Gelieve deze regels goed door te lezen, want deze regels vormen de basis van de RPG

Game Master:
Dat ben ik. De Game Master is degene die het verhaal bijhoudt, die de wereld en de andere personages bestuurt. Dit heeft een aantal gevolgen.

1) Jullie hebben geen controle over personages, dieren of andere levende wezens (die ik voorts NPC's=Non Playable Characters zal noemen) buiten jullie eigen personages. Als jullie met een andere personage willen interacteren (praten vechten of meer van dat soort dingen) geef je aan wat je wilt doen (bijvoorbeeld dat je die persoon met je zwaard slaat, of je typt wat je wilt zeggen) en rolt de dobbelsteen voor de relevante skill. Ik kom later nog terug op de dobbelstenen.

2) Jullie acties zullen niet automatisch slagen. Of jullie slagen in wat jullie willen doen (iemand overtuigen of iemand doden, bijvoorbeeld) hangt af van jullie vaardigheden, wat jullie gooien met de dobbelsteen, en andere factoren (bijvoorbeeld wat je zegt. Als je iemand wilt overtuigen mee te vechten, en je typt een hele mooie speech uit, zul je eerder slagen dan wanneer je simpelweg zegt “vecht mee” en met de dobbelsteen gooit)

3) Als jullie je de bovengenoemde regels overtreden, zullen de acties die in overtreding zijn worden genegeerd als ik jullie acties samenvoeg.

Acties ondernemen:
Jullie zullen een boel gewoon kunnen praten met elkaar. Daar kom ik als GM niet aan te pas, behalve dat ik op een gegeven moment het verhaal verder duw naar de volgende situatie. In sommige situaties zullen jullie wel een beroep moeten doen op jullie skills. Als jullie je skills gebruiken (bijvoorbeeld om een boze menigte te overtuigen jullie niet aan te vallen, of om te vechten als dat mislukt) dan zeggen jullie wat je gaat doen en rolt de dobbelsteen voor de relevante skill. Als iedereen heeft verteld wat hij of zij gaat doen (of als er 1-3 dagen voorbij zijn gegaan) zal ik jullie acties samenvoegen en kijken wat de invloed is van jullie acties op de wereld, en de invloed van de wereld op jullie (dus of het je lukt om de menigte te overtuigen of je aanvaller te doden, en of het je aanvaller lukt om jou aan te vallen)
      *Gelieve dus minstens eens in de 3 dagen te posten anders zal ik jouw acties besturen. Ik zal daarmee me meestal aan de persoonlijkheid van je personage houden, tenzij je al langere tijd afwezig bent of tenzij ik in een sadistische bui ben. En dat ben ik vaak :Y)

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen