed bij haar leeftijd past. De gesproken tekst is simpel en niet te moeilijke woorden voor een klein meisje. Goed gedaan!

Je gebruikt alleen een beetje onregelmatig enters in je tekst. Maak er meer één geheel van, want sommige enters zijn een klein beetje verwarrend. Een verhaal mag je gewoon doortypen en alleen bij kleine 'pauzes' in je tekst een enter met tab gebruiken of een witregel.
Als zinnen niet zo goed op elkaar passen, gebruik dan een witregel. Dan maak je een extra alinea in je verhaal. OF gebruik een tab voor je tekst. De insprong laat je tekst wel als één geheel lijken, maar dan kan het wel zijn dat er eventjes een tijdje tussen zit. Bijvoorbeeld bij dit stukje kon je een goede tab invoegen.
× Kijkend naar de vierkante stoeptegels loopt ze naar de hoek van de straat. - voor deze zin.

Wat je wel goed heb gedaan is al je gesproken tekst er gewoon tussen te stoppen. Daarmee bedoel ik dat je gesproken tekst continu tussen de tekstregels door doet. Je kan ervoor kiezen om gesproken tekst op een aparte regel te doen (dan mogen de enters dus wel), maar dat hoeft dus niet. Goed gedaan!

× Zijn grote, zwarte jas gooit hij in de hoek naast de kast, waarop hij op zijn stoel neerploft.
Waarop is hier misschien een beetje een verkeerd voegwoord? Het klinkt nu net alsof hij op de kast wil ploffen, al staat er stoel. Ik hoop dat ik dat zo goed uitleg, maar je had beter voor waarna kunnen kiezen.

Nog 1 tip. Je mag langere zinnen gaan gebruiken. Nu wordt elke zin zo abrupt afgebroken door een punt. Je mag echt meer voegwoorden gaan gebruiken en zinnen met elkaar verbinden. Dat leest nog lekkerder door.
Aantal woorden [10/10]

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen