welk tekengerei past bij jou?

ja, ik maak alweer een quizletje over tekenen XDXD
niet heel interessant, maarja... ik ben eent tekenfreak

Mogelijke uitkomsten

Potlood (7 x uitgekomen)

jij vind het fijn om met potlood te tekenen! Je kan er goed schaduw mee maken en je kan je tekeningen corrigeren. Als je een zacht potlood (bijvoorbeeld 4B) neemt kan je perfect donkere vlakken vullen, maar dat vlekt wel. Een harder potlood (bijvoorbeeld 5H) is makkelijk om strakke lijnen mee te maken.

stiften (2 x uitgekomen)

jij houdt van stiften! mooie, felle kleuren, die goed uitkomen. Ze zijn perfect voor tekeningen die je in wil scannen, en je kan er goed vlakken mee opvullen. Het wordt ook wel gebruikt in combinatie met zwarte fineliner (wat eigelijk ook een soort van stift is). Stiften zijn niet corrigeerbaar, dus je moet wel uitkijken dat je geen fout maakt.

krijt (2 x uitgekomen)

krijt past het beste bij jou. Je kan er goed vlakken mee opvullen en dan krijg je mooie felle kleuren. Je kan er ook mooie schaduwen mee maken en rechte lijnen trekken. Je kan het uitvegen met bijvoorbeeld een doekje, en soms kan je het met water mengen. Vraag me niet meer over krijt, ik haat het (het vlekt nogal)

pen (0 x uitgekomen)

jij vind het fijn om pentekeningen te maken! En dan niet balpoint (kan wel, maar is meer om te schrijven =P), maar bv zwarte fineliner. Je kan er goede rechte lijnen mee trekken en technieken gebruiken als acceren voor schaduw. Vaak wordt er eerst een potloodtekening gemaakt en daarna pas overgetrokken met pen. Want pas op: je maakt snel fouten en het is niet uitwisbaar.

verf (18 x uitgekomen)

verf is meer schilderen, maar ik zet het er toch maar bij XD... Je hebt veel verschillende soorten verf.
Acrylverf is onverdunde verf die goed dekt. Je kan je schilderijen altijd bijwerken, want je kan gewoon lagen over elkaar schilderen.
Aquarelverf gebruik je met water. Je kan er mooie, zachte streken bij maken die een rustige sfeer creeren. Aquarel is behoorlijk transparant.
verder heb je ook bijvoorbeeld verf op oliebasis, maar er zijn heel veel verschillende soorten verf.

digitaal (14 x uitgekomen)

digitaal is voor jou een fijne methode! Het is eigelijk alle soorten tekenen bij elkaar, maar dan makkelijker. Je kan alles corrigeren, en je hebt minder moeite om de goede kleur te vinden.
Met digitaal kan je denken aan bijvoorbeeld photoshop of paintshop, ik moet het doen met de prehistorische ms paint, een heel simpel programmatje dat op elke windows wel zit.
om digitaal te tekenen is het fijn om een tablet/tekenpad te hebben, een mooi dingetje dat je kan vergelijken met het touchpad van een laptop, maar dan veel beter XP. Je kan hem in elke electronicastore wel vinden, voor een beetje betrouwbare ben je wel snel 50 euro kwijt.

Statistieken

Statistieken

Reageer (8)

  • Escalante

    digitaal (typing)

    1 decennium geleden
  • Rebbie

    digitaal...
    ik probeer wel eens wat op paint maar dat wis ik altijd xD
    en verder probeer ik wel eens wat met potlood...

    1 decennium geleden
  • JudasLoverr

    potlood(A)

    1 decennium geleden
  • nickJlove14

    digitaal(cool)(cool)(typing)(typing)

    1 decennium geleden
  • Eldrazor

    Potlood natuurlijk (Y)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?