Niet dat iemand ze leest maar het gaat om het idee :P

Dit x zal ik het hebben over krantenwijken. Jullie denke wat is daar nou zo irritant aan, nou beste "lezers" het gaat hier om mijn irritante gedachtes en niet over dat krantenwijken irritant zijn (hierover zijn meninge verdeeld). Ik heb een kranten wijk maar ik snap helemaal niks van al dat gedoen. Hier mijn ....(kan het woord ff niet vinden).

Komt op maandagmiddag een hele vracht folders binnen die je dinsdag bij een Almerevandaag (of almeredezeweek) moet stoppen om deze vervolgens voor donderdag 2 wijken verderop in de bus te gooien.

Kom je aan bij je wijk bedenk je je opeens weer dat hij bestaat uit 35% huizen met trappen, 60% kilometer oprijlaan en 5% honden die je hand erafbijten voordat je alleen al gedacht hebt om de krant afteleveren. Al moe van de gedachte ga je aan de slag en maak je je ronde. Tijdens de ronde ben je een lekker muziekje op je MP3 aan het luisteren en wordt je 3 x bijna aangereden.

Als je thuis bent ben je dood moe en bedenk je dat je een briefje krijgt met het geld dat op je rekening wordt gestort, kijk je op dat briefje bedenk je dat je wel heel weinig wordt betaald om: 10x je hand eraf te laten bijten, 70x een trap van 8 treden op en af te lopen en 120000 meter moet lopen om alleen al 60% van de oprijlanen een krant te bezorgen. En dan heb ik het er nog niet over gehad dat als je 8 treden hebt opgelopen of 1 kilometer naar de deur hebt gelopen om daar te zien dat deze mensen geen krant dienen te krijgen (you bastards).

Nou heb je het een jaar uitgehouden en mag je met zoon leuk kaartje langs de huizen gaan om geld op te halen. Kom je (alweer) na de trappen en oprijlanen bij het huis aan zeggen deze mensen dat ze je nog NOOOOIT krant hebben zien lopen en sluiten de deur voor je neus zodat je weer 8 treden naar beneden mag lopen en nog een kilometer om van de oprijlaan af te komen. En met een beetje geluk mag je lekker hard rennen omdat de hond, kat, kanarie of huismier achter je aanzit.

En dan te bedenken dat 45% van de mensen de krant na het vallen op de deurmat deze meteen in de kranten bak gooien.

Een fijn kerstfeest en een Gelukkig nieuwjaar (K)

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen