Attributen zijn de lichamelijke en geestelijke eigenschappen van je personage. Ze worden niet beter. Niet alle attributen hebben directe invloed, maar alle attributen zijn nuttig. De attributen zijn SPECIALM. 5 is gemiddeld. Je krijgt 45 punten in totaal. Geen attribuut mag hoger dan 10 zijn of lager dan 0. Let wel dat je bij 0 ernstige nadelen krijgt: Een personage met een charisma van 0 kan bijvoorbeeld niet spreken. Een personage met een strength van 0 is volledig verlamd.

Gelieve je attributen ook te role-playen, hoewel ik je wat dat betreft niet kan verplichten.

Strength:
      Je kracht. Gebruikt voor slaan, het optillen van voorwerpen en het gooien van mensen
Perception:
      De kunst van het ontdekken van mijnenvelden, dodelijke valkuilen of brandende gebouwen voor je erin staat. Het zien van ongeziene dingen.
Endurance:
      Je uithoudingsvermogen. Iedere punt geeft je een betere conditie. Bepaalt ook hoeveel Hit Points je hebt: 5+Endurance is je hit points. Zonder Hit Points ga je al snel dood
Charisma:
      Mensenkennis, het beïnvloeden en lezen van mensen via nonverbale signalen.
Intelligence:
      Je opleiding en intelligentie. Genieën zullen eerder kwaadaardige plannen doorzien
Agility:
      Klimmen springen en ontwijken zijn hiervan afhankelijk. Aanvallen kunnen ontwijken is beter dan ze kunnen overleven.
Luck:
      Klavertje vier is niet altijd beschikbaar. Je persoonlijke geluk wel.
Magic:
      Je magische krachten. Rauwe magische kracht is één ding, maar een goede tovenaar komt pas echt tot zijn recht indien hij een goeie opleiding heeft gevolgd: Aan een krachtige spreuk heb je immers niks als je hem niet kunt uitvoeren. Bepaalt tegelijkertijd ook je vermogen om illusies te doorzien, en is daarom ook nuttig voor niet-magieërs.

Awesomeness:
Dit is een speciaal attribuut. Iedereen begint met 5 punten hierin. Awesomeness kun je verdienen met awesome daden of uitspraken. Als je iets buitengewoons doet. Je zult ontdekken dat het zeer van pas kan komen. Awesomeness kan worden uitgegeven aan een aantal dingen:

      - Het verhogen van je kans van slagen bij een rol van de dobbelsteen
      - Extra aanvallen of een betere verdediging in een gevecht
      - Als je iets wilt doen wat niet onder een skill valt kun je awesomeness gebruiken en een dobbelsteen rollen. Misschien gebeurt er wat spannends.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen