Wie ben jij uit Jommeke ?

Ben je misschien de fantast Filiberke
Of de blonde tweeling Annemieke & Rozemieke
De verstrooide Professor Gobelijn
Zwarte poedel Pekkie
Chocovretende Choco
Flipke de papegaai
Of de avontuurlijke Jommeke ?

Wil je weten wie je bent ?
Doe deze dan maar eens ! (:

x

Mogelijke uitkomsten

Jommeke (36 x uitgekomen)

Hij weet voor alles een oplossing en heeft van niets of niemand schrik. Zijn beste vrienden helpen hem uiteraard bij alle gevaarlijke opdrachten. Samen zijn ze steeds bereid iedereen te helpen behalve de slechteriken natuurlijk.

Sorry als je dit niet graag wou (:

Filiberke (24 x uitgekomen)

De boezemvriend van Jommeke. Hij laat het denkwerk maar al te graag over aan Jommeke. Filiberke geniet liever met volle teugen van zijn kind-zijn. Hij leeft in zijn eigen, rijke fantasiewereld. Hij imiteert graag allerlei typetjes, dieren of voorwerpen: een zwerver, jager, vleermuis, telefoonpaal, kruiwagen…enz. Hij is een geboren grapjas.

Sorry als je dit niet graag wou (:

De Miekes (43 x uitgekomen)

De onafscheidelijke, schattige tweeling met hun lange paardenstaart en rode strikje in het haar. Zij zorgen voor rust en vrede als hun vriendjes al eens bekvechten. Zij amuseren zich te pletter met hun aapje maar als de nood het hoogst is, zijn de Miekes niet bevreesd om hun mannetje te staan.

Sorry als je dit niet graag wou (:

Professor Gobelijn (13 x uitgekomen)

Gobelijn – professor in alles - is de slimste mens op deze wereld, maar helaas eeuwig en altijd verstrooid. Hierdoor veroorzaakt hij meermaals hilarische en soms pijnlijke situaties. Gelukkig weet hij zijn vergissingen met de hulp van Jommeke steeds weer te herstellen. Ondanks zijn kleine gestalte en dik buikje is hij heel snel ter been. Zijn woorden ondersteunt hij steevast met theatrale gebaren.

Sorry als je dit niet graag wou (:

Flip (15 x uitgekomen)

De slimste papegaai op deze aardbol en onafscheidelijke vriend van Jommeke. Hij heeft regelmatig geniale invallen, en met zijn kleine gestalte en snelle wendbaarheid kan hij overal tussen en binnen. Flip toont heel snel zijn gevoelens: hij wordt soms zo boos dat hij bijna letterlijk uit zijn pluimen springt, is heel vlug verliefd op lieftallige dames en... af en toe slaat hij ook wel een glaasje achterover.

Sorry als je dit niet graag wou (:

Pekkie (2 x uitgekomen)

De hond van Filiberke. De zwarte poedel is de ideale speelkameraad van Filiberke.
Hij krijgt meestal een rol te vertolken als Filiberke weer één van zijn fantasieën ten tonele voert. Maar Pekkie, hoewel niet zo slim als Flip, helpt zijn vrienden ook dikwijls op het goede spoor…zolang hij maar geen worsten ruikt.

Sorry als je dit niet graag wou (:

Choco (6 x uitgekomen)

Het snoezige, maar soms eigenzinnige aapje van de Miekes. Uiteraard is zijn lievelingsgerecht "choco" en haalt hij voortdurend apenstreken uit. In hachelijke situaties kan de immers grappige Choco wel eens de ideale helper zijn maar al evenzeer brengt hij zijn vrienden ongewild in moeilijkheden.

Sorry als je dit niet graag wou (:

Statistieken

Statistieken

Reageer (6)

  • Histoire

    jommeke:):):)

    1 decennium geleden
  • Taylortubbie

    Choco <3

    1 decennium geleden
  • Noah98

    Flip! Toffe quiz, las vroeger altijd Jommeke (mijn favoriete stripverhaal) en nu eigenlijk nog steeds!

    1 decennium geleden
  • OneRose

    de miekes

    1 decennium geleden
  • magiclove

    de miekes

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?