Er zijn ruim acht eeuwen voorbij gegaan sinds een traumatische gebeurtenis de wereld hevig veranderd heeft. De details zijn door de tijd vervaagd, alleen de verhalen over helden en monsters, duistere magie en een jarenlange oorlog die het gehele continent verscheurde herinneren nog aan die tijd. Ook de elven met hun lange levens weten niets meer: De jongsten onder hen zijn vlak na het einde van de oorlog geboren.

Acht eeuwen zijn voorbij gegaan. Mensen, dwergen, elven en de Thanatos hebben herbouwd. Draken, grifioenen, beren, wolven, alle schepsels magisch en niet magisch hebben weer een plek in de wereld. Jarenlang was er relatieve vrede. De mensen vochten nog grensconflicten uit zoals mensen doen. Koninkrijken vielen, en verrezen. De grenzen veranderden vele keren over de eeuwen. De elven vochten ook onder elkaar in kleine veldslagen tussen de verschillende stammen. Alleen de dwergen leefden in volledige vrede, verborgen in ondergrondse steden in de ijzige toendra's in het noorden. De Thanatos, de demonenjagers, hadden vrede met hun lot en reisden rond, vechtend tegen de rusteloze overledenen die door het land waarden.

Decennia geleden arriveerden echter reizigers uit een ver continent, Sjogaran, van over de oceaan. Het waren mensen en een vreemdsoortige hagedismensen, Zij hadden een magisch artefact gevonden wat afstamde van iemand die zich de Keizer der Mensen noemde, Shamus Daerag. Voor de mensen van Kaam was hij echter niets meer dan een afschrikwekkende legende. De ontdekkingsreizigers waren teleurgesteld, maar als snel zetten ze een handelsmissie op.

Tientallen jaren handelden zij onderling. De bezoekers bouwden hun eigen stad, vernoemd naar hun continent, aan de kust. Zij toonden nog altijd veel interesse in de vroegere Keizer. Enkele maanden geleden viel het de zeevaarders van de Eilanden echter op dat er opvallend veel schepen met bewapende soldaten naar hun stad vaarden. Men besloot de hagedismensen en hun menselijke bondgenoten beter in de gaten te houden. Dit ontging de Sjogaranen echter niet. Ze kwamen in beweging.

De Sjogaranen hadden ontdekt dat de Keizer der Mensen echt had bestaan, en dat hij het geheim van onsterfelijkheid had ontdekt. Hun profeet, de hoogste geestelijke, eiste van hen dat zij dit geheim naar Sjogaran haalden voor hun koning. Dat niet alleen, maar Shamus Daerag bleek geregeerd te hebben vanuit de vervloekte steden in de woestijn, die door de goden zelf vervloekt waren, eeuwen geleden. De mensen, elven, dwergen en nu zelfs de Thanatos van Kaam konden dat niet toestaan. Een oorlog ontbrandde.

Ieder van jullie loopt mee met een van de legers die optrekt tegen de Sjogaranen. Misschien zijn jullie soldaten, dokters, jagers, smeden of leraren. Misschien zelfs zwervers die hopen op eten, of hoeren die zoeken naar werk. Wat jullie zijn en wat jullie te zoeken hebben bij een leger dat ten strijde trekt beslissen jullie zelf. Maar wat zeker is, is dat jullie een uiterst belangrijke rol zullen spelen in het verloop van dit conflict.

Hoofdstukken

Titel Nieuwste eerst Woorden Gelezen Aangepast
De belangrijkste regels 405 438 1 decennium geleden
Dobbelstenen en vechten 453 418 1 decennium geleden
Het gebruik van magie 231 281 1 decennium geleden
Character creation: Skills 469 446 1 decennium geleden
Character creation: attributen 275 298 1 decennium geleden
Character creation: Rassen 1125 752 1 decennium geleden
Character creation: Traits 109 252 1 decennium geleden
Character creation: Character sheets 440 436 1 decennium geleden
Character sheet template 51 305 1 decennium geleden
Meraioth Aethul 401 307 1 decennium geleden
Aeryn Haesirrityn 796 369 1 decennium geleden
Rosalyn Kaia Xanthe 313 376 1 decennium geleden
Katherina Avalyn 211 375 1 decennium geleden
Agrona Kharis 327 296 1 decennium geleden
Nathaniel Carter 481 461 1 decennium geleden
Wuk 384 280 1 decennium geleden
Emiras Thaolon 490 272 1 decennium geleden

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen