Mensen oordelen op uiterlijk en hun achtergrond. Zonder te weten wat er allemaal achter zit, hoe ze elkaar diep kunnen kwetsen en dat ze iets heel fout doen. Zet dit op je profiel, maar doe het niet om te doen alsof dat je dit belangrijk vindt, maar doe het pas als je akkoord bent met dat mensen niet zomaar hun mening en vooroordelen moeten hebben over andere mensen. Of ze nu Aziatisch, Afrikaans, Amerikaans of een Europeaan zijn. Het mag absoluut niet! Deze oordelen ontsteken onrust over de hele wereld, en ook hier op Quizlet!

Wat is racisme?

Racisme is de opvatting dat er menselijke rassen te onderscheiden zijn met daaraan gerelateerde verschillen in karaktereigenschappen, fysieke capaciteiten en geestelijke vermogens waarbij het eigen ras superieur zou zijn aan andere rassen. Wanneer voor het ene ras andere maatstaven gelden dan voor het andere, is er sprake van rassendiscriminatie. De term racisme heeft vooral een negatieve lading. In de jaren 1930 werd de term racisme gebruikt als reactie op de nazi-politiek om Duitsland jodenvrij te maken.

In de oudheid waren vele volkeren etnocentrisch: zij beschouwden andere volkeren - meer op culturele dan op raciale gronden - als barbaren. In de negentiende eeuw ontstonden natuurwetenschappelijk rassentheorieën onder meer door uitwerking van bepaalde inzichten uit de evolutietheorie. Men meende dat bepaalde rassen een natuurlijk recht hadden op een hogere positie en dat het zogenaamd superieure blanke ras door vermenging met andere rassen dreigde te verzwakken en ten onder te gaan. In de negentiende eeuw werd de racistische theorie vaak gebruikt als rechtvaardiging voor kolonialisme; er werd beweerd dat blanken het morele recht hebben om landen met een niet-Europese bevolking te overheersen.

bron: Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Racisme

Mensen oordelen op uiterlijk en hun achtergrond. Zonder te weten wat er allemaal achter zit, hoe ze elkaar diep kunnen kwetsen en dat ze iets heel fout doen. Zet dit op je profiel, maar doe het niet om te doen alsof dat je dit belangrijk vindt, maar doe het pas als je akkoord bent met dat mensen niet zomaar hun mening en vooroordelen moeten hebben over andere mensen. Of ze nu Aziatisch, Afrikaans, Amerikaans of een Europeaan zijn. Het mag absoluut niet! Deze oordelen ontsteken onrust over de hele wereld. Een voorbeeld vindt je toen BlackLiveMatters werd gestart door de dood van een zwarte man.

Reageer (3)

  • LinSwift

    Ja, dan maak je er een story van!
    Zodat mensen begrijpen wat er erg is aan racistme!

    2 jaar geleden
  • Jojoxbad

    Hoe doe je dat?

    2 jaar geleden
  • Samanthablaze

    Super tof om meer THG te zien (zeker D10)! Ik denk alleen misschien wel dat je er beter een story van zou kunnen maken dan een blog. Dan staan alle hoofdstukken makkelijker bij elkaar en kunnen lezers zich abonneren

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen